D1 Svinia - Prešov západ

tato stavba ide na slovenske pomery, az nezvykle pohodovo .. na plny profil, priebezne, bez nejakych vypadkov .. dufam, ze to tak aj bude :slight_smile:

jeden z mala usekov za posledne roky, ktory ma sancu byt otvoreny nazaz na plny profil :wink:

Na higways bude asi preklep, termin ovtorenia je planovany samozrejme na 11/08. Tento rok a to nestihne ani zdaleka, este sa ani nezacala budovat MUK pri vstupe do PO a rok 2009 je zase velmi daleko, aby sa to dovtedy natahovalo. Aquila, verim ze si to nezariekol a ze sa to nakoniec nezacne neumerne odsuvat a komplikovat. Tento usek je privelmi na vychode, takze priam idealny na tahanice :slight_smile:

a mozno privelmi daleko, ze nikomu nekole oci, aby moc cachroval s $$$ ako sa to deje pod tatrami :wink:

tento usek mozno aj zabudli ze maju :laughing:

:smiley:

vsimnite si na tej tabuli ze to financuje aj EIB. tahanice preto neocakavam, 11/08 je uplne realny termin.
[/quote]

Vcera jsem tam jezdil, zatim to vypada asi takto:

• na ceduli o stavbe chybi termin dokonceni
  • u zahradek pri vjezdu do Presova je pusto a prazdno, nejsou tam ani stroje ani lidi
  • most u Maleho Sarise (betonovy) ma jeden pulprofil nahrubo postaveny
  • dalsi vetsi most za MS (z podelnych profilu) ma oba pulprofily
  • mensi mostky vypadaji nahrubo hotove
  • na MUK u Svinie probihaji zemni prace, je to tam dooost velke

treba pockat, snad to bude este dnes :stuck_out_tongue:

"Križovatka Prešov západ (Vydumanec) bude po dobudovaní jednou z najväčších a najkapacitnejších na východe Slovenska. V súčasnosti sa začne prvá etapa výstavby tohto cestného uzla. Dominantným objektom nad okružnou križovatkou bude estakáda, ktorej autorom je Ing. Juraj Kopčák. Stavbu nám charakterizoval takto: “Most dlhý 350 m je výnimočný tým, že časť nosných predpínacích káblov je situovaná pod mostnou konštrukciou, čím vytvorí vzperadlovú sústavu. Tento typ nosnej konštrukcie bude v strednej Európe jediný a jedinečný. Už aj z dôvodu, že sú vyvážené tvary s trojuholníkovým motívom, ktorým nám ponúkala práve vzperadlová sústava. Po moste budú prechádzať vozidlá z mesta Prešov na diaľnicu smerom na Poprad.”

Je tu aj s vizualizaciami: vecernik.po.sk/clanky.php?id=2288

a začali sravať aj ten most? (1. etapa) a keď nie tak kedy?

Zatial sa MUK vobec nezacala stavat. Akurat su zburane zahradky a vyplanirovana cast. Su tam nejake unimobunky a cez vikend tam prislo “nejake velke auto zatlkat daco ako piliere”. Prepacