I v pripade variantu Korbelka by sa stavala aj MUK Turany (kvoli obchadzkovej trase v pripade uzavierky tunela), takze cast terajsieho useku D. Skala - Turany by sa vyuzivala ako privadzac.
- to tak som si to este raz pozorne presiel. 2010/11/26 11:00-11:07, 2010/11/29 14:05-14:13, tj. 7-8 min. co je priem. 70 km/h. v tuneloch bude 80-ka, zrychlenie minimalne.
- cenu by si mal vyvratit ty, ale to si mozeme pockat na ll-ds, beztunelove useky maju polovicne zlavy a pokial ll-ds ju mat nebude to bude dost jednoznacne v prospech povrchu
- prevadzka tunela je drahsia, ci nie ?
- bez ohladu ci to bude 2 alebo 5 tisic rozdiel kralovianska x prinesie viac aut na dialnicu
- I/18 je tiez zmytnena cize kamiony nebudu mat dovod obchadzat dialnicu
Vo všetkých tuneloch v rámci tejto stavby bude 100 km/h, aj Višňové, Čebrať a Šibenik budú na 100 km/h.
Presne tak. Ako už spomenul expwy, rýchlosti vo všetkých mimomestských dvojrúrových diaľničných tuneloch by mali byť po novom 100 km/h. A to aj vrátane už existujúceho tunela Bôrik (zdroj: http://ndsas.sk/monitoring-medii/12326s?ids=12326&prm3=44219).
A naviac, ak si správne pamätám, dĺžka cesty medzi Turanmi a Hubovou tunelom Korbeľka by mala byť oproti “povrchovému variantu”, ale aj oproti súčasnej ceste I/18 zhruba o 3 km kratšia.
Takže len tak jednoducho, na základe priemernej rýchlosti sa čas jazdy porovnávať nemôže. Treba zobrať do úvahy aj dĺžky úsekov.
ake raselinisko ? to nie je na druhej casti useku ?
Rojkovske raselinisko je v mieste MUK Kralovany, cize dotyka sa oboch podusekov. Dalsim problemom na useku Turany-Kralovany je prechod cez NP Mala Fatra a NPR Sutovska epigeneza (pôvodne sa mali oba problemy “zakryt” tunelmi Sutovo a Mala Fatra, novy projekt ide cisto po povrchu).
ale kdeze v mieste MUK.
To je zaujimave, pretoze v tom mieste uz ide dialnica pod povrchom tunelom Rojkov, pricom zabery v mediach boli jasne na dialnicu na povrchu v miestach MUK Kralovany. Kazdopadne problem s prechodom cez dalsiu NPR a NP na useku Turany-Kralovany ostava.
Raselinisko nezasahuje do MUK, toho casu je oplotene, takze pekne vidno jeho polohu a rozlohu. Nie je ani v trase dialnice, ide o to, aby sa neznicilo pocas vystavby resp. vystavbou dialnice.
len co viem, tak doprastav ho uz znicil do istej miery, kedze aby im klesli podzemne vody ci co , tak tam vybudoval odvodnovaci kanal, ktory zapricinil vysychanie raselniska.
V akom termine sa ma EU definitivne vyjadrit? Vybudovanim len polovice useku da vlada jasne najavo politicky tlak odstavit Korbelku ako alternativu, co je skoro ako keby to postavili rovno cele
mali by sa vyjadrit “uz coskoro” v preklade, hra sa to do stratena
nerobi sa teda na tomto useku nic?? Vcera vecer cca o 22:00 som medzi Kralovanmi a Rojkovom videl po lavej strane vysvietene miesto, na ktorom parkovala technika..
Toto miesto je tam už dlhšie, ale netuším o čo ide. Ja som ho videl asi 3 týždne dozadu z opačného brehu Váhu, tiež to svietilo a bežal tam nejaký generátor (cez víkend) ale ináč sa tam myslím nič nedeje.
V okoli Rojkova se dela nova kanalizace, tak jestli to nebylo ono. U cesty (cca na zacatku obce ze zapadu) je i cedule stavby s podporou EU.
myslim ze je to odkanalizovanie obce, nesuvisi s D1.
horuca novinka:
na suhlas su ochotny cakat az do prelomu rokov 2012/2013, takze asi ani tento rok sa toho vela nedozvieme
uz mohli byt papiere na tunel hotove a nemuseli sme vyzerat pred EU jak chuji !
Je možné, že posunutie termínu je výsledkom slovenskej diplomatickej iniciatívy v Bruseli tak, aby nová vláda dostala dostatok času a priestoru na nájdenie konsenzu s ekológmi a aktivistami.
Ani za nic na svete do tunela nepojdeme, my sa budeme radsej donekonecna natahovat s EU, so zelenymi, a neviem este s kym… Aj tak nakoniec to po povrchu bude hotove este neskor ako by bolo cez tunel, kludne by som sa vsadil ze to tak dopadne. Alebo to daju cez PPP a nemusia sa EU zodpovedat.