Radsej by som bol, keby sa namiesto useku HP-LL staval usek Hubova-Ivachnova. Ale aj keby sa vobec zacal stavat hociktory usek medzi HP a Ivachnovou, bol by to velky pokrok. Aj ked osobne moc neverim, ze v r. 2012 bude stat ktorykolvek usek odtial
Mna trosku prekvapilo, ze rozmysla nahlas pred novinarmi.
Po pol roku od nastupu do funkcie nieco vymysli.
A o dva tyzdne uz vie, ze sa to kvoli casovej cene penazi neoplati.
Kedysi takto nahlas pracoval jeden minister vnutra, bol ale starsi a dostal
aj prezyvku z STV.
Vizitkou prace maju byt postavene km a nie uvahy.
Just my 2€
Tak podme stavat dialnice podla toho ako reaguju ludia.
Ja chcem a chcem dialnicu do nasej dediny.
Sebrzni je blizko k mojmu nazoru, ale zatial to mohla byt aj nahoda.
Dufajme, ze sa hlavne zacne stavat.
Nepovedal som stavať podľa ľudí, to je hlúposť. Ale týmto si otestuje prvú rýchlu reakciu. Niekde sa zdvihne taký odpor že uvidí že tu radšej v tomto voľebnom období nie
Ono je to skor naopak, ze? Ja nechce dialnicu do mojej dediny! Ja nechcem dialnicu v mojom meste!! A hned vidíš kde treba zapracovať na PR diaľnice
A nejde len o normalnych ludi ale aj sirsiu odbornu verejnost… ono sa mu automaticky ozve x ludi s tym ze co to trepe
Inak, je predsa ovela lepsie rozmyslat nahlas ako nieco zatajovat a mlzit…
Presne tak, uvedomte si, od kolkych zlych napadov uz takto upustil - najprv zrusenie NDS, neskor PPP, teraz D1 pri ZA…
Radsej nech povie najprv svoj napad verejnosti, ako by mal byt ticho a tvrdo si presadzovat svoje.
Nech realizuje to, čo už dávno pred ním odborníci prepočítali. Tie jeho zvolenské špekulácie dobre poznáme ako nestavať v Žiline. Však sa pozri čo napísal do programového vyhlásenia vlády ohľadom D1 pri Žiline. Veľmi múdro rozmýšľa a kalkuluje nad tým tunelom popod Hliadeľské sedlo, však?
Úprimne pri ZA je to spravené brutálne nahovno pretože to čo tam je nie je podľa odborníkov ale podľa politikov. Odhliadnuc od toho že z dopravného hľadiska je najvhodnejší Rajecký variant D3 mala obchádzať ZA z východu kde by vhodnejšie riešila konfiguráciu dopravných tokov na smer PL a CZ obslúžila by východ ZA ( priemyselná zóna známa už od 80 rokov ). Terajšie riešenie iba prinesie zovretie ZA do sľučky dialnic a privádzačov - “múdre” riešenie. Ak si si všimol Vážny povedal že teraz to už riešiť nie je čas a ani na to nie sú peniaze - ale snaha bola o tom že na riešenie dialnic sa má pozerať racionalne. Presne princíp PB nie je už čas na lepšie riešenie.
Preložka Donovál je projekt ktorý sa odkladá pomaly už 20 rokov ( subjektívne a objektívne príčiny ) takže Vážneho výmysel to nie je. Tak isto ako sa riešilo Branisko sa mali riešiť Donovaly a Soroška. A neviem aký to má súvis s D1 pri ZA ? Keďže to bude cesta I triedy spadajúca pod SSC - teda peniaze na to pojdu z SSC a nie NDS - tá nebude ukrátená práve naopak bohate dotovaná od 2008
Johhan: Vysvetli mi to prosim Ta s tym Rajeckym variantom. Ake uzemnie by obsluzila dialnica cez Rajec a ake obsluzi teraz, aj z hladiska perspektiv rozvoja.
mam taky dojem, ze johhan myslel prave na to, ze rajecky variant by neodrezal rozvoj smwrom na juh. Vdaka privadzacu LL by mala zilana taku istu obsluznost a najma, kedze priemysel je na vychodnej casti, tak by odlahcil aj centrum. Nehovoriac, ze cez centrum by sa nemusel trepat ani tranzit vychod - CR/PL.
D1 ktorá ide od PB na Bytču a Žilinu umožňuje v tomto priestore spolu so železnicou a výhľadove aj vodnou cestou vytvorenie silného priemyselného pásu. Výhodné je aj križovanie D1 a D3 pri letisku Žilina. Toto všetko vytvára spolu silný multiplikačný efekt. Pri rajeckom variante sa to v porovnaní s predchádzajúcim nejaví také výhodné.
D1 pri terajšom variante neoddelí Žilinu od rozvoja na juh, lebo prechádza tesne na hranici katastra Žiliny (Bytčica) a obce Lietavská Lúčka. Okrem toho tento privádzač k diaľnici D1 aj pri Rajeckom variante tam bol plánovaný. Bytová výstavba Žiliny nie je plánovaná smerom na juh, ale západným smerom.