D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Ja som si za posledné týždne všimol, že výrazný pokles piatkovej (ale hlavne nedeľnej) intenzity na ceste Párnica - Terchová, ktorý nastal po otvorení tunela Višňové, sa postupne skončil, a nedeľné intenzity sú tu opäť vysoké. Asi celkom logicky tým, ako sa cez deň upcháva trasa RK - Turany, a následne aj DK - Turany, tak navigácie postupne (logicky) takto zareagujú a veľká časť dopravy sa presmeruje.

Bolo to také krátke, príjemné, niekoľkomesačné časové okno (pre lokálnu dopravu v regióne odľahčenú od tranzitu/zápch). :slight_smile:

Nebude to turistami z Vratnej/Terchovej?

Uvidíme v septembri, ale myslím že vzhľadom na časové rozloženie a zmesku EČV (PL/AT + oravci) to bude z veľkej časti to naše klasické nedeľné “sťahovanie národov”.

3 lajkov

prešiel som si to aj v pracovné poobedie aj nedeľný večer (v nedeľu chvála Bohu na východ) a celkom pozitívne prekvapenie. akurát kolóna na západ by mohla byť o polovicu kratšia, keby sa slovenskí vodiči naučili, že zaradiť sa do priebežného pruhu v strede dvojpruhu je číročistý nezmysel. a že keď je obmedzená rýchlosť na 70 tak nie je najmúdrejší nápad ísť 55 (ak vôbec). a pri križovatke na v Kráľovanoch smer západ zastaviť a púšťať auto z Oravy smer východ, keď po hl. ceste ide rad áut.

6 lajky

https://zilina.sp21.sk/a/uw4536qspzdaf5cfpi7r5wsz/velka-dialnicna-stavba-sa-opaet-posuva-nds-meni-termin-pre-d1-turany-hubova?shem=dsdf,sharefoc,agadiscoversdl,sh/x/discover/m1/4

Dnes ráno už bol spustený semafor na prechode pred Rojkovom. Začiatok školského roka.

5 lajky

Rojkov. Som myslel, že to bude na 10 - 15 rokov, nie na zopár dní. :smiley:

8 lajky

po kralovany ciastocne 3 pruhy a na turany-kralovany kde nie je su dediny vobec nic. toto ma byt vsetko?

Od sutova po kralovany sa brusia povodne ciary a podla vyznacenia tam bude 3 pruh od krizovatky rieka po krizovatku kralovany smer orava tam asi jeden pruh zanikne a bude z neho odbocovaci na oravu + by sa mala prerobit na klasicku T krizovatku bez vnutorneho trojuholnika plus semafory

4 lajkov

Nie su tam dva mosty hned na tej krizovatke? To sa bude tazko prerabat. Inak kludne by mohli urobit pripajaci pruh z Oravy na MT bez svetelnej krizovatky; iba Orava-RK a MT-Orava potrebuju semafory.

2 pruhy budu od MT 1 prud od RK
… tak hovorili pan Vin Diesel

1 lajk

Nepozná niekto časový harmonogram úprav? Nikde som to nenašiel.

o nič si neprišiel podľa mňa. ak myslíš teda tie pruhy. aj keby si ho našiel, bude to neaktuálne a s meškaním. a podľa toho, ako som videl bodky na budúce čiary tak to malo byť ináč a menia a prispôsobujú za pochodu.

7 lajky

Tak uz zacali malovat tri pruhy aj od sutova po kralovany

10 lajky

I/18 Turany Hubova

dnešný prejazd, čiary namalované ale v meandri pri Šútove smer Martin ta krajnica neviem neviem s kamiónmi to bude zaujímavé

4 lajkov

Nie som odborník na dopravu, ale nerobí sa dvojpruh smerom do kopca? Aby autá mohli obehnúť naložené kamióny?

Ako pozerám, podaktoré neaktuálne zvislé značky mohli aspoň prekryť, keďže odstránenie asi chvíľu potrvá.. Mám na mysli to prvé odbočenie do Kraľovian od Martina, odbočka je značená napriek plnej dvojitej čiare.

2 lajkov

Ak je znacka 2+1 preskrtnuta, ale na zemi su ciary, tak vlastne vodorovne znacenie je,zvisle technicky nie je takze mozeme obiehat

Ano, moze sa obiehat. No len dnes som zachytil, ze merali v Kralovanoch obojsmerne, takze s tym obiehanim by som bol opatrny.

A ako teraz nakreslili ten 2+1 tak v smere od Kralovian, kde koncila obmedzenie 60 km/h v tom kralovanskom meandri, je dalej uz len 70 km/h spestrena znizenim na 50 km/h pri Motoreste Rieka a odbocke na Sutovo. Takze je tam krasnych 4 km vkuse s maximalkou 70 km/h.

4 lajkov