D1 Turany - Hubová | tunel Havran, Korbeľka

Tak to vidím aj ja, neteší ma to, ale Višňové-Dubná Skala je stále v štádiu “pokecu”, takže :unamused: , ešte si počkáme.

Višňové sa tiež nezačne stavať, nie je na to odvaha a ani chuť na kompetentných miestach

1. októbra bolo zverejnené predbežné oznámenie na novú súťaž: :arrow_right:

http://www.uvo.gov.sk/vestnik/hladaj06.php?rok=06&vcislo=all&tabulka=predb06&retazec=dia�ni�n�&aalebo=a

Tak podla tohoto clanku dialnice.info/viewtopic.php?p=30891#30891
sa bude usek stavat z eurofondov. Zaciatok vystavby pravdepodobne 2008. Este by mohli zverejnit aj variant, ktory sa bude realizovat :stuck_out_tongue:

aspon uvidime, ktory variant budu stavat.

ale bola by to sranda, keby tento usek bol zacaty skorej ako dubna skala - turany, alebo LL - dubna skala

Aby sme to neuvideli az potom, ako sa zacne stavat, ako to bolo pri useku Svinia-Presov :laughing:

podla mna ten termin 2008 je este hooodne optimisticky. Budeme este velmi radi, ak sa v tom roku vobec zacne razit Visnove alebo aspon Cebrat.

dlzka useku je planovana na 13km … tunelovy by mal asi 10km … takze nie tunel ale povrch … tfuj!

OP Doprava a jeho dalsia verzia, tu sa hovori o zacati r. 2009

telecom.gov.sk/pk/062900/index.html

tak ma napadlo ze ak z EU pride 3,2 mld. EUR, pricom zasobnik si narokuje na cca 5 mld EUR, moze sa stat ze na obet padnu hlavne zeleznicne projekty a pomenej D a RC. to zavisy od zdefinovania priorit.

hm, v programe je aj D3 zilina strazov - brodno za 244 mio euro, ktory si myslim, ze neni taky nutny a radsej by to mali dat hocikde inde, napriklad nie su tam vobec spomenute useky medzi janovcami svinou

urcite by mali mat prednost projekty D1 pred D3 - myslim to vseobecne.

hmm, kedze tam okrem usekov janovce-osipana nie su ani useky HP-LL-turany, mam to chapat tak, ze PPP predsa len bude??

v materialy sa pise ze “sa to zvazuje”.

hm a ked vysledkom zvazenia bude, ze PPP nie, tak sa HP-turany nezacne stavat v tomto obdobi, ale useky na D3 ano?to by bolo fakt zaujimave…

Neviem ci som to celkom pochopil, ale postavia turany hubova, tak budeme mat teda bohovsku dialnicnu “skakavu” siet = pridem do strazova, musím preskoscit ZA-MT, pridem pred RK, ktory zasa musim “preskocit”, ked boh da dostanem sa do Janoviec, kde budem "preskakovat " levocu, prejdem popod Branisko, aj to len napoly, stamade si “preskocim” do Svinnej, vlastne “osiparne”, a nakoniec si “preskocim” este presov a s hrkou biedou s dostanem pred KE, a koniec. Takto D1-nebude ani 2020. Samozrejme budme radi kazdemu km dialnice, nech je kdekolvek, lebo vsade ju treba, ale toto je velmi divne riesenie. :smiley:

no myslim, ze usek hubova - ivachnova je tiez docela realny, cize by tam boli okolo roku 2011/2012 “diery” akurat medzi zilinou a turanmi a medzi janovcami a braniskom :slight_smile:

Stihli by sa tie diery spravit do roku 2015 aj bez PPP?

Ved ako v tom vtipe, mozno tu na fore niekde je:

Z USA ide manager na obchodne rokovanie do Kosic. Z BA ho veziu autom do KE. V Ke ho privitaju, aka bola cesta? Ale fajn, len by ste mali vymenit vodica, nepozna cesty. Stale zliezal z dialnice.

Myslim si, ze tento usek… troska mi nepripada momentalne ako dolezity, medzi hory robit tunely…

tak tomu co si napisal som fakt nepochopil :open_mouth: :question:

Tento usek by mal stat 18.593.356.000 Sk bez DPH a planovana realizacia je medzi 01/2011 a 06/2015. Naklady na 1 km su takmer 1,4 mld Sk.
Planuje sa stavat “povrchovym” variantom - “Na základe písomného rozhodnutia MDPT SR zo dňa 30.6.2005 bol určený variant povrchový.”

Velka cast trasy bude vedena na estakadach podobne ako D3 pred Zilinou, lenze tu aj vo 2 urovniach.

ndsas.sk/index/index.php?ids … =1&prm2=87