Je pochopiteľné, že premávka na predmestí LA generuje potrebu zásadných dopravných obmedzení a regulácií o pár desiatok rokov skôr ako karpatský región.
No ale veď by stačilo aby aj ten policajt občas pozrel do mapy na aktuálnu situáciu a tomu môže prispôsobiť riadenie premávky. Ale veď oni sa to časom naučia.
Policajt riadenim nezlepsi nic. Pripad z Roznavskej v Bratislave, ked vypadol semafor, tak bol chaos, ale islo to nejako. Akonahle tam nabehli policajti, tak bol totalny kolaps.
Vacsina vodicov v krizovatke s vyplestenymi ocami cumi na policajta a ten mu musi aspon 3x specialne ukazat, ze uz ma naozaj ist.
Vypestovany reflex z Sk ciest, ze zbadam policajta, tak spomalim az zastanem, lebo pokuta…
Cez vikend som si ten usek uz presiel, vyzera to zaujimavo, co z toho bude, uvidime. Prekvapili ma 2 pruhy, kde ten lavy je len 2,2m siroky, aut vela nebolo, ale ako keby sa bali pouzit ten lavy, ale to sa naucia.
Co ma zaujalo bolo pouzitie spajania 2 pruhov, kde proste skonci stredova ciara a postupne sa zuzuje sirka oboch pruhov, az zostane len jeden.
Toto presne ma napadlo, ze by sa dalo pouzit na spajani I18 a zjazdu s D1 pri Turanoch.
Ma to tu vyhodu, ze vodici su zbaveni nutnosti rozhodovat sa, kedy sa zaradia do priebezneho pruhu, ci na zaciatku pripajania, alebo na konci pripajania.
Nemozu sa predbiehat pri pripajani.
Proste sa v istom momente ocitnu dve vozidla vedla seba v jednom pruhu ktory sa zuzuje a musia sa cim rychlejsie upratat.
Mam pocit, ze toto je asi najrychlejsi mozny sposob zipsovania.
Tiez vec ktoru som uz v 2012 videl v USA a k nam sa to dostava az teraz.
Dalsi vyskyt takehoto spajania som postrehol na D1 z Bratislavy za Zlatymi Pieskami, kde sa 4 pruhy menia na 3 a lave dva sa takto spajaju.
prve foto semaforov v Hubovej, podla mna su to docasne semafory:
ak niekomu nepojde otvorit link, prikladam aj foto:
Hej hej dnes ich tam dali docasne na 10 rokov …
Viem ze do ovorenia useku okolo Rk pribudnu aj na krizovatke v lubochni
… potom len zacnu kolony
vo vyhlaske mas jasne napysane co mas robyt pri takej situacii
V NY to tak nefunguje. Bol som svetkom v pomalej kolone, ako policajti vychytavali kluckujucich motorkarov.
k akej otazke patri tvoja odpoved?
hej hej, len aby to nedopadlo, ako s dočasným zjazdom z D1, v Ivachnovej, ktorý funguje tuším od r.1975, alebo ako s dočasne umiestnenými sovietskými vojskami (1968-1993?) ![]()
Sovietski okupanti odišli v 1991, ale to je detail teraz.
Jednoducho nič netrvá dlhšie, ako dočasné riešenie.
Bratislava - mesto trvalych docasnych rieseni! ![]()
sorry Jozin. Je to k reddevil o nieco vyssie a jeho fotke.
Ja som si pôvodne myslel, že to budú semafory s dynamickým riadením a dopytom pre chodcov, čo ale asi pri týchto prenosných nebude možné. Takže naozaj to bude horšie ako teraz.
Toto su cisto semafory na prechod chodcov zo zastavky autobusu na druhu stranu tak snad budu fungovat na gombik
Keby neboli zastavili tento rozostavaný úsek Turany - Hubová pred 10-15 rokmi (asi aj viac), už to mohlo byť hotové. Teraz sa chytili všetci do vlastnej pasce, všetky dediny, všetci protestujúci, aktivisti, politici atď. Dopadli na psí tridsiatok, všetci budú mať diaľnicu, len oni ešte dlho dlho nie.
to isté platí obchvate ZV.
Kedy by mohlo byť ukončené VO na tento posledný úsek?