Inac vyska toho kopceka na zeleznicnimi tunelmi je okolo 120 m
mozes to nejako podlocit? na mape (aj ked to tam nieje dobre vidiet ) su 3-5 vrstevnic (+ mozno 2 co nieje vydiet lebo je tam husto a je tam nakreslena cesta) to je dohromady 5-7 vrstevnic po 10m to sa = 50-70m… v google earth (dobre nie je to uplne presny zdroj) je vyska terenu nad tunelmi od hladiny krpelskej priehradu max. 90m (rozdiel medzi najnizsim bodom ktory som nasiel a najvyssim bodom)…(tunel krpelany II je asi v 3m vyske nad hladinou priehrady (zdroj rail.sk → problem krpelanskeho tunela pri vzduti hladiny priehrady o 3,5m)) … dalej vyska nadlozia je pocitana od najvysieho miesta kaloty teda este +6m asi … takzxe vyska nadlozia mi tam vychadza v tom najlepsom pripade na 80m … ale skor by som to dal niekde na stred teda 60m … skoda ze na rail.sk nieje lepsi popis raziacich prac mozno by sme sa nieco dozvedeli …
porovnaj si svetlu vysku tunela s vyskou nadlozia .. (este aj so stromami co je zo 20m + )… ta fotka je urobena z velkej vzdialenosti takze ta chyba merania bude celkom uspokojiva … niekde na urovni dvoch svetlich vyskok tunela … teda v porovnani s tvojim tvrdenim (120m) a mojim tvrdenim (60m (80m max))
.. no ale aby som upokojim nase neskrotene hormony rozhodol som sa mapu prekreslit … ale bude to chvilku trvat .. ale poslem aj nejake kvazi vizualizacie.. ked za mi podaria;) …
nieco som uploadol do map a do vizualizacii …
tak ked pozeram na ten 2. krpelansky tunel (alebo U sutova → rail.sk) keby islo o dialnicu asi by som zrusil ten satary brizolitovy lom … pod nim je sice celkom pekne jazierko ale neviem ci je tam povolene kupat sa … asi skorej ee … ktovie co je v tom brizolite (inak tycke sa hovory brizolit
… tak asi preco
)… … bol by z neho nadherny zarez … a aspon by sa to tam skulivovalo … teraz to pripomina mesacnu krajinu …
No ja som ich tam napocital aspon 12 × 10 m ![]()
http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=1013
…kupat sa tam asi nesmie, ale cez leto je tam aj tak hlava na hlave… ![]()
Plny suhlas, ten kamenolom by tam ani trochu nechybal
Moze vsak byt portal tunela umiestneny v lome?
Tibx … ano mas pravdu … toto je dokaz ktory som chcel … iba na margo … pre buducnost ak mas dokaz tak ho zverejni hned aby sme sa zbytocne netahali .. a to by mal urobit kazdy …
jo … ak ta mozem poprosit mozes odfotit vacsi kus tej mapy … v ploche ktora pokryva usek od zuzenia D1 pri turanoch po hubovu … cim vacsie rozlisenie tym lepsie … moze byt aj na viac casti … vopred dakujem
Andrej … cim dalej tym viac verim modremu variantu (pozri novu mapu vo fotogalerii) … nie zeby som bol prelietavy ale pri troche stastia a velkeho poctu podobnych trasovani (modra) si myslim ze to asi nahoda nebude alebo zeby cerpali z rovnakeho zdroja? … no neviem …
keby tam mal byt tunel tak sa urcite urobi aj sanacia okolia … teda ten lom by prerobili na tunelove nadvorie.. apoo skonceni vystavby by sa to pekne upravilo … nebolo by to take zle … ak by tam bol zarez tak by ho mohli rovno cely zasypat horninov zo zarezu …
niekto nas sleduje
… na stranke NDS sa objavila mapka aj s vyznacenim tunelov … vela sa tym vyjasnuje.. moja mapka bola dobre odveci … i ked povedzme si rovno nic nieje nemozne toyot… no sak to poznate …
… co sa tyka tunela sutovo tak ten vobec nepojde pod tie pahorky … bude ich obchadzat ale kedze asi je medzi lomom a sutovom pahorok (nie je to poriadne vydno ani v google earth ani na fotkach a k mape som sa nedopracoval) tak bude prerazeny tunelom (sutovo) …
… tunel mala fatra (tak nakoniec nie obchadzka kralovian ako som sa domnieval) bude prerazeny na lavej strane od zeleznicneho tunela (nie hned vedla ako sa tu pisalo ani na pravej strane ako to je v jednej mapke) v lome a bude presne opacne vykruteny ako ten zeleznicny … vyustenie bude asi v tych miestach ako som pisal pre moju"variantu" … prejde mostom cez vah … skonci na plosinke v zahrute meandra … a dalej to pojde presne podla modreho variantu …mozno az na ten vstup do tunela rojkov ten bude o cosi severozapadnejsie…
Hmmm, takze ta mapa, co je na stranke NDS je presne obkresleny moj zlty variant, z podobnej mapy s tou istou mierkou ako ta moja. ![]()
A na tej NDS mapke je takisto aj moj modry variant aj tunel Krobelka, len nie su zvyraznene. Takze je snad jasne, odkial som kreslil tie varianty… ![]()
U mna som spravil chybu iba v tom, ze som trosku predlzil tunel Havran
a Sutovo, ktory som mal na spravnom mieste. Praveze je to 1 z tych
vybezkov, ktore su pri Sutove, oni su 2 ale ten prvy ma 2 kopceky takze tam sa da pomylit. Tibx to ma na fotke spravne znazornene.
