D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Piste rychlo Razovi, nech to da dokopy :grinning_face:

2 lajkov

suhlasim, nech ale daju na ten usek bezplatnu cestu vlakom pre bicykle az do dokonecnia useku Turany Hubova.. a vybavene

1 lajk

Bude dynamická.

Plánovanie v kontexte im moc nejde, keďže to chcú odovzdať až o 2 mesiace.

Takže okrem pridania semaforov sa bude aj prestavovať z tvaru Y do tvaru T. Má niekto k dispozícii výkres?

Ked ste sa bavili o tom kruhovom objazde tak tu mam obr ako by vyzerala krizovatka pri vyatavbe v udolnom variante

Je to z videa

1 lajk

Vykres som zatial nikde nenasidl ani pri tych zmluvach ku vystavbe krizovatky

Toto nie je riešenie, rovnako ako občasné rozšírenie 2+1. Limitom boli, sú a budú prejazdy obcami. 50km/h bude určovať maximálnu priepustnosť trasy. Jediný prínos dávajú odbočovacie a pripájacie pruhy.

1 lajk

Tento kruhac dava jedine zmysel, keby sa postavila D1 Turany - Hubova…

pre bicykle to rozhodne riesenie je, dokial nebude kriticky usek turany hubova hotovy ist bicyklom v tak silnej a hustej premavke s uzkou krajicou bude doslova samovrazda, i tak uz tam bude zrejme dost kolizii a nehod a docasne vlaky zadara pre bicykle pre usek RK - Krpelany resp minimalne po Sutovo by to pohotovo situaciu vcelku vyriesili ..kedze dobudovat cyklotrasu v tom uzkom hrdle je totalne mimo realitu niet kde rozsirit samotnu cestu nieto este budovat tam cyklotrasu.. takze bezplatna cesta vlakom pre bajky pre tento usek az do odvolania jednoznacne uz to mohli davno schvalit na vlade ,predislo by sa zbytocnym sporom vramci miestnej cykloobce

3 lajkov

Ak by sa to nerobilo na poslednú chvíľu, tak podľa mňa by mala svetelná križovatka pri Kraľovanoch vyzerať nejak takto. Ale u nás sa všetko robí na poslednú chvíľu. :upside_down_face:

1 lajk

Už to tu bolo myslím vyššie spomínané, že existuje trasa, ktorú by stačilo upraviť (zmena zo štrku na asfalt - nemusí byť super kvality). Ak je to naozaj ľahko a rýchlo riešiteľné, tak je to určite lepšie riešenie pre tých, ktorí chcú ísť na bicykli, než im ponúknuť vlak zadarmo.

1 lajk

Podla toho čo vidím na Gugli, tak existuje trasa od Ružomberka po Stankovany.

Od Stankovian po Ratkovo nie je alternatíva.

Aspoň, ze ten vlak tam je. Ale myslím, že aj vyasfaltovanie od RK po Stankovany by pomohlo.

2 lajkov

presne ako pise Tomas, trasa a riesenie len po Stankovany a co dalej.. opat vlak jedina moznost cize problem by to vcelku ajtak nevyriesilo, aj preto som jednoznacne za docasnu bezplatnu cestu vlakom pre bicykle na usek RK- Krpelany

za mna skoda ,ze sa to takto neurobilo. pekne napojenie na Oravu . A este aj medved hnedy by to mal lepsie, nemusel by hladat znacky ako sa dostat na najblizsi ekomost a chodil by krasne prirodzene popod most. :slight_smile:

2 lajkov

Vopred sa ospravedlňujem a nechcem k tomu žiadnu vášnivú diskusiu. Chcem sa len opýtať na tú bezplatnú dopravu. Tie vlaky sú lacné a na krátky úsek obzvlášť (aspoň nominálne určite). Je to tak, že ak to nebude zadarmo, radšej budú riskovať? Ja úprimne neviem, ale ak by sa ma to týkalo, vôbec by som nežiadal bezplatnú dopravu, jednoducho by som si to zaplatil alebo by som hľadal inú trasu (samozrejme so zohľadnením či tadiaľ prechádzam víkendovo alebo denne napr. do práce).

2 lajkov

podľa mňa miestny , Hubová-lubochna, by mohli v pohode využivať chodník, poprípade rozdeliť chodník na cyklo a chodci. Na druhej strane by som chcel vidieť toho samovraha na bicykli, ktorý pravidelne chodí napr MT RK. Zreme tie hlasy čo sa týka bicyklov, to sú takí tí “pumpičkárí” čo bojujú za každú hluposť, len preto aby bojovali. Ešte by mali založiť neakú mimovládku, a bojovať za to aby mali právo chodiť po dialniciach.

2 lajkov

Žiadny cyklista nechce chodiť po diaľnici, ale len po ceste, na ktorej bol donedávna zvyknutý chodiť po krajnici, ktorá už dnes neexistuje

9 lajky

čo je pre Teba lacné? Jednotková cena je minimálne 1,5€ za bicykel každú jazdu (je jedno na akú trasu) plus Tvoje cestovné. takže keď by som šiel z 20 pracovných dní 10 za povedzme 1€ (Ľubochňa-Krpeľany) tam aj nazad, tak máš mesačne 50€ za to, že chceš žiť (zdravšie). áno, dá sa kúpiť mesačník aj týždenník, čo je kus lacnejšie (v závislosti teda od toho, koľko krát to využiješ), ale stále je to peniaz ktorý musíš dať za to, že štátny aparát je nekompetentný. Ja to robím pre pasiu pár krát do roka, že SN PP idem vlakom a nazad si to odkrútim. ale sú ľudia, ktorí to robia skoro celoročne. A to už budú iné sumy, ktoré si doteraz tí ľudia platiť nemuseli.

3 lajkov

Je to dôležitá trasa pre cyklistov, takže cyklisti by tam mali byť oddelení od cesty prvej triedy bez ohľadu na to, či a kedy tam bude diaľnica.

Čiže keby sa na to myslelo dopredu, tak už to mohlo byť dávno vyriešené.

5 lajky

dalsi semafor

4 lajkov