D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Funguju uz asi 4 … 2 v Hubovej 1 pred Rojkovom od Lubochne a jeden v Rojkove.

1 lajk

mňa len fascinuje to ukotvenie v tých oranžových bedniach. ešte ten na stĺpiku povedzme ok, ale ten na šibenici vyzerá že čaká na prvý silný vietor.

1 lajk

Nemyslím si, toto nie je nejaký čerstvý slovenský výnalez

tu sú detailnejšie fotky toho uchytenia

3 lajkov

Ziadne 1,50€. Cestovne na bicykel sa v ZSSK predava ako sietovy listok. 2,50€ na 24 hodim alebo 6€ na 7 dni.

K tomu treba samozrejme pripocitat vlastny cestovny listok.

ano ale jednorazova cesta bajk platis presne 1.50e + cestovny listok ,mrkni napr apku ideme vlakom a pridaj bicykel do kosika sietove listky kupis samozrejme tiez ale cez zssk portal

2 lajkov

a bez ohľadu na počet zastávok.

Áno, pozerám, že naozaj sa dá kúpiť jednorazový lístok pre bicykel za 1,50€. O tejto možnosti som nevedel, ďakujem. Každopádne aj sieťový (časový) sa dá kúpiť rovnako v aplikácii.

o sieťovom som zas nevedel ja, ale to sa mi oplatí len keď chcem ísť nejaký okruh niekde do paže a vrátiť sa zas vláčikom. pre mňa viac menej nereálne ale viem si predstaviť že toto využíva veľa rekreačných turistov.

1 lajk

nie cez apku ideme vlakom sa neda, da sa tam len jednorazovy listok na bicykel kupit uz za spominanych 1.50e , ak chcete sietovy musite kupovat cez net zssk alebo v pokladni

Jasne ze sa da v apke sietovy listok kupit treba si na zaciatku prepnut na sietove listky a tam su vsetky sietove listky. SMS listok za 3 eura na 60 min ma v sebe bicykel zadarmo. Ja to vyuzivam dost casto , do hodiny na osobaku mam dost velky radius. Mohli by dat vynimku na trase RK-Kralovany ze bicykle zadarmo .

5 lajky

V noci frezovali usek medzi rojkovom a kralovanmi po most … celkom necakane uz …v krizovatke uz su zabetonovane obrubniky novych ostrovcekov

1 lajk

ano mate pravdu, je to tym ze som daval automaticky jednorazovy listok tam to je vsetko v pravej casti takze moja chyba nevsimol som si ale na pointe to nic nemeni presne ten usek ma byt bez debat free po dobu vystavby dialnice na tom useku

2 lajkov

Vcera vecer som sa vracal z vychodu a chystal sa ist cez Visnove, pockal som do 18:00 ako predtym aby sa rozpustili zapchy pred Ruzomberkom od Ivachnovej. To sa aj do 19:00 ked som bol na Strbe tankovat aj stalo. Ale Google Mapy ukazovali 6km zapchu od Stankovian az po Sutovo.
Takze tadial cesta zarubana, predpokladam, ze je to vysledok nainstalovanych semaforov a vsetkych pseudo zlepseni co tam spravili.
Doteraz, jedina zapcha bola vzdy pred Ruzomberkom od Ivachnovej, cesta dalej bola vzdy viamenej plynule prejazdna.

4 lajkov

Kolona sa teraz vytvara hlavne koli krizovatke kralovany… Na kolko tam vodici pustaju smer z oravy

1 lajk

Čo iné však môžu robiť? Minule bola 2-3 km kolóna aj v smere z Oravy. Tu sa to už začalo prejavovať tým, že po niekoľkomesačnej pauze začínajú vozidlá opäť využívať cestu cez Zázrivú a Terchovú. Rovnako v nedeľu pribudlo áut od Ružomberka, takto obchádzajú RK/Hubovú/Ľubochňu. Koľko z nich pokračuje na Kraľovany a koľko na Terchovú to je ťažko povedať. Celkom prekvapivo (asi vďaka navigáciám) v nedeľu dosť áut využíva aj trasu Lúčky-Osádka a vo Vyšnom Kubíne sa pripájajú do prúdu od Ružomberka.

1 lajk

Višňové šetrí 15 minút na trase DK-HP oproti ceste cez Terchovú. To je významná motivácia zmeniť zvyky a to teraz preťažuje križovatku v Kraľovanoch odkiaľ sa tá kolóna rozšíri až po Stankovany a ďalej.

Uvidíme, čo spravia semafóry, ale zázrak nečakám.

4 lajkov

Neviem kedy si tadial siel naposledy, ale od kedy sa spustilo visnove, tak su rovnake kolony pred aj za RK. Dokonca sa mi osobne zda (ale zasa vdaka zmene pracovneho rozvrhu jazdim v nedelu kusok v inom case), ze je vacsia kolona medzi RK a Kralovanmi ako pri Ivachnovej. Uz som cez Liskovu dlho nesiel ale za to v Hubovej stojim furt.

Pred otvorenim visnoveho bola zapcha RK → Kralovany len obcas

1 lajk

Na tejto rovinke od Rojkova po most bude tiez 3pruh?

Neviem … sirka by tam bola. Ked nieco pokreslia tak dam vediet

3 lajkov