D2 hranica ČR - Malacky

Podla toho obrazku z EIA dlzka v ose dialnice je okolo 90m.

Niečo som našiel:

• šírka prechodu pre zver, t. j. voľná šírka medzi oplotením na ekodukte, je 80,0 m, a má byť umiesnený v diaľničnom km 13,675.
  • premostenie má byť v uvažovanom 6-pruhu kategórie D 33,5/120.
  • podjazdná výška ekoduktu je 5,20 m + 0,15 rezerva.
    Viac na: moravskysvatyjan.sk/wp-conte … noteni.pdf
    @plš: V dokumente zs Ekodukt.pdf na str. 21 pri bode 18 píšu: <Navrhované retenčné nádrže môžu slúžiť aj ako lákadlo pre zver (zdroj napájania) a zároveň by plnili funkciu navedenia zvere na ekodukt>. enviroportal.sk/eia/dokument/120062
    @Majkl: vďaka za Tvoju odpoveď.

Tender na ekodukt vyhlaseny, konecne vratime cast uzemia prirode :slight_smile:
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/273819

Hlavným objektom stavby je most (ekodukt) umiestnený v extraviláne nad jestvujúcou diaľnicou D2 v km 13,675. Šírkové usporiadanie diaľnice v súčasnosti zodpovedá kategórii D 26,5/120. t. j. štvorpruhovej diaľnici. Premostenie je navrhnuté tak, aby v budúcnosti vyhovovalo kategórii D 33,5/120, t.j. diaľnici so 6 pruhmi. Ekodukt nie je určený pre verejnú dopravu ani pre akýkoľvek prejazd mechanizmov. Po vybudovaní nosnej konštrukcie ekoduktu a hydroizolačných prácach bude ekodukt zasypávaný. Na povrchu zásypu budú realizované vegetačné úpravy nízke stromy a kríky. V čelách ekoduktu bude vybudovaná protihluková clona, slúžiaca aj ako ochrana proti oslneniu zveri. Súčasťou stavby je aj úprava diaľnice pod ekoduktom, prekládky jestvujúcich inžinierskych sietí a vybudovanie dočasnej príjazdovej komunikácie.

Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH
Hodnota 9 511 402,0000 EUR

TRVANIE ZÁKAZKY ALEBO LEHOTA NA DOKONČENIE
Obdobie v mesiacoch (od zadania zákazky)
Hodnota: 10

Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť
Dátum a čas: 29.12.2014 10:00

Odkaz na projekt (projekty) a/alebo program (programy): Kohézny fond, OPD 2007-2013.

Pridal som do galérie 4 vizualizácie a ortofotomapu stavby Zelený most na diaľnici D2 – Moravský Svätý Ján

rýchly odkaz na vizualizácie tu:
gallery/image_page.php?album_id=64&image_id=23715

odkaz na ortofotomapu
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=23716

zdroj: uvo.gov.sk/profily/-/profil/ … 7/142550/1

Sotva 300 metrov od Slovasfaltu… By som cakal, ze to bude v strede lesika.

[quote=“tomy217”]
Pridal som do galérie 4 vizualizácie a ortofotomapu stavby Zelený most na diaľnici D2 – Moravský Svätý Ján
rýchly odkaz na vizualizácie tu:
dialnice.info/gallery/image_page … e_id=23712) je ako-taká vizuálna rezerva pre plánované rozšírenie diaľnice D2 na 3+3. Veď vizualizácie netreba brať vážne, za konečný stav, ktorý bude po vybudovaní.

inak to rozšírenie neviem na kedy je plánované ale všimol som si že tam dávajú nové oplotenie tak neviem či sa s tým počíta v najbližšej dekáde lebo je to dosť blízko alebo diaľnica 3+3 na štýl D1 BA - TT ? :slight_smile:

v kontexte toho, kolko nam este v dialnicnej sieti chyba, ze penazi je obmedzene a ze D2 zas taka plna este nie je, silne pochybujem, ze by sa rozsirovala skor ako za 20 rokov

konecne dobry napad, prebudovat byvale hranicne priechody na velke odpocivadla, s SSUD a CSPH.. idealna vec .. len skoda ze az 2017 je rok realizacie

enviroportal.sk/sk/eia/detai … -d2-i-faza

Zhotovitel ekoduktu crz.gov.sk/index.php?ID=1806683&l=sk

Ako to “vyzerá” s novým ekoduktom, čo sa stavia pri Moravskom Svätom Jáne, dokončia ho v termíne (ndsas.sk/useky-moravsky-svat … 364s44894c)? Nemá niekto nejaké obrázky z jeho výstavby? Vďaka vopred za informácie a/alebo snímky.

Obrazky z vystavby Ekoduktu :arrow_right:
gallery/album.php?album_id=123

to su dva za sebou, ci pohlady z oboch smerov?

Iba jeden foteny z obidvoch smerov.

Majkl, ďakujem.
Niekto ich pri maľovaní “naplašil”, že tú oranžovú čiaru napravo tak dokrivili: gallery/image_page.php?album_id=123&image_id=31339 . :slight_smile:

to je lepene VZD zrejme. ked sa zacinalo pouzivat docasne oranzdove VDZ, tak som si vsimol, ze je lepene. teraz sa zvacsa pouziva striekane.
zaujimalo by ma to, lebo ak je VDZ docasne, napriklad ked sa robili zvodidla, cize len na kraktu chvilu, tak by sa hodila prave lepene. aby nebolo treba potom zbrusovat.
naopak, na BA-TT je jasne, ze to bude dlhodobo, tak radsej striekane. Je v tom nejaky system, ci ani nie?

Reportaz k budovanemu Ekoduktu:
videoarchiv.markiza.sk/video/tel … zne-noviny
:arrow_right: Novy nadchod pre zver

MUK Rohoznik, Zamer EIA
enviroportal.sk/sk/eia/deta … -rohoznik-

to je zaujimave, lebo tato MUK nie je ani v uzemnom plane
uzemneplany.sk/upn/malacky/u … cky-vykres
a osobne si myslim, ze je to neni moc dobry napad

lepsi napad by bol keby urobili MUK s II/590 a prelozku cesty, ako je aj v uzemnom plane ..
lebo ked nebodaj holcim skonci, tak tato MUK je uplne zbytocny .. a aj doprava z II/590 je radovo vacsia ..

jedine ze by niekedy v buducnosti urobili naopak usek cesty I/590 po tuto novu MUK a vykaslali sa na zvysok obchvatu .. to by tiez bolo OK
ale kedze je to cesta BSK, tak k tomu asi nedojde nasledujuce pol storocie..

pridal som aj do galerie:

[album]31904[/album] [album]31905[/album]

To je akoze co? Vsak o 1,5 km je MUK…