D1 všeobecne

takze to nie je technicka studia, ako sa pisalo. Po jej dokonceni by mohla nasledovat DUR, nie?

Studia realizovatelnosti je hlavne o posudzovani jednotlivych variantov, cize svojim sposobom to technicka studia je. DUR sa bude moct v tomto pripade vypracovat az po opakovani EIA.

No dufam ze sa nebude spekulovat s povrchovym variantom prekonania Dargova. Na vrchole zvykne byt husta hmla a to by sposobovalo problemy. V okoli Michaloviec sa da spekulovat s poctom MUK, vraj sa presadzuje zrusenie MUK s I/50 pred Pozdisovcami (co by nebolo zle), ale namiesto toho sa vraj vymysla MUK s cestou druhej triedy pri Trhovistiach

IMHO sa bude skor posudzovat variant s dlhsim tunelom Dargov, aby sa predislo prudkemu stupaniu z oboch stran. Takisto v okoli Michaloviec sa da posudzovat mnozstvo variantov, z ktorych kazdy ma svoje pre a proti.

Dlhsi tunel by zvysil financnu narocnost, ale mozno by to nebolo uplne na skodu. Posledny variant pocital s kilometrovym tunelom s pruhom pre pomale vozidla v jednom smere, co nie je uplne idealne, kedze v tuneli by sa malo predbiehat co najmenej

Presne na to som narazal. Dlhsi tunel by tiez skratil trasu a treba samozrejme brat do uvahy aj umiestnenie portalov, podmienky na razenie a mnozstvo dalsich parametrov.

sutaz na studiu vyhlasena:

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … CDD701AFBF

Tak ked rozostavane/zazmluvnene useky v roku 2017 dostavaju, pojde sa mimo dialnice 8 km prevazne 4 pruhom cez Zilinu, potom 17,3 km na Dubnu Skalu (z toho 6 km 3 pruh), potom 16,7 km Turany - Hubova, t. j. po Presov 42 km mimo dialnice.

Najuzsi lievik ostane 1+1 Zilina-Strecno s intenzitami ± 35 000. Tam budu vznikat najväcsie kolony po dostavani uvedenych usekov, k tomu riskantne Strecno a po naraste intenzit bude husto aj na Turany-Hubova.

Po uzavreti zmluv na LL-DS a HP-LL ostane iba 18 km D1 po Budimir, ktore nebudu v prevadzke alebo vo vystavbe (v pripade povrchoveho variantu Turany-Hubova 21 km).

ndsas.sk/dialnicna-siet/44346s

NDS opäť behom krátkej doby aktualizovala na svojej webovej stránke mapu siete D a RC, pribudli úseky vo výstavbe okolo RK a DT. Tá severná D1ka sa
na tej mape “červená” čoraz viac a naopak, zelenej farby pomaly ubúda :wink: . Aktuálne, po otvorení ponúk úsekov D1 a D3, tej červenej ešte možno pribudne, najskôr (po podpisoch zmlúv) to bude ale asi až v novom roku , snáď v prvom štvrťroku.

P.S. Treba už konečne “prefarbiť” to Višňové :laughing:

Logickejsie farebne zobrzenie usekov by som dal

• cervene sa este nestavaju
  • oranzove vo vystavbe
  • zelene v prevadzke

…ako na semaforoch :slight_smile:

rýchly prehľad aktivity medzi PO a PP, ktorú možno sledovať z cesty:

youtube.com/watch?v=Iasn_YCY2lU

*MÚK Svinia
*most Bertotovce
*MÚK Fričovce
*MÚK Beharovce
*most Spišský Hrhov
*most/privádzać Levoča
*most Spišský Štvtok
*MÚK Jánovce

mas aj opacny smer?

áno, len to chvíľu potrvá, musel som zmeniť systém spracovania :slight_smile:

ok, lebo ja mam len pocas stmievania a to je uz o nicom kvalita, tak to vymazavam…

gallery/image_page.php?album_id=160&image_id=16531

Bertotovce 15:39, svetlo celkom ujde, po 16:00 to šlo rapídne dole…

opačný smer, nezrýchlené a dal som tam všetky nájazdy a výjazdy z D1, nech máme prehľad o obmedzeniach:

youtube.com/watch?v=hW89vSAH8RU

Jánovce
Spišský Štvrtok
Levoča
Spišský Hrhov
Spišské Podhradie
Beharovce
Fričovce
Bertotovce
Svinia

Mám otázku ku Beharovciam (cca 5:20). Na začiatku odstavnej plochy pre nadrozmenrné vozidlá je 60-tka a na jej konci svieti na tabuli 100 - možno ísť 100, nie? Ten predo mnou šiel 60 až do konca rozširovaného úseku, kde je značka koniec obmedzenej rýchlosti.

Ako vidno MUK Svinia dali do pôvodného stavu - 80tka, 2 pruhy plynulo prechádzajú do diaľnice, takto má vyzerať plynulé napojenie na diaľnicu. Dobrý dojem kazí len 60-tka pred odbočkou na starú cestu, asi kvôli krátkemu odbočovaciemu pruhu.

mohol si este dat aj zjazd do PO…

jasne, ze 100…takych tam predchadzam pravidelne…bud nestihaju sledovat znacky alebo telefonuju

Uvazovalo sa niekedy nad nejakym takymto trasovanim?

Viď odpoveď tu: D1 Rajecký variant PB - Višňové - #66 podľa fh1