D2 Bratislava, Lamačská cesta - Staré grunty

Kiez by tych kutilov bolo viac…asi by sme mali D1 uz postavene :sunglasses: Nemyslim kutilov z stavitelskych firiem, klobuk dole pred nimi, skoda len, ze nizsie postaveny kutil neukuti sefov :stuck_out_tongue:

tak podla tohto [Na stavbe cesty k tunelu Sitina sú problémy) to vyzera, ze to bude sprejazdnene az v juni 2007 ! :open_mouth:

tiez sa tam spomina “lokalna zmena projektu” a dalsie predrazovanie :unamused:

neviem, ci je to naschval, alebo je to take politicke rozhodnutie z MDPaT, kedze su na buduci rok dost skrtnute peniaze, cize budu neskor k dispozicii, neskor sa vyplati dodavatel, neskor bude stavba … ale to mozno moc kombinujem :unamused:

podla tvojich fotiek (resp tej plastiky) to vyzera, ze sa z dubravky nebude dat napojit ani na cestu smer centrum (t.j. podjazd pod dialnicu), ale je to len cesta k SAV :open_mouth:

vid dialnice.info/album_page.php?pic_id=546

inak je len otazkou casu, kedy budu musiet urobit harmincovu ako 2+2, kedze krizovatka saratovska/dialnicny privadzac ku krizovatke lamac bola vyskrtnuty z planu.

ostatne, priestor na harmincovej na to je (okrem parkoviska pred zimakom, ale to by problem nebol), dokonca je aj krizovatka s ulicou schneidera trnavskeho je na to pripravena.

dokonca si myslim, ze by rozsirenie tohto kratkeho useku prinieslo vyraznu ulovu karloveskej, kedze docela znacna cast ludi z dubravky by zrejme volilo radsej cestu cez sitinu, ako cez karlovesku… kedze by to bolo rychlejsie a pohodlnejsie (s podstatne mensim poctom semaforov)

tak treba len dufat, ze niekto (ne)kompetentny nepreda nejake pozemky v trase tejto buducej komunikacie…

ale kazdopadne ludia z dubravky a aj karlovky budu mat “kusok” problematickejsie sa dostat na D2 ak pojdu smerom CR .. to budu musiet chodit pod ten usky podjazd pod zeleznicu, kedze napojenie saratovskej bude chybat ..

v tomto ma mesto bratislava dooost velke minus u mna (a zrejme nie len u mna), ze upustila od tejto MUK a najma od zatrolejovania (alebo aspon predpripravy) v mlynskej doline …

skratka je smutne ze aj sverepc s 1000 obyvatelmi si vydupal vyvolane investicie za 30 milionov korun a mesto suhlasilo s vyskrtnutim aj uz schvalenych casti projektu …

Aquilla:

K ceste na Poliankach - ta bude prepojena s Dubravskou cestou (ta sa kompletne zrekonstruuje az po SAV) a bude tade jazdit MHD. Vid http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=5182 . Linku som pridaval aj do tohto threadu http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=1955&start=125 Myslim, ze v tejto podobe to bude OK.

Harmincova 2+2 - to sa zrejme aj planuje, lebo uz dnes je zjazd na Harmincovu z nadjazdu ponad D2 rieseny takym dost nesikovnym S-kom (a samozrejme tesne predtym zuzenie na jeden pruh) …

K napojeniu Dubravky na D2 - nebude mozne sa tam dostat cez nadjazd ponad D2, potom dolava na Lamacsku a vyjst na D2 niekde tam? (zhruba tam, kde bude zjazd z D2 pred pumpou).

Pri pumpe nebude možné pripojenie z Lamačskej na diaľnicu. Možné napojenie z Dúbravky na D2 na križovatke Polianky je buď z Harmincovej cez nadjazd, doprava, potom doľava do areálu Tesca a potom na diaľnicu (podjazdom popod Lamačskú). Druhá možnosť je odbočiť z Harmincovej na Polianky, Dúbravskú cestu a pri SAV späť na Lamačskú.
Jedna pochybnejšia ako druhá :wink:

Poprosim o vysvetlenie:

Je problem so podzemnou vodou v useku cesty, kde bola aj predtym viacprudovka, resp. prakticky zaciatok dialnice (aj ked oficialne bol zaciatok niekolko 10 metrov dalej). Preco to vtedy nevadilo a teraz to vadi?

to hej, ale na tom nenarazal, hovoril som ze z polianok sa na lamacsku uz priamo nedostanes, az napojenim na dubravsku, okolo sav a vyjdes na krizovatke ako by si sa dostal k vojenskej nemocnici. co je ako dost velka zachadzka. (proste ako to popisal tr3mp :wink: )

ze skratka z dubravky a vlastne aj karlovky bude jazda na D2 smerom do CR hooodne komplikovany. resp z karlovky to budu logicky radsej riesit ze pojdu smerom do mesta a napoja sa na la franconiho

Zrejme kvôli pilierom mosta, ktorý bude napájať diaľnicu na tunel, doteraz tam most nestál

No podla toho kam chces ist … ak na D2 tak je to zachadzka. Ak do mesta, tak je to OK, ak do Lamaca, tiez. (tieto 2 smery maju podla mna zanedbatelne predlzenie oproti stavu pred vystavbou. Navyse sa zrejme upravi signalny plan na krizovatke pri Vojenskej nemocnici)

Suhlas.

Dnes začali pokladať zhruba od novej Slovnaftky smerom na MA nové betónové zvodidla ( New Jersey ).

2 ELZ: vsak presne o tom som hovoril hned v prvom prispevku :wink:

2 saget: no snad ten usek od lamacskej smerom na MA sprevadzkuju skorej ako v maji 2007 :unamused:

Ja si tipnem. Problém podľa mňa nie je v priestore pôvodnej (a stále existujúcej) viacprúdovej cesty, ale na ulici Polianky, na prvých cca 100 metroch od križovatky s Lamačskou. Teda na tom mieste, kde je postavený prvý most na D2 po výjazde z tunela. Pôvodná cesta tu viedla po povrchu, v súčasnosti je na tom mieste zárez popod mostný objekt (odhadom 2-3 metre hlbšie ako pôvodná cesta, čo môže byť práve dôvodom spodnej vody) - v záreze povedie zjazdová vetva z D2 na Patrónku + prepojenie Polianok na Dúbravskú cestu. Či sa vysoká hladina spodnej vody dala zistiť alebo nie, to neviem, nie som geológ.

No, len aby ta “spodna voda” nakoniec nepochadzala z nejakeho prasknuteho potrubia. Severna strana tunela je ralativne na kopci a v BA uz 2 mesiace poriadne neprsalo - takze vysoka hladina spodnej vody tam nema moc dovod byt.

na lamacskej strane to vyzera esta na hodne prace. v podstate podjazd pod dialnice neni ani poriadne zacaty

v mlynskej doline je to vlastne kompletne, dokonca aj pozdlzne znacenie je vymalovane na drtivej vacsine useku a montuju protihlukovu stenu za tunelom

ale v zime bude docela zaujimavy docela prudky zjazd pred OMV benzinkou na “starej” ceste.

Aquila > no to tam bude riadne huste… hlavne ta prepadlina v lavom pruhu, kde si pri 40 km/h bucha cela posadka vozidla hlavu o strop auta

inak dnes som tam videl slusnu buracku, kamion zo smeru do BA preletel cez stredovy pas, ohol verejne osvetllenie a cez protismer to vpalil do svahu… mohol to byt taky 116km… ked si clovek predstavi ze tadial idu auta, a ze tam makaju robosi…

inak tento usek mi trosku pripomina apollo, tam to zakoncenie na bosakovej tiez nebolo zvladnute najlepsie. no uvidime, ale v zime to tam bude velmi, velmi zaujimave, aj ked na tejto fotke to tak nevyzera, neni to ziadna sranda

Ak to maju spustit koncom novembra, tak jak to, ze lamacske zhlavie vyzera ako po bombardovani ropnej rafinerie?

keby si pozorne cital, vycital by si, ze spustenie je odsunute zrejme az na jul 2007.

az mam pocit, ako keby fico chcel potrestat BA, ze ho nevolili, tak podusi trosku financie a otvori tento usek az v najnesrsi mozny termin … :unamused:

pricom v takom juli to fakt pomoze .. pricom uz aj v juni by to hoooodne poriesilo … resp kazdy den, o ktory sa tento usek skorej sprejazdni :unamused:

Tak, tak… mozno tam nasypu strk a tak prepoja na D2 do CR… :wink:

Nedá mi nereagovať na tieto obrázky z fotogalérie a “rečnícku” otázku, ktorú tam kladie saget: dialnice.info/album_pic.php?pic_id=1883

“Táto tabula je pri odbočení z Harmincovej na D2. Nezdá sa vám pri najlepšom dosť divné to smerovanie na D3 ?! Skôr by som čakal D4 ako snerovanie do Rakúska. Žeby chyba? Alebo nie?”

Toto je nesmierna chyba projektanta a zároveň aj NDS, ktorá tieto projekty na DZ pripomienkuje. A podobné chyby sú aj na Prístavnom moste a na úseku D1 “Einsteinova”. Laickú verejnosť zaujme len tá D3 (toto je jediná chyba viditeľná pre laikov - malo tam byť pôvodne D4, je to len numerická chyba). Merito veci je úplne niekde inde. Podľa správnosti tam nemá čo robiť ani D1 a D4 (v tomto prípade D3) a ani E58 a E75, lebo motorista sa touto križovatkou/napojením/zjazdovou rampou dostane práve len na D2 + E65. Na DZ má byť iba číslo diaľnice/cesty, na ktorú sa motorista priamym napojením práve dostane. Ostatné čísla tam nemajú podľa teraz platnej legislatívy čo robiť. Zbytočne to mätie vodičov, ktorý ani nevedia (80 % z nich), čo tie červené obdĺžniky znamenajú.

V Škandinávii sú takéto prípady, ak chceme odkazovať na vzdialenejšiu cestu, riešené tak, že lem obdĺžnikov alebo štvorcov je prerušovanou čiarou.
V USA/Canada to je riešené tak, že pred číslom takejto cesty je slovíčko TO alebo VERS.

V Rakúsku/Nemecku sú tieto vzdialenejšie cesty pridávané k cieľom a znamenajú:

Som na diaľnici A23 a chcem sa dostať do Prahy, tak je jednoznačné že nad šípkami je A23 = som na A23 a do Prahy sa potom dostanem cez A22.

Tento značkársky diletantizmus na Slovensku ma dosť hnevá a chystám sa na ofenzívu :smiley: