Stav stavby: v príprave
Ťah: D3
Kategória: D 24,5/100 v polovičnom profile 11,5/100 v trase budúcej diaľnice
Dĺžka: 5600 m
Dátum začatia prác: 2008
Dátum sprevádzkovania: 2010
Dátum odovzdania: 2011
Správa a údržba: Hyder Consulting
Zhotoviteľ: Doprastav - Strabag, a.s.
Správy o realizácii
19.10.2005
2005
Vypracovaná Dokumentácia pre územné rozhodnutie.
Neviem, do akej miery sú správne informácie zo stránky NDS. Stránka má už asi dva týždne nesprávne informácie. Napr. ako umiestnenie stavby uvádza Banskú Bystricu.
Pri úseku Svrčinovec-Skalité je správne uvedené umiestnenie:Čadca, Žilina
Žilinský kraj, okres Čadca.
Stranka www.ndsas.sk nie je dokonala a je aj dost nepresna v mnohych udajoch. Za toto by mala byt nejaka pokuta pre firmu, ktora ma na starosti prevadzku stranky, … ale stale ma napada, preco sa to odborne neskontrolovalo este pred spustenim?
nie je to podla mna problem firmy, ktora stranku prevadzkuje … dnes sa robia stranky s CMS (Content management system), cize uzivatel si vie v preddefinovanych strukturach definovat jednotlive stranky, resp. pridat nove. Podla mna je problem v NDS, lebo to vyzera, ze NDS povedala, co chce mat na stranke, firma naprogramovala a stranka je po technickej stranke hotova a naplnena udajmi, ktore firma dostala od NDS … niekto sa musi starat aj o obsah a to by mala byt NDS.
Ja to nechcem sudit, lebo nemam dost info na taketo nieco, ja len nevidim zase vsetko take zle ako sa o tom vsade pise.
Stranka NDS, a.s. je o 1 000% lepsia nez bola, len cca. 1% z jej info nie je presnych. Je to chyba ale ja verim tomu ze aj toto sa do buducnosti zlepsi a opravy sa budu robit hned ako na to niekto upozorni.
Ale drzme sa danej temy.
Osobne sa mi celkom nepaci, ze sa planuje len 5,6 km dlhy usek. Malo by sa stavat hned aj 10-15 km.
jasne … ani ja nemam info, je to dedukcia z mojej strany…
k teme: Tento usek je podla mna dlzkou na D3 OK, lebo Svrcinovec - Skalite je potom dlhy suvisly usek. Teda rozdelenie je logicke - po krizovatku s R5. Ja osobne by som to robil ako jednu stavbu s R5 Svrcinovec - st.hranica CR, ten usek ma tusim 3 km abo tak nejak Otazka znie ci je v tom aj pokracovanie v Cadci od tunela, to by tam malo byt tiez v tom …
Neviem, ja osobne si myslim, ze uz sa mohla zacat stavat aj cela D3 naraz takym sposobom ako D1 Mengusovce-Janovce, rozdelit na 5-7 etap a stavat naraz. To nie je zase taka dlha dialnica, aby sa to nedalo. A svojim vyznamom stoji velmi vysoko. A ked uz sa stavia len 1 usek tak sa mal zacat stavat aspon 10 km a rozdelit ho aj na 4 etapy - to sa tiez bezne vo svete robi - jedna firma tunel, druha most, tretia to medzitym a stvrta to ostatne.
SR (a zda sa mi ze ani toto forum - len slovne “ano chceme D3”, ale prax ako ju stavat unika ) si neuvedomuje vyznam dialnice D3 a toto je len dokaz. A nemysli si, ze rozostavanost bude mensia. Tento rok sa znizi o 15 km a dalsi rok narastie o 10-tky km. Klesne, ale zase narastie.
Ako to vypadá aktuálne s úsekom z Čadce na Svrčinovec? Nikde som nevidel jedinú správu, mapku alebo niečo podobné, ani JG o tom nič na stránkach nemá… Bude sa tam niečo diať skor ako na Svrčinovec - Skalité? Nakoľko je potrebný? (ten úsek vobec nepoznám)…
Řekl bych, že tento úsek je opravdu nejpotřebnější z celé “dálnice” D3 od Žiliny, vždy když tudy jedu, tak od přejezdu ve Svrčinovci do začátku nového úseku mě jímá hrůza jaký provoz může být na tak uzounké a krkolomné cestě, dál za Osčadnicí už je to pohodovka až do Žiliny.