D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

po väčšine je asi všade po novom 70 mimo obec tomto úseku
ten trojpruh plní úlohu len absorbovania väčšieho poctu stojatých aút na kratšej vzdialenosti. teda aspoň v smere od RK.

V tomto smere sú to len krátke úseky 3pruhu kde stihneš obehnúť par aut pripadne 2 až 3 kamióny ale to tiež už musíš ísť aspoň 110 a potom sa rýchlo vrátiť späť do pravého pruhu lebo inak zrámuješ “ostrovček”

Podľa mňa dosť stúpne nehodovosť na tomto úseku.

7 lajky

To je strašná tragédia, že na 450km diaľnice chýba 16km úsek, kde od nás chcú aby sme išli 70kmh. Akože aký ma zmysel predbehnúť 2-3 kamióny, keď po zúžení sa tak či tak zaradíš za štvrtý?

1 lajk

Má to zmysel vtedy, keď sú pred tebou len tie tri kamióny a žiadny štvrtý tam už nie je.

Inak aj toto tu treba niekomu vysvetľovať?

7 lajky

Z mojej skusenosti - hlavne v noci - kamiony problem nie su. Problem byvaju neskuseni/ustrachani vodici. To iste sa mi stavalo pod strecnom. Ked natrafis na niekoho, co ide 45, dialkove v kuse a smrt v ociach.

Kamion pojde cely tento usek 75-80. Dediny, nedediny, 70, 50 odbocky… On ma svoj tempomat a neriesi.

Ked je zapcha, tak je zapcha. To je fakt jedno, ci si postojis 30 alebo 32 minut

13 lajky

Nasiel som nejaku zmluvu na dielo:
I/18 a I/70 Kraľovany, stavebné úpravy križovatky za účelom zvýšenia kapacity, plynulosti a bezpečnosti dopravy
výkresy (situácie) som tam nenašiel

6957698.pdf (1,6 MB)

Plus našiel som tam ešte zmluvu na dielo na odvodnenie mosta ktoré už prebieha

6957693.pdf (1,5 MB)

10 lajky

Dnes uz cosi bagrovali v tom vnutornom trojuholniku v krizovatke kralovany

4 lajkov

Krizovatka kralovany

5 lajky

bude zakázané odbočenie Párnica->Ľubochňa?

Mala by byt T krizovatka svetelna

Teraz tam bol vo vnutri taky ostrovcek

a prečo sa tam neurobí kruháč s velkým polomerom? miesta je tam na to asi dosť, stačilo by niečo také ako sú na obchvate Galanty

skor mi pride ze chcu obmedzit pustanie smeru z oravy - v nedelu

1 lajk

To by bolo fajn, ale reálne aké sú tam toky? Podľa mňa by to bolo iba kozmetické riešenie.

muselo by sa nejako posunut ihrisko a to nepredpokladam ,ze by to bolo mozne…

nemusel by byt kruhac kruhovy…mohol by byt aj ovalny. Tiez si myslim, ze by to tam prospelo. Dat tam od mosta 60-tku ako bola v minulosti a bolo by to v pohode

3 lajkov

to je zaujmava myslienka, za predpokladu ak by takyto ovalny kruhac dokazal zachytit aj odbocku z obce Kralovany (nemyslim tym cestu prvej triedy z DK) . taktiez kruhac by musel byt dvojpruhovy (tzv turbo kruhac) , inac by to boli kolony a kolony

4 lajkov

https://my.sme.sk/liptov/c/cyklistov-vylucili-z-hlavneho-tahu-alternativnu-trasu-nemaju-stat-ich-posiela-na-vlak

Kralovany uz maju napojenie aj v priestore aktualnej krizovatky ciest I. triedy kratkou nespevnenou cestou, resp. tam kde by bol cca kruhac :

ktora pokracuje dalej mimourovnovo pod mostom vedla zeleznicnej trate do obce kde uz je asfaltova cesta :

Teoreticky by teda stacilo upravit/vyasfaltovat tych 100m z pod mostu ku krizovatke kde by sa to jednoducho dalo napojit na kruhac:

8 lajky

Inak tato krizovatka sa planovala prerpbit na kruhovy objazd pri udolnom variante

1 lajk

tak o tomto malokto vedel asi :slight_smile: a pritom velmi zaujme a tym padom menime ovalny kruhac na krasny turbo kruhac . toto napojenie do Kralovian by bolo jednoznacne najlepsie z pohladu plynulosti a bezpecnosti…skoda ,ze take veci sa u nas nerobia . ale podla mna skvely postreh / napad a co je dolezite nekrizuje to priamo cestu prvej triedy I/18 ani I/70… (okrem velkeho kruhaca )

3 lajkov