Ak dobre čítam info z mapy cestnej siete tak ten most na I/70 ponad železnicu je V. “zlý” a most na I/18 ponad sútok Oravy a Váhu je VI. “veľmi zlý”. Ak to čítam zle, alebo to nie sú aktuálne údaje, tak ma prosím niekto znalejší opravte. Čo sa týka subjektívneho pocitu z jazdy, dlhodobo sú tam katastrofálne mostné závery.
sory nevsimol som si
Najväčšia súťaž v histórii diaľnic na Slovensku sa opäť komplikuje. Tender za 1,5 miliardy eur na výstavbu 13,5-kilometrového úseku D1 Turany – Hubová začal preverovať predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Ak predseda zistí porušenie zákona, môže rozhodnúť o zrušení najdrahšej diaľničnej stavby v dejinách Slovenska, hovorí právnik. (source: Denník E)
toto sú jednoducho, len divadielka, (alebo absolútna neschopnosť štátnych úradnikov??), tak aby sa úsek nestaval, lebo jednoducho, nie sú naň prachy.
Ja si žiaľ fakt myslím, že nejde o divadlo, ale nebotyčnú neschopnosť pripraviť kvalitné súťažné podklady.
otazka znie KEDY a na KTORU sutaz boli kvalitne PODKLADY ![]()
Koľko má vlastne trvať výstavba? Niekde píšu 5 rokov inde 7.
čokoľvek + dva roky taký štandard
Kedy sa aspon moze zacat s vyvlastnovanim pozemkov?
Pozemky sa už vykupujú. Väčšina už je vykúpená.
Minister pre zvysenie prejazdnosti tohto useku naznacuje 3 pruhy.
3 pruhy smer Prešov + 3 pruhy smer Žilina. Nie je to málo ![]()
Tak šírka vozovky tam je na 95 % z celého úseku 10,5 metra, lokálne viac, čiže 3 pruhy tam vlezú, ale určite by som to neriešil nejakým dočasným DZ, ale urobil seriózny projekt a regulárne premaľoval čiary na trvalo a žiadne žlté čiary a klemfixy a podobné hlúposti.
Ak sa to nepodarí v intravilánoch, tak taká úprava bude viac na škodu ako prinesie osohu. Okrem toho, aká je únosť aktuálnych krajníc?
pokiaľ sa bavíme o jestvujúcj ceste, tak užitočnejšie by bolo, spraviť kvalitnú jestvujúcu cestu na 1+1. radšej nech sa ide pomalšie, ale plynulo. taktiež aby boli odstavné pruhy, v pripade potreby. Vieme aké problémi boli na strečne pri 2+1.
Odstavné pruhy sú zbytočné pokiaľ nebudú protismer oddeľovať nezmyselnými klemfixami. Problém Strečna boli práve tie klemfixy, a nie 2+1 a nezmyselné obmedzenia najvyššej dovolenej rýchlosti pre každý pruh zvlášť. V tom pruhu na predchádzanie má byť rýchlosť práveže opačne vyjadrená a to najnižšou dovolenou rýchlosťou.
Obetovat vyse 3 metre sirky cesty na odstavny pruh ktore 99,9 % casu nebude vyuzite mi nepride rozumne.
3 m odstavný? Sorry nechápem.
pises 10,5 metra sirky vozovky, to je pokial viem 1,5 metra krajnice na oboch stranach. preto 3 metre. mna udivuje toto nechat nevyuzite. auto ma sirku 1,5 a kamion 2,5 metra. mozeme mat striedavo 2+1, zvysenie plynulosti zadarmo.
A urobit mensie ale dolezite upravy ako napr. odbocovaci pruh do Lubochne od RK. Miesta je tam dost. atd.