D2 Malacky - Bratislava, Lamačská cesta

Tak mi napadlo: V popise stavby je, ze ta krizovatka bude sluzit aj pre Devinsku Novu Ves a Záhorskú Bystricu, co su mestske casti Bratislavy. Bude “dialnica bez uhrady” az po tuto krizovatku??? Lebo ak nie, tak verim ze vela ludi to odradi a zo Stupavy a Zah. Bystrice budu stale chodit cez exit Lamac.

najskor ma napadlo, ci to nieje nejaky mini priemyselny park, ale to bolo ozaj male a potom pozeram, ci to nemoze byt teda MUK k buducej D4, nabuduce ak pojdem opat okolo, mozno aj fotka sa podari spravit :slight_smile:

Nieco som uz nafotil: dialnice.info/album_cat.php?cat_id=122

Ono je to asi myslene inak: V sucasnosti su cez pracovne dni poobede rozsiahle zapchy na exitoch DNV/Lamac a Dubravka/Lamac, lebo tadial schadzaju aj vsetci co idu na Stupavu a do okolitych obci. Po vybudovani krizovatky sa teda tieto exity vyrazne odlahcia, lebo budu sluzit uz len pre DNV, Lamac a Zahorsku B.
Dalsi vyznam je v tom, ze napojenie na D2 bolo Volkswagenu slubene uz davno (a planuje sa rozsirenie vyroby ??). Hlavne JIT dodavatelia zo Zahoria najazdia v sucasnosti dost km navyse. A zmiznute kamiony zase odlahcia cestu od exitu z D2 po DNV.

Na napojeni na cestu II/505 pri VW sa crta kruvy objazd. Aj ked v projekte som nic take nevidel. Takze predpokladam ze je to len docasne riesenie a po dobudovani D4 do Rakuska ( mozno raz ) bude zruseni… ?

Kedze toto je usek financovany zo ŠR tak zrejme tu aktualne hrozi skrtanie vydavkov pre rok 2010 … viac tu:
dialnice.info/viewtopic.php?t=12466

Ved tempo je tomu adekvatne pomale.

Pridal som zopar fotiek z vystavby. Vystavba sa trochu pohla, hlavne budovanie krizovatky s D2. Robi sa priprava pre piloty premostenia, a zemne prace. Prekladky IS, ktore trvali niekolko mesiacov su uz v podstate hotove. :arrow_right:

dialnice.info/album_cat.php?cat_id=122

Ale ich to tiež odradí, lebo po križovatku Lamač neplatili a po I/2 tiež nie :slight_smile: A JIT chodili po nespoplatnenej II/505 :slight_smile: Takže pokiaľ sa nedá ten úsek D2 po kriźovatku Stupava bez úhrady, NIĆ sa nezmení :smiley:

No neviem … ked ides do VW od Sitiny, tak krizovatka Lamac je celkom logickym exitom. Budovany exit sa podla mna oplati dodavatelom zo severu.

presne tak mozem potvrdit. VW ma dost vela JIT dodavatelov v priemyselnom parku za Lozornom, a tam sa uz nabehalo poriadne vela km zbytocne, ked sa zachadzalo po lamac, a potom naspat do vw… :wink:

dialnice.info/viewtopic.php?t=12629

(odpovedá prokurista Alpine Slovakia)
V súčasnosti vystupujete ako subdodávateľ na realizácii križovatky Stupava-juh na diaľnici D2. Ako postupujú stavebné práce?
Stavba je zaujímavá tým, že ide o referenčný úsek Národnej diaľničnej spoločnosti, na ktorom by sa mala prvýkrát na Slovensku realizovať na diaľnici betónová vozovka. Je to výhľadový úsek na severný obchvat Bratislavy a zmluvy sme podpísali s oboma členmi združenia – spoločnosťami Doprastav a Strabag. Náš výkon predstavuje 6 miliónov eur, no z pohľadu postupov prác a termínov je táto stavba problematická. Počas letného obdobia, kedy sa mali začať práce na zemnom telese a pokračovať vo výstavbe zakladania mostných objektov, bola výstavba prerušená zo strany projektanta. Na základe technického riešenia a skutočností, aké preukazovalo podložie na cestných komunikáciách, sa musela s autorským dozorom projektanta riešiť zmena zakladania. Združenie zatiaľ deklaruje ukončenie diela v novembri budúceho roka, no závisí to od toho, ako budú nasypané veľké násypy. Podložie v úseku okolo Stupavy je problematické, s vysokou hladinou spodnej vody, preto by sa mali násypy konsolidovať minimálne rok.

No a uz som totalne dopleteny, v materiali rokovania.sk/appl/material.n … Zdroj.html sa pise, ze sa stavia na plny profil. Tak ako to je?

fiha, ze by to predsalen postavili rozno na plny profil ?

Urcite nie! Jednoznacne sa vsetko buduje pre poloprofil…

Z Bratislavy do Stupavy po I/2 už po Vianociach bez obchádzky :arrow_right:
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12824

…V druhej polovici roka 2010 majú byť odovzdané v plnom profile úseky D2 križovatka Stupava juh v dĺžke 3,2 kilometra…

natankuj.sme.sk/c/5175795/v-tomt … ciest.html

Fakt nechapem, preco stale pisu plny profil, ked to stavaju na polovicny. Nakoniec este zistime, ze na plny profil bola myslena D2, ktoru sucasna stavba krizuje… :laughing:

No. Zatial to vyzera asi tak ze od kruhaca pri VW ( inac otvorili ho den pred Vianocami :slight_smile: ) po D2 je to urcite poloprofil. Krizovatka s D2 sa mi zatial javi ako ze by mala byt v plnom. Teda nasyp urcite. Piliere pre most poloprofilu su vybetonovane a a vyzera ze idu betonovat aj dalsie dva. A od D2 po Stupavu netusim. Ale skusim to poriadne okukat.

To je rozumne a aj som to tu niekde navrhoval, krizenie s D2 treba postavit rovno na plny profil, nech sa zbytocne na viac krat neobmedzuje premavka na D2. Zvysok staci polprofil.