D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Ondrejko, nechcem Ti do toho kecať, ale Horná Štubňa toho rieši dosť. Železničné priecestie a prejazd obcou s MPR 40, s kopcom končiacim zákrutou 90 st, kde stával rodinný dom (potom, čo v ňom skončil kamión ho už neopravili). A v tom kopci vedľa cesty cintorín, keď tam išiel pohrebný sprievod, tak bola doprava úplne zablokovaná. A keďže je tam plánovaná R3, tak to vyriešili takto. Dobre spravili. Ospravedlňujem sa za OT v nesprávnom vlákne.

No už zasa niekto do toho “vŕta”. :open_mouth: Neviem kedy sa začne riadne vŕtanie tohto diela… A či niekedy… :frowning: Máme to ale riadne brzdy. :confused:
viewtopic.php?f=35&t=22569)

to sa dalo cakat, inak za top blbcov vyhlasujem:

1. technicku z vodarni (treba vybudovat ZBYTOCNE upravarenske technologie, samozrejme rozdrbat cele udolie vahu nie je vobec zbytocne a vsetky estakady ponad vah nebudu mat ziadny dopad na kvalitu pitnej vody)
  2. riaditel SOPK p. Misura - vraj to ratali zamerne tak aby bol maly rozdiel v nakladochh medzi tunelom a povrchovym variantom :laughing: ano to je pravda, akurat ze bez manipulacie s cislami by im vysli naklady na povrchovy variant snad aj rovnake ako na tunelovy

Ja za tým stále vidím niečo iné ako snahu o ochranu zdrojov vody :stuck_out_tongue: Pretože ochrana vôd je záležitosť technická, čiže riešiteľná. Neriešiteľné je nedovzdelanie niektorých indiviuí, ktré namiesto racionálneho a logického prístupu robia radšej emotívne vyhlásenia. Som zvedavý, kedy slovenskí novinári oslovia aj tých čo na prieskumoch a celej EIA robili aby sa mohli vyjadriť. Pretože zatiaľ je to taká jednostranná paľba.

Bohuzial nove pravidla EIA su demokraticke aj v moznosti odvolavat sa a natahovat proces, takze si teraz mozme odmerat, kolko to bude trvat.

Voda je pritom len zamienka, ako som uz pisal, oproti koncu socializmu klesla spotreba vody takmer na polovicu a stale klesa, takze uz teraz obrovske mnozstva vody odtekaju bez uzitku potokmi a riekami do mori.

Podla stranky Turcianskej vodarenskej spolocnosti turvod.sk/index.php?zobraz=e … 25&farby=0 je jej majoritnym akcionarom mesto Martin. Uvidime, ci primator Martina Hrnciar bude tolerovat taketo hadzanie polien pod nohy svojmu ministrovi.

O. T. Naši “novinárky”/“novinári” denníkov/občasníkov apod., píšu/reportujú zväčša podľa ich (ne)vedomostnej úrovne, len to, čomu ako-tak rozumejú (alebo k čomu ich zainteresujú).

Klidek, nebojte sa nicoho. Ti uz nic nezmozu, Korbelka je tak definitivna jak materine gate. To je uz len posledny vykrik do tmy. Zopar prietahov a ide sa stavat, trasa sa uz menit nebude. To uz ibaze by v MUK Turany a Hubova sa vybudoval heliport a letecky bola zabezpecovana doprava vozidiel medzi tymito dvoma miestami. Miestnych rychlo spacifikuju s tou vodou.

Pozrite, boli uz predstavene a prehodnotene vsetky trasy. Tato sa ukazala ako najvyhodnejsia. Je jasne, ze uplne idealna sa uz nikdy nenajde, lebo nejestvuje. Chce to vsak kompromis. Mensina sa bude musiet prisposobit vacsine, po dobrom-po zlom. A ked sa im nepaci, nech sa stazuju aj na eur. sudnom dvore, ale Korbelka bude. Upokojme sa.

Ved sa bude robit hydrologicky prieskum, to tam nevie tym ludom niekto po lopate vysvetlit?

Alebo skor tou lopatou po hlave vysvetlit…

Keď sa tunel Čebrať ide raziť doplnkovým IGHP nedal by sa taký prieskum spraviť aj v tuneli Korbeľka? D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

Dúfam, že sa na výstavbu tunelov použijú aj železnice s dopravníkmi pásovými.
Totiž neviem si predstaviť kde chchú umiestniť toľko rúbaniny z tunelov Havran a Korbeľka v údolí Váhu, keď tam nebudú ani násypy.

prieskum vody robili už pred rokmi, v trase tunela aplikovali látku, ktorú potom hladali v zdrojoch pitnej vody, žial výsledky skončili boh vie kde

Som zvedavý ako dlho budú občania bojkotovať tunel. Byť na mieste NDS tak by som vytiahol Hradište a bude.

https://infrastruktura.sk/t/d1-do-kosic-v-roku-2027/21519/1

Dialniciari predpokladaju ukoncenie pripavy v r.2020-2022, cize vzhladom na dodrzivanie terajsich predpokladanych terminov ratajme 2022-2024 , cize ratajme 2024, tender bude trvat aspon 2 roky, cize stavat by sa teoreticky mohlo zacat v idealnom pripade uz v roku 2026, vystavba ma trvat 5,5 roka, odovzdanie by mohlo byt ak to budu stihat tak uz v roku 2031.

Aj by som Ti povedal, ze nebud pesimista, ale bojim sa ze budes mat pravdu…

len či nie je ešte optymista :laughing: :laughing: :laughing:

nie je.. na tento “chýbajúci článok” na spojnici BA-KE bude taký extrémny politický tlak, že sa bude čarovať so zákonmi viacej ako pri D4/R7, neprekvapilo by ma keby ešte Ersek klepkal kameň

Postavit sa na odpor poslednemu chybajucemu useku na dialnici medzi dvoma najvacsimi metropolami krajiny, a navyse ak sa uz tato stavia viac nez 45 rokov, chce poriadne gule. Nasli sa aj taki, vidime to sami. Zopar smadnych sa vzoprelo niekolkym milionom a idu si hajit vodu. No neverim, ze keby sa postavi dialnica, tak im vyschnu studne. Robi(l) sa hydro prieskum. To je cisto osobny odpor voci dialnici. Coskoro ich rozoberu na suciastky.

Nie, to je len hra vodárenskej spoločnosti, ktorá zmagorila príslušné obce, aby vytrieskala zo štátu peniaze na nové technológie v podobe vyvolaných investícií! Keď dostanú čo chcú, tak od protestov ustupia. Je to len klasická vydieračská taktika.

Expwy títo vodáry sú jediný ktorý držia toto stanovisko už 10 rokov narozdiel od určitých iných osôb.