Inak, nespoliehal by som sa este na 100% na mapy NDS, pozri si napr.
ndsas.sk/photos/mapkyvelked/ … covske.jpg
a porovnaj s highways.sk/highways/img/Vrt … ie_map.gif
alebo ndsas.sk/photos/mapkyvelker/ … dzamok.jpg
s mapkou
highways.sk/express/img/OrPo … ok_map.gif
pritom je snad jasne, ze na www.highways.sk su mapy presne na 100%
ak je tak, tak je len dobre ![]()
a navyse vid andrej
aj ked musi sa uznat, ze fakt je stranka NDS pooodstatny posun vpred oproti minulosti. len este tie chyby doladit ![]()
pridal som novu mapku … tato je uz presna … je obkreslena sice s NDS … ale aspon som sa snazil ![]()
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1030
jo … pripravujem este male prekvapenie … kedze som sa uz na to dal … bude to pecka … pridam aj kontextove mapky a projekcie … aby zasa niekto …
taze dneska sa prekvapenie nekona .. ale ked budem mat cas tak to dokoncim …
Tak jsem na tu mapu koukal. Předpokládám, že červená čára je současná silnice. Docela mě překvapilo, že tam je u Šútova zakreslen tunel (ne dálniční), plánuje se tam snad výstavba tunelu?
Místo jsem vyznačil modrou šipkou.

jooooooooj … to su dva zeleznicne tunely … jeden je z roku 1880 +/- (bla bla bla … neviem presne a nebudem sa presne vyjadrovat ale ked chcete tak sa kuknite na rail.sa tam to najdete … ) a druhy z vojnovych rokov (II.sv vojna ) novy dvojkolajny tunel (krpelansky tunel II alebo tunel u sutova) … ale to je davna hystoria …
Aha ![]()
A já si myslel, že tam bude tunel, než se tam postaví dálnice.
Díky za vysvětlení. ![]()
neviem ako u vas ale u nas je to tak ze pokial sa nestavi dialnica tak sa tunel nekona … az na Stratenu kde cesta I. triedy isla cez (v dnesnom ponimani) 5. ochranne pasmo kde nemozes postavit ani psiu budu bez povolenia (slavny vyrok jedneho nasho podnikatelskeho politika
) .. preto sa tam prerazil 340m dlhy tunel >>> rail.sk a highways.sk …
Ale ano, má se stavět např. tunel pod Červenohorským sedlem v Jeseníkách a tam dálnice rozhodně nebude - http://dalnice.wz.cz/I/I-44.htm
U toho Šútova mě to tak napadlo podle té mapky, dálnice tam v dohledné době nebude a dopravní situace je tam dlouhodobě neúnosná, v létě jsem jel od Kraľovan do Martina přes dvě a půl hodiny ![]()
tam je aj v zime neunosna situacia, a mozno aj horsia. staci havaria a je koniec. ak niekto ide z oravy, amen tma …
Povrchovy je nadzemny ![]()
Lebo napriklad tunelovy sa casto oznacuje ako podpovrchovy. ![]()
Ale zase nadzemny je spravne estakadovy - ale to by v prostredi pohoria mohol byt aj termin povrchovy. ![]()
ee .. povrchovy je povrchovi … nadzemny by bol nadzemny .. povrchovy je taky co ide viac po povrchu a po eskadach ako tunelovy
:D:D .. teda aspon co sa tyka turany-hubova