D1 tunel Bôrik

• ja si myslim ze je lepsie cestu posvetit (ci uz pri stavbe alebo otvoreni) ako ju otvarat za doprovodu belmondov a klaudii (minimalne je to lacnejsie :slight_smile: ) a nepride mi to ani neake predvazdanie alebo miesanie sa cirkvi do statnych zalezitosti.
  • pokial viem tak pri poslednom scitani sa vecsina slovenskeho naroda hlasila ku niektoremu z krestanskych nabozenstiev (ja sice viem ze realita je ina, ale ked uz to tam raz uviedli tak …) takze kde je problem
  • a kedze patrim k tym ludom aj ja, tak viem ze po takej ceste sa mi pojde minimalne spokojnejsie

Sväta Barbora je patronka banikov.Kedze banici a tunelari su skoro za jedno tak to tak aj je.Ale nikoho nesere ze tunelari su na poslednom mieste ale bude tam okolo 120 papalasov a darmozracov ktory sa budu predvadzat.Inac tunel bude mat nazov ANDREA ktora ma dozerat na zdravie tunelarov.

No vidno že je to všade rovnaké, pridám sem odkaz, ktorý sice nie je na Borik ale úzko súvisí s poslednými príspevkami - zahájenie stavby a uloženie sošky svätej Barbory k portálom tunelu Marie na pražskom okruhu: izdoprava.cz/view.php?nazevc … 2006120006
Sošku ukladal predseda českého bánskeho úradu. Toto je príklad ceremónie, ktorá mne osobne nijako neprekáža…

To samé se dělo při výstavbě Nového spojení v Praze

Práce na tomto úseku pokračujú celkom dobrým tempom. Teda, ak sa nesekla agentúra SITA a uverejnila skutočne záber do vnútra tunela Bôrik.

aktualne.centrum.sk/fotodne.phtm … ction=1215

Nesekla.Je to 60m vyrazenych. Na spodku ja beton na ktory sa vybetonuje pilier.Od zapadneho portalu je vyrazenych asi 13m.

Kedy sa začal tunel raziť :question: :unamused:

Začiatkom oktobra.

Zatím je to ražba středového tunelu. Definitivní tubusy se budou razit až následně, za stavbou středového pilíře, který bude vybetonován uprostřed nyní raženého tunelu.

Tunel razí firma Tubau,a.s., dcérska spoločnosť hlavného zhotoviteľa tunelu Marti holding,ag.

pokial mam spravne info tak stredovy tunel sa bude razit a nasledne stavat stredovy pilier len niekolko desiatok metrov od oboch portalov, dalej sa tunelove tubusy od seba vzdialia a stredovy pilier bude “prirodny”

A ten stredový tubus aj bude využitý ???

Ten stred zastavajú tým stredovým pilierom, pokiaľ tomu správne rozumiem

Tak v takom prípade to nechápem už vôbec, budem sa tam asi musieť ísť pozrieť, lebo z tohoto som jeleň. :unamused:

Myslím, že merať cestu len kvoli tomu nie je potrebné, na niektorých fotkách to celkom dobre vidieť :arrow_right: http://www.dialnice.info/album_page.php?pic_id=2177 Na portálovej stene sú naznačené tvary portálov, resp. nie portálov, dvojitého portálu

Keby len o toto išlo, pozývaný som tam už dlho … ale asi máš pravdu.

Dialniciar ten strtedovy pilier tam bude na to aby podrzal klenbu… kedze tie dve tunelove rury su velmi blizko seba a primarne ostenie by sa mozno aj prekrivalo z jednej rury do druhej co je samozrejme neprijatelne

Stredový pilier je v poriadku, ale že sa aj bude stavať celej dĺžke stredná rúra, by som nepovedal na začiatku. :astonished:

Stavbu stredového piliera realizujú Inžinierske stavby,a.s. Košice - závod 06 Prešov.

A kto robil projektovú dokumentáciu - to vieš :question: