D2 hranica ČR - Malacky

Dnes sa na úseku Moravský sv. Ján - Závod vykonáva utesnenie trhlín a spár na vozovke diaľnice. Obmedzenie dopravy striedavo na oboch jazdných pruhoch postupne, pracovisko označené prenosným dopravným značením so svetelnou výstrahou. Práce vykonávané v smere Kúty - Malacky.

Mam dotaz - da se sjet za hranicemi z ceske D2 na odpocivadlo (uz na slovenske strane), podjet dalnici a dojet do Kut? Nebo jsou tam nejake zakazy/zavory? Je to tady mapy.cz/#mm=ZTtTcP@ax=139079 … 08576@z=14

Predpokladam ze placena dalnice je uz od toho odpocivadla nebo je az od MUK Kuty?

Nechci kvuli par kilometrum kupovat znamku, tak se divam jestli je mozne jet jinak nez pres Breclav/Lanzhot. Diky za radu.

podla google maps vyzera, ze prejdes
maps.google.com/maps?f=q&source= … 1&t=k&z=19

v cca 14 km D2 je planovany novy ekodukt, ktory pocita aj s rozsirenim dialnice na D33,5/120 ..

gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9753

Zver nebude pri prechode diaľnice riskovať život

viewtopic.php?f=35&t=16014

Reakcie na Polianky som sa nedockal ziadnej, skusim nieco ine…
Vsimol som si to na useku D2 pred MA a za MA smer do BA, vsetky inf. zelene tabule vyzeraju za tmy, ked na nich svietite, ako keby boli spinave…su spinave? su nekvalitne? vsimol si to niekto? nezda sa mi, ze by boli spinave, len na nich nie je za tmy velmi dobre vidiet, co chce tabula povedat…

Myslis nieco ako machule? Tak take nieco som zazil vecer okolo PP, taky pocit som mal aj ako keby nejake machule boli na tie tabule.

Presne tak, proste ako keby to bolo zadrbane, ospliechane od prechadzajucich aut..take velke stekajuce machule, ale po celych tabuliach, napisy su komplet take sede, zle citatelne…je to ale podivuhodne, ze vsetky tabule vyzeraju rovnako spinave, ci su to tabule vedla cesty alebo vysoko nad cestou…tak sa mi to nezda…skusim pozriet aj tie pri PP zajtra, napisem, ci je to take iste…

Ja si to hlavne pamatam pri PP vychod smer ZA, tak s apzori ci to tak stale je.

omluva za off-topic, ale hore uvedený monolog je kandidátom na blížiaci sa silvestrovský program; zvľášť si kladiem otázku, ako často vo svete majú politici nehodu a následne sa na mieste činu zníži povolená rýchlosť :open_mouth:

Vcera som siel okolo PP, ale smerom vychod, tak to je v pohode, tabule ciste..uvidime, co bude nas5…

V tych spojoch su take tmavsie (D1 pri PP smer západ), ale nie az take, ako boli pri MA.

Napisal som NDS ohladne hranicnych priechodov pod jej spravou, hlavne na D2 a na D4. Dostal som tuto odpoved:

Dobrý deň,
v oboch prípadoch musíme konštatovať, že problém nie je na strane Slovenskej republiky, ktorá má vytvorené podmienky aj na vyššiu povolenú rýchlosť na diaľničných hraničných priechodoch Jarovce a Čuňovo. V tejto veci pod gesciou MDVRR SR prebieha intenzívna komunikácia na štátnej úrovni ako aj na správcovskej, kde dochádza ku koordinácii pripravovaných projektov využitia týchto priestorov pre užívateľov týchto komunikácií. MDVRR SR našej spoločnosti schválilo koncepčné štúdie na tieto hraničné priestory a na základe ktorých NDS začala prípravu budúcich zmien a úprav na týchto hraničných priechodoch. Začiatok realizácie týchto zmien a úprav predpokladáme v roku 2013, čo neznamená, že niektoré drobné úpravy (napr. aj dopravného značenie) sa nebudú realizovať aj skôr, ale tak ako už bolo povedané, tieto zmeny si vyžadujú koordináciu a súhlas našich partnerov v Rakúsku a Maďarsku.

oddelenie komunikácie NDS

Zaujmave ze sa vyhovaraju na okolite krajny, lebo napriklad Cesi na D2, uplne upravili hranicny priechod tak ze to je normalny dialnicny usek s MPR 130 km/h.
Aj Rakusania urobili pred par rokmi velke upravy, len Madari nic. Jasne ze aj Rakusania budu musiet zburat tu budovu co je v strede dialnice, aby sa tam mohlo ist rychlejsie. Najnarocnejsie upravy vidim na hranici s Madarskom kde to bude najviac nakladne pre Slovensku stranu.

Off-topic, ale ja som si myslel že tá obec sa volá Čunovo, nie Čuňovo :slight_smile:

Pred Čunovčanom nesmieš povedať, že Čuňovo lebo bude zle… :slight_smile: Ale na jednej tabuli je aj s mäkčeňom, niekedy odfotim :slight_smile:

Potvrdili stavbu ekomosta

pamätníci prosím pomôžte vie niekto z vás ktorý profil (lavy alebo pravý v smere staničenia t.j. do BA) bol prvý otvorený na úseku D2 št.hr. CZ/SK-Kúty v auguste 1978,o rok bol otvorený na plný profil ale nikde nie je ktorá strana bola skôr otvorená až to správne nakreslím do mapky.NDS my ešte neodpovedala na výstavbu úseku R1 Kovačova-Banska Bystrica tak ich budem otravovať až potom,keby to náhodou niekto vedel napíšte.Dakujem.

Na stránke NDS pri ekodukte Moravský Svätý Ján (Stavba >> V príprave) je v Základných údajoch uvádzaná Šírka migračnej cesty: 930 m.
Tým sa azda nemyslí dĺžka premostenia/preklenutia ponad diaľnicu? Ako to je vlastne? Vie niekto presne jeho rozmery?
Veď tunel (> ekodukt či dvojrúrový podjazd) Lučivná má dĺžku 250 m.

tu je obrazok z EIA ..

[album_photo]9753[/album_photo]

Tie bazéniky to sú umelé napájadlá na prilákanie zveri, alebo na zachytávanie znečistenej vody z dialnice pre ČOV na likvidáciu RL?