ten stredovy pilier a teda aj stredovy tubus ci rura nebudu po celej dlzke … tam kde sa rury uz dostatocne vzdialia by bol zbytocny (niekde som cital ze zhruba v prostiredku budu obe rury od seba nejakych 40m) … na to aby sa nemusel stavat stredovy pilier staci vzdialenost primarneho ostenia oboch rur nejake 3m takze dlzka stredoveho piliera bude zhruba 60-80m od portalov .. dalej by bol uz zbytocny…
ano da sa ale tu ide o iny problem … ak sa pozres na fotky ci mapy tak zistis ze ten most cesty I/18 pred tunelom je dost blizko aby sa dalo vyriesit smerove clenenie tunelovych rur tak aby vchadzali do masivu v dostatocnej (povedzme bezpecnej) vzdialenosti. Nieje jedno ako su vzdialene od seba tunelove rury a teda hlavne nie v priportalovych castiach. Ak by sa razil jeden velky tunel musel by mat klenbu omnoho vyssie aby sa tlaky ci napatia nadlozia rozlozili po obvode a aby sa stred klenby neprepadol kaloty v mihnuti oka ked to povoli. Toto nieje Sitina … tam su vyvedene presypane priportalove casti tunela nejakych cca 200m od razenej casti tunela (v areali SAV) … to ze su tak blizko seba je uz len druhorady efekt presypanej casti … v pripade Boriku je to inak tam sa zacne/lo razit nie do plitkeho kopca, preto nejake presypane konstrukcie sa tu robyt nebudu (ak nebereme tych par metrov presypu na dokraslenie portalov) … obe vyustenia na jednej aj druhej strane dbaju aj na to aby zaberali co najmensi priestor a ci to je tym ze proste zavadzia most alebo inymi “malichernostami” je to jedno…
Tolko hluposti co sa tu popisalo sa niekedy ani neda citat.1.stredovu chodbu razi firma TUBAU a nie IS.2.Tunel sa nachadza v chranenej oblast.Takze vystavba takeho velkeho portalu by bol velky zasah do prirody.S mostom to nema nic spolocne.3stredova chodba ma od vychodneho portalu 60m a zapadneho 120m.
Na vychodnom portaly je pilier uz vybetonovany a v najblizsom case sa zacne razit velky tunel.Pocitam do tyzdna.Na vychodnom portaly je vyrazenych okolo 75m.
Takze ak chcete tarat tak si najprv overte fakty.
no ano … a nenapisal som ze je to koli tomu aby portalove nadvorie nezaveralo velku plochu? … a s tym mostom to ma cosi spolocne .. ak by sa chcelo razit rury dalej od seba musel by sa ten most zburat a postavit nanovo .. takze mam ravdu?
Málo sem chodíš. Ja napríklad stále hovorím, že do tunelov sa dostatočne nevyznám a hlavne sa pýtam a odpovede, ktoré tu boli, boli naozaj slabé, ďakujem za presný popis a aktuálny stav.
Neviem to potvrdiť, ale ja som tam videl Inžinierske stavby,a.s. závod 06 Prešov. Možno Tubau,a.s. spolupracuje s IS,a.s. Košice pri stavbe tohto piliera.
Prad portalom robia IS.Vsetko co sa tyka tunela robi TUBAU.Asi neviete otom ze tam kde bolo mäke podlozie pod pilierom tak sa vrtali dieri a potom sa injektovali.Viac na buduce.ZDRAVIM.
Je to na jedne z tych snimok v tom odkaze na TUBAU … takze kto si pozrel celu galerku tak vie o tom … lebo je to tam napisane - konkretne tu tubau.sk/es_photos.php?idp=261&type=8