D1 Turany - Hubová

I v pripade variantu Korbelka by sa stavala aj MUK Turany (kvoli obchadzkovej trase v pripade uzavierky tunela), takze cast terajsieho useku D. Skala - Turany by sa vyuzivala ako privadzac.

• to tak som si to este raz pozorne presiel. 2010/11/26 11:00-11:07, 2010/11/29 14:05-14:13, tj. 7-8 min. co je priem. 70 km/h. v tuneloch bude 80-ka, zrychlenie minimalne.
  • cenu by si mal vyvratit ty, ale to si mozeme pockat na ll-ds, beztunelove useky maju polovicne zlavy a pokial ll-ds ju mat nebude to bude dost jednoznacne v prospech povrchu
  • prevadzka tunela je drahsia, ci nie ?
  • bez ohladu ci to bude 2 alebo 5 tisic rozdiel kralovianska x prinesie viac aut na dialnicu
  • I/18 je tiez zmytnena cize kamiony nebudu mat dovod obchadzat dialnicu

Vo všetkých tuneloch v rámci tejto stavby bude 100 km/h, aj Višňové, Čebrať a Šibenik budú na 100 km/h.

Presne tak. Ako už spomenul expwy, rýchlosti vo všetkých mimomestských dvojrúrových diaľničných tuneloch by mali byť po novom 100 km/h. A to aj vrátane už existujúceho tunela Bôrik (zdroj: http://ndsas.sk/monitoring-medii/12326s?ids=12326&prm3=44219).

A naviac, ak si správne pamätám, dĺžka cesty medzi Turanmi a Hubovou tunelom Korbeľka by mala byť oproti “povrchovému variantu”, ale aj oproti súčasnej ceste I/18 zhruba o 3 km kratšia.

Takže len tak jednoducho, na základe priemernej rýchlosti sa čas jazdy porovnávať nemôže. Treba zobrať do úvahy aj dĺžky úsekov.

ake raselinisko ? to nie je na druhej casti useku ?

Rojkovske raselinisko je v mieste MUK Kralovany, cize dotyka sa oboch podusekov. Dalsim problemom na useku Turany-Kralovany je prechod cez NP Mala Fatra a NPR Sutovska epigeneza (pôvodne sa mali oba problemy “zakryt” tunelmi Sutovo a Mala Fatra, novy projekt ide cisto po povrchu).

ale kdeze v mieste MUK.

uzemia.enviroportal.sk/main/detail/cislo/429

To je zaujimave, pretoze v tom mieste uz ide dialnica pod povrchom tunelom Rojkov, pricom zabery v mediach boli jasne na dialnicu na povrchu v miestach MUK Kralovany. Kazdopadne problem s prechodom cez dalsiu NPR a NP na useku Turany-Kralovany ostava.

Raselinisko nezasahuje do MUK, toho casu je oplotene, takze pekne vidno jeho polohu a rozlohu. Nie je ani v trase dialnice, ide o to, aby sa neznicilo pocas vystavby resp. vystavbou dialnice.

len co viem, tak doprastav ho uz znicil do istej miery, kedze aby im klesli podzemne vody ci co , tak tam vybudoval odvodnovaci kanal, ktory zapricinil vysychanie raselniska.

V akom termine sa ma EU definitivne vyjadrit? Vybudovanim len polovice useku da vlada jasne najavo politicky tlak odstavit Korbelku ako alternativu, co je skoro ako keby to postavili rovno cele :frowning:

mali by sa vyjadrit “uz coskoro” :slight_smile: v preklade, hra sa to do stratena

nerobi sa teda na tomto useku nic?? Vcera vecer cca o 22:00 som medzi Kralovanmi a Rojkovom videl po lavej strane vysvietene miesto, na ktorom parkovala technika..

Toto miesto je tam už dlhšie, ale netuším o čo ide. Ja som ho videl asi 3 týždne dozadu z opačného brehu Váhu, tiež to svietilo a bežal tam nejaký generátor (cez víkend) ale ináč sa tam myslím nič nedeje.

V okoli Rojkova se dela nova kanalizace, tak jestli to nebylo ono. U cesty (cca na zacatku obce ze zapadu) je i cedule stavby s podporou EU.

myslim ze je to odkanalizovanie obce, nesuvisi s D1.

viewtopic.php?f=35&t=17096

horuca novinka:

na suhlas su ochotny cakat az do prelomu rokov 2012/2013, takze asi ani tento rok sa toho vela nedozvieme

uz mohli byt papiere na tunel hotove a nemuseli sme vyzerat pred EU jak chuji !

Je možné, že posunutie termínu je výsledkom slovenskej diplomatickej iniciatívy v Bruseli tak, aby nová vláda dostala dostatok času a priestoru na nájdenie konsenzu s ekológmi a aktivistami.

Ani za nic na svete do tunela nepojdeme, my sa budeme radsej donekonecna natahovat s EU, so zelenymi, a neviem este s kym… Aj tak nakoniec to po povrchu bude hotove este neskor ako by bolo cez tunel, kludne by som sa vsadil ze to tak dopadne. Alebo to daju cez PPP a nemusia sa EU zodpovedat.