Toto by bola zásadná chyba vo výstavbe diaľnic na Slovensku. Keby sa úsek LL - MT otvoril skôr a tento stav by trval dlhšie ako 3 roky, doprava v ZA (hlavne v Strážove a na Slolinkách) by za ten čas skolabovala…
Ja hovorím: najlepšie je celej BA sa vyhnúť. Až bude D2 dokončená, tak sa uľaví mnohým Čechom a ďalším, ktorí cestujú do HR k moru cez leto, lebo posledné roky sú naozaj extrémne a hlavne preto, že aj v samotnej BA sa cez vždy cez leto opravuje veľa iných ulíc. Potom sa v Maďarsku ukáže ten ich 1/2 profil …
Neviem co sa deje, ale nejako velmi casto suhlasim v poslednej dobe s aquilom
Ak budu oba privadzace k ZA (Strazov aj Juh) v plnom profile ako 4-pruh, tak tu dopravny kolaps nehrozi ani nasledujuce desiatky rokov
Ja nechapem, ake problemy sa tu umelo vyrabaju z 30 tisicovych intenzit. Az budu cca dvojnasobne, potom bude cas dvihat vystrazne prsty.
Slovensku nehrozi ani populacny boom, ani radikalna zmena vyznamu pre medzinarodny tranzit. Vyznamny narast intenzit nehrozi ani pri neviem akom ekonomickom rozmachu. Riadit naraz 2 a viac aut bezny smrtelnik zrejme nedokaze. Tie bachorky o dopravnych kolapsoch u stvorprudovej komunikacie pri 30 000 intenzitach su smiesne. A to som este mierny …
netreba behat z extrem do extremu, ale ZA bez nejakej velkej ujmy na zdravi prezije absenciu useku HP - LL najmenej 10 az 15 rokov.
dovolim si tvrdit a za tym si ako (aj ked laik) stojim, ze po dobudovani privadzacov a useku LL - dubna skala - turany na tom bude ZA jednoznacne najlepsie zo vsetkych miest na slovensku …
vsak take kosice budu mat priblizne podobny system ako ma teraz ZA az po dobudovani III etapy privadzaca R4…
presovu, nitre sa o takom niecom moze este chvilku snivat
S tym suhlasim a dovolim si tvrdit ze Zilina je aj teraz jedno z najlepsie vyriesenich miest co sa tyka dopravy… Podla mna je zbytočne budovat usek HP-LL kym nebude postaveny tunel Visnove coz bude min v roku 2015
Toto má dve základné roviny. Jedna je, že ak sa tunel začne stavať v r. 2008, tak dostavaný by mohol byť bez problémov v r. 2012-2013. Druhá rovina je však úsek, pod ktorý tento tunel spadá a ten, pokiaľ budú problémy môže spôsobiť, že tunel sa napojí na diaľnicu až neskôr.
Na Višňové je čas až do r. 2009, aby sa splnil termín otvorenia D1 BA-KE v r. 2014.
no bola by to velka blbost nieco zasa menit vsak na tunel ovciarsko sa investovalo cez 1/5 miliardy na prieskumnu stolnu za meciarovej vlady tak by bol nezmysel nechat to bohom zabudnute , ja pevne verim ze z vystavbou sa zacne na jar 2008 cez ppp projekt tak ako aj tunel vysnove a ostatne useky a tento tunel moze byt otvoreny polovici roka 2011 lebo je hlbeny a razeny cize menej narocny na razenie