Štýl jazdy a správanie vodičov na dialnici v Nemecku a na Slovensku sa nedá porovnať. Tak isto ani zameranie polície. Na slovensku policajti buzerujú za prekročenie rýchlosti, v Nemecku sa hlavne zameriavajú na plynulosť a bezpečnosť premávky. Teda radenie do prava, bezpečná vzdialenosť, " myšičky " a keď napriamo prebehnete 2 pruhy bez postupného zaraďovanie tak ti zoberú papiere bez diskusie.
viete co sa mi zda chore???.. ked sme sa rozdelili (inak bol som z toho dost smutny ) tak klaus proklamoval ze bude platit colna unia … a do tyzdna na hraniciach stali ceske budky colnikov a kontrolovali auta jedna radost … nasi sa s tym nejak neponahlali moc … no na druhej strane sa nasi placli po vrecku a postaili megalomanske colnice za desiatky ba az stovky milionov SKK … a teraz su v podstate absolutne k nicomu … pretoze sme obaja v EU a su to akurat vyhodene peniaze … toto sa mi zda chore.
aj Ce maju obrovku hraicu, aspon je krajsa nez Slovenska. Colna unia bola o fikcia. Vsetko sa muselo preclievat nad urcitou hodnotu. Ozajstna colna unia vznikla az so stupom oboch krajn do EU. Jedina vyhoda ktori mali slovaci a cesi bolo to ze mohli cestovat na OP. Cesi na Slovensku si nemohli kupit ani nehnutelnost, asi to platilo aj pre Slovakov v CR, ale v tomto nie som si isty.
bolo obdobie ked CR zakazovala dvojte obcianstvo CR a SR.
Ale pre vacsina ludi problem ostaval. Az EU to vsetko uvolnila. Dovtedy nebola vola ani z jednej strany urobit nieco aby medzi slovakmi a cechmi ostali ozajstne nadstandartne vstahy.
ČR a SR išli od seba kvoli dvom kohutom, z ktorych kazdy chcel tomu druhemu ukazat ze si to pre seba spraví lepšie… Nadštartné vzťahy existovaly kvoliva spoločnej minulosti skor len naoko, problémy majetkové neboli síce až tak horúce, no kdo vie ten vie ako to bolo, kohúti sa nepobili- každý sa vybral inou cestou, ako to dopadlo vieme… Od mala žijem v Prahe ale som po všetkých prarodičoch Slovák a všetkých som mal na Slovensku. To čo sa spravilo na HP Kúty a takisto aj na iných, šialené kontroly po roku 1993, kedy sme museli v Strání obracať kufre aut hore nohami, to sme celá rodina znášali veľmi ťažko… A tým myslím celkovo rozdelenie… Ale to už je trocha OT… Našťastie už minulosť…
OBMEDZENIE:
31.03.2010 - D2 Kúty - Malacky
Miesto čiastočnej uzávierky: čiastočná uzávierka na úseku diaľnice D2 Kúty - Malacky, konkrétne v km 28,798 v blízkosti mimoúrovňovej križovatky diaľnice D2 s cestou II/503 (smer št. hranica SR/ČR- Bratislava)
Termín čiastočnej uzávierky: od 08,00 hod. dňa 07.04.2010 (streda) do 20,00 hod. dňa 30.06.2010 (streda)
Dôvod čiastočnej uzávierky: oprava mosta vedúceho ponad potok Malina
Informácia pre vodičov: Doprava bude vedená obojsmerne vo voľnom jazdnom páse diaľnice. Presmerovanie dopravy bude zabezpečené prenosným dopravným značením.
V súvoslosti s opravou pravého mosta ev. č. D2 - 086 v km 28,798 diaľnice D2 cez potok Malina bude vykonaná úplná uzávierka jazdného pásu v smere Kúty - Malacky. Doprava bude presmerovaná cez stredný deliaci pás do protismeru, kde bude obojsmerná premávka s max. povolenou rýchlosťou 80 km/hod. V mieste prejazdu cez stredný deliaci pás bude rýchlosť znížená na 60 km/hod. Pri prechádzaní vozidiel cez mostný objekt pri obojsmernej premávke budú zúžené jazdné pruhy na 3,500 m v oboch jazdných smeroch pričom rýchlosť vozidiel v smere Kúty - Malacky bude znížená na 40 km/hod. Jazdné smery budú oddelené dočasným dopravným vodorovným i zviským značením. Celá úzávierka bude vyznačená prenosným dopravným značením spolu so sveteľnou výstrahou.