vsimol som si, ze opravovany usek medzi Sitinou a Borami uz ma polozene nejake spodne vrstvy asfaltu. Kedy by sa to malo dorobit??
Podľa postupu prác to nevyzerá, že to dokončia dokonca 2026.
Trosku makli, mali to rozdelene na asi 4 poduseky, 2 uz maju aj finalnu vrstvu asfaltu a osadzaju tie vysoke jersey profily na ktore potom skutkuju opory protihlukoviek. Je to tam ako jazda v tunely.
Inak tieto betonove jersey profily su dost mohutne voci tym klasickym ktore vymienali, zatial osaddzali iba smer na Malacky, takze ich caka este opacny smer.
Na tych zvysnych dvoch podusekoch este stale chyba posledna vrstva asfaltu, tie prve davali minuly tyzden.
praveze sa mi zda, ze celkom dobre idu…
Tak najskor nezmyselne povolia novu vystavbu na boroch a potom hovoria o tom, ze je tam dopravny problem…
Nezmyselne v tom zmysle, ze kapacity ciest - sitina, brnianska, karloveska atd. uz su davno po kapacite, preto nerozumiem, ze aky ma zmysel rozsirovat mesto tymto smerom, ked sa to vobec neda vyriesit, alebo lacno vyriesit. Potom mame polia medzi slnecnicami a jarovcami, preco sa nestavia tam? Ma to velmi dobre napojenie (aj po postaveni D4/R7) a da sa tam predlzit elektricka z petrzalky…
s napojenim lamaca kvoli comu je tam vlastne uz hotovy podjazd sa v buducnosti nepocita ako vidim
príde mi to, že diaľnica sa tu pomaly znehodnocuje na vnútromestský okruh…tých križovatiek je tam už aj tak dosť
Myslíš ten prieťah mestom čo sa nazýva obchvat?
Nová MÚK 800 metrov od susednej? ![]()
Táto MÚK Dúbravke nepomôže, veď Vallo dal prestavať križovatku pri kríži lebo tam bol chaos. Nová MÚK pomôže len developerom v okolí Dúbravčickej a Agátovej, nič viac.
Správne by bolo dostavať MÚK s Janka Alexyho (NDS+mesto tam vlastnia 99% pozemkov) a tiež postaviť NDSkou zrušené predĺženie Saratovskej vrátane MÚK s II/505.
Ten podjazd popod D2 by mal slúžiť na prepojenie Dúbravky a Lamača. Žiaľ mesto nemá chuť mesto sceľovať, namiesto toho lejú milióny napr. do fontán a lavičiek.
Neznehodnocuje, je to jedna z jej funkcii v urbanizovaných oblastiach. A práveže tu je žiaduce mať viac prípojok ako mimo zastavaných oblastí. Len s tým by sa mal riešiť aj počet pruhov a preriešiť prepletové úseky.
Agátová/Dúbravčická bola plánovaná ako všesmerový diamant s prepojením do Lamača. Tak je to aj v ÚP BA.
Alexyho nebola nikdy plánovaná ako úplná prípojka.
Ďalšia plánovaná prípojka na D2 je plánovaná v predĺžení Eisnerovej ulice s prepojením do Záh. Bystrice.
Ono by bolo prudko vhodné, aby NDS začala projektovať úplnú modernizáciu D2 v úseku Stupava - Lamačská cesta na plnohodnotnú mestskú diaľnicu s návrhovou rýchlosťou do 100 km/h s komplet líniovým riadením dopravy.
Síce do stavby PHS úseku Hodonínska - Alexyho sa vopchalo čo sa dalo:
- zúženie SDP zo 4 m na 3 m, rozšírenie vozovky na 11,5 m
- líniové riadenie dopravy,
Ale táto stavba sa určite predĺži nakoľko do nej vstupuje teraz prípojka Dúbravčická. Bude treba posunúť (rozumej zbúrať a postaviť nanovo) portály orientačného DZ a aj líniového riadenia.
tak potom sa mali tieto veci riešiť až po dostavbe tunela Karpaty…
Len potom by to tam chcelo aj kolektorové pásy… no nehrozí pridanie tretej tunelovej rúry ani rozšírenie Lanfranconi, aby bola dostatočná priepustnosť do a z mesta. Tunel Karpaty je vec na ktorú Slovensko nemá. Jednoducho nemáme ani výhľadové (realistické) plány, (udržateľný) rozpočet pre rozvoj a údržbu diaľničnej siete, a ešte to málo čo sa vyberie (veď diaľnice v okolí miest musia byť bezplatné) tak značná časť skončí ako réžia u vybraného súkromníka.
Súhlas, ideálne takto, avšak nežijeme v ideálnom svete. Tú D2-ku treba postupne skapacitniť, neznesie to už odklad.
Áno medzi Hodonínskou a Dúbravčickou na full by musel byť kolektorový pás.
Takýto kolektor je už naprojektovaný medzi Alexyho, odpočívadlom Lamač a pokračovaním do existujúceho kolektora za pumpou. Zrejme sa to bude robiť spolu s prípojkou Dúbravčická.
Karpaty majú potenciál na reálny PPP projekt s extra mýtom. Čiže samofinancovateľný projekt.
So Sitinou neurobíš nič bez drastického zásahu do ZOO = nereálne.
Lanfranconi by sa rozšíriť dal, miesta tam je dosť, avšak Pečniansky les je no go zóna z hľadiska životného prostredia.
Bezplatné diaľnice v mestách je zlé politické rozhodnutie. Žiaľ 99% vodičov aj voličov to tak nevidí. Možno pár ľudí na tomto fóre.
Ako by potom fungovala vnútromestská bratislavská doprava s dvoma nespoplatnenými mostami?