Odporucam cloveka s tymto nickom (persig, ecko, Pito…) nebrat prilis vazne vzhladom na jeho vek nepresahujuci 120 cm . Sorry Pito, ale chlapcov tu netreba zavadzat Tvojimi informaciami JPP.
Poloprofil sa urcite neotvori, ako uz bolo spomenute, uplne chyba MUK pri Presove. Este sa ani nezacalo s vystavbou, iba sa upravuje okolie. A MUK tam ma byt pomerne komplikovana, s velkym mostom a kruhovym objazdom. Myslim ze uz som tu daval vizualizacie. Navyse by sa tu mala napajat R4, ktora bude mat spolocnu trasu s D1 cez tunel az do Kosic (alebo sa mylim?).
Stavba inak napreduje velmi pravidelne, uz sa tu niektori cudovali, ze ako ticho je okolo nej, ale pomalicky sa stavia a stavia. Oba profily sa buduju sucasne, nevidiet vyraznejsi rozdiel, co je pomerna rarita v poslednej dobe…
No uz sa zacalo vystavbou nejakej kanalizacie, a stavba sa hybe smerom na PO, takze uz je to na spadnutie, aby aj v samotnom Presove bolo vidno stavebne prace. Inak to bude podla mojich info dost komplikovana MUK, tak som zvedavy na tempo vystavby.
Pocas poslednych dni som bol na jednom skoleni pri Povazskej bystrici a teda som mal moznost vidiet zmeny ktore sa udiali nie len na tomto useku za zhruba tyzden… Nefotil som lebo z auta je to akurat tak na prd … usim povedat ze volakere mosty su uz hotove a niektre maju zatial iba stlpy … na tych mostoch pri svini co sa stavaju letmou betonazou zacinaku stavat zarodok na posledom zostavajucom piliery … pri presove je zaparkovana vrtna suprava ktra asi bude vrtat piloty pre zaklady mostov na MUK … bagre sa zakusuju pomalicky do kopca pred PO … tempo je celkom dobre .. tak snad buduci rok to otvoria bez zdrzania
Musím podotknúť že na tejto stavbe je výnimočný poriadok, pri stavbe mostov nevidno po zemy rozhádzané žiadne drevá, igelity,dielce a všetko majú poukladané. Pochvala vedeniu stavby, dávno som sa s takým poriadkom na stavbe nestretol.
Aj my sme na Tornali upratovali keď mal iba prísť minister, Faktor a spol, inak bol všade bordel. Zbierali sa hlavne fľaše, lebo tých bolo po celej trase strašne veľa a hlavne od dunihlavu
To boli plastové fľaše od vína pre bezdomovcov /čučo,milenka,jolanka,cba a neviem ešte čo a zálohované neboli, lebo inak by neboli rozhádzané po celej trase.
No hlavne v okoli Tornale, ci Rimavskej Soboty je to priam jasneee … aj keby o tie zalohovane robotnici nezavadili, boli by prec skor ako povies dobre rano.
Jen doplnim ze na MUK Svinia se mohutne pracuje, mezi profily je kanalizace, na jedne pulce uz byl navezeny zavalcovany sterk a o kus dal se s tim pokracuje.
Prvni most za Malym Sarisem na LE je z pulprofilu zhruba hotovy, dalsi maly mostek chyby uplne (zatim jen sloupy). Ten dalsi velky most (vysuvna skruz) u Zupcan je docela rozpracovany, pracuje se na obou profilech.
Mam fotky z minuleho tydne, ale ty drobne postupy tam nejsou moc zrejme..
Jeste jsem zapomnel - na MUK Svinia nic nenaznacuje ze by to mela byt MUK s I/18, pocitam ze v prvni fazi to bude jen urovnove docasne napojeni, a dostavi se to pozdeji…
A potesujici zprava - kolem celeho useku jsou nachystane sloupky na oploceni pletivem, coz je proste super
To bude asi prvý úsek s oplotením. Alebo sa mýlim? Už som kdesi počul, že najnovšie sprejazdené úseky sú aj oplotené, no nespomínam si, že by som niekde videl plot okolo diaľnice.
Prvy usek s oplotenim to urcite nebude, uz davno ma D2 vybudovane ploty, len sa pravidelne “kradnu”
Aj usek Ladce-Sverepec ma uz oplotenie, snad sa tam dalsi medved na dialnici uz nevyskytne