D1 všeobecne

ssc.sk/sk/O-nas/Kontakty.ssc

ja som najprv pozeral sem ssc.sk/sk/Kontrola-staznosti … aznost.ssc
som si hovoril, ti ale idu s dobou :smiley:

Na useku D1 Piestany Trnava sa uz rozbehli prace na instalovani novych zvodidiel. Robi sa uprava a spevnovanie krajnic a niekde aj nove odvodnovacie zlaby ( usek od mosta nad zeleznicou po krizovatku Hlohovec a pri Krizovatke Trnava).

Zopar fotiek: gallery/album.php?album_id=118

Dalsia obet nezmyselneho tunel-most-tunel naokolo-blizsie. viewtopic.php?f=35&t=20425&p=167882#p167882 . Kolko este???

nehnevaj sa ale zneuzivat ludsku tragediu na svoj boj proti D1 (lebo na inych stavbach sa tragedie nestavaju) je uz fakt kus pod uroven aj na tvoje pomery, uvedom sa konecne :unamused:

To už je na diagnózu DrX

Áno “koľko ešte” obetí, by bolo na starej, preťaženej ceste, medzi Žilinou a Prešovom, keby sa nepostavila D1.

mali by na nejaky most na vychode dat tabulku s menami obeti vystavby D1.

A velku tabulu s menami obeti na I/18.

DrX… Toto je fskt uz moc aj na tvoje pomery. A netvar sa za na R1+R2 nie su mosty… Vsak tsm je celkova dlzka mostov omhoho vyssia ako na D1

Pri odpocivadle Piestany sa uz odstranuje zemina v celom stredovom deliacom pase, cca. do hlbky 40cm. Vyzera to na kompletnu AB vrstvu pod buducimi NJ zvodidlami, podobne ako to je uz aj na novych budovanych usekoch D1.

Prace pokrocili. Na dvoch usekoch pri MUK Trnava a MUK Hlohovec sa dokoncuje cementova stabilizacia. Pri odpocivadle Piestany je uz aj asfaltova vrstva skoro na celom useku.
gallery/image_page.php?album_id=118&image_id=28447

To, o čom teraz uvažujem, je už pasé:
Nemohla D1 Žilinu obchádzať severne? Nepoznám tam okolie úplne presne, hlavne geologické danosti územia (mudrujem len tak od počítača :slight_smile:). K D1 by patril teraz stavaný úsek D3 ZA-Strážov — ZA-Brodno a už hotový úsek D3 Hričovské Podhradie — ZA-Strážov. Od Brodna by bol ďalší úsek D1 ZA-Brodno — Višňové — Dubná Skala, ktorý by šiel chotármi žilinských mestských častí alebo samostatných obcí Brodno, Budatín, Zádubnie, (tunel pod Dubňom), Teplička nad Váhom, (estakáda ponad Vodné dielo Žilina), Mojšová Lúčka, Stráňavy, Višňové, (tunel Višňové), Vrútky.
Dĺžka okolo Žiliny by bola približne rovnaká, možno by bola celkovo kratšia dĺžka tunelových rúr, len by pribudla ďalšia estakáda cez rieku Váh. A tí, čo by šli smerom od Martina do CZ alebo PL, by odbočili v Brodne na D3, a tak by nemuseli zachádzať až k Hričovskému Podhradiu (ak “chceli” ísť len diaľnicou), ako teraz (po dostavaní úsekov D1 Hričovské Podhradie — Lietavská Lúčka a D1 Lietavská Lúčka — Višňové — Dubná Skala). A tí, čo nechcú robiť až takú zachádzku, pôjdu teraz cez Žilinu.

Sa ti v tej lokalite zda byt D1 malo dokrutena a zbytocne kratka?

tento problém vyrieši plánovaný severný obchvat Žiliny, D3 KNM juh -vadičovská dolina -Varín -ZP tunela Višňové, ale ten je vo hviezdách.
keďže máme ten slávny elektronický mýtny systém, možno by ho šlo upraviť tak, aby boli vodiči penalizovaný za prejazd mestom (cena cez mesto by bola povedzme 2násobna, ako po D)

KN.SK toto sa tu uz preberalo, ale som si isty cas da -ako vacsinou- zapravdu tym co takto uvazovali pretoze okrem par ludi co musia za kazdu cenu jazdit 130 nikto nepojde smer CA-MT cez hp.

Tak diaľnice v okolí Žiliny sú celkovo divné najrozumnejší Rajecký variant a D3 na úseku Višňové - Brodno by bola rozhodne najlepšia alternatíva.
Môj osobný tip je, že plánovači dostali zadanie na priame spojenie BA a koridoru 6 a z toho vznikol severozápadný obchvat.

planovaci skor vtedy dostali rozkaz to viest na zilinu a im naramne bodlo, ze rajecky variant mal mensie enviroproblemy .. aj ked sa s nim pocitalo od veky vekov a potom samozrejme im paslo, ze PB protestovalo, ze ich dialnica obide ako trencin a nebudu mat kompenzacie ! uplne divoka logika ..

rajecky variant bol radovo lepsi, a aj lacnejsi .. teraz je len otazkou casu, kedy sa bude musiet robit aj vychodny obchvat resp prepojenie cesty ku KIA motors s I/18 a visnovym .. ale o tom je uz skoda hovorit ..

Je mozne usporiadat fotky ktore nepoznam, teda vidim iba piliere, ze by bola nejaka informacia na presnu mapu stavby, aby to pochopil aj lajk ako ja..

Tak sme sa boli dnes kúpať v jazere pri Šútove a pri tej príležitosti som vyskúšal nový úsek diaľnice. Povrch naozaj nie je ideálne rovný, ale dá sa, je to pohoda.

Za oveľa väčší prúser považujem to, že z diaľnice smer do Žiliny sa vchádza na cestu I/18 z vedľajšej a je tam veľmi krátky pripájací pruh a zlý rozhľad - je to v pravej zákrute. Obávam sa nehôd v špičke, keď budú ľudia z Turca prichádzať do práce do Žiliny, toto bude kolízne miesto. Tam mala byť jednoznačne hlavná z diaľnice, kým nebude otvorený úsek LL-DS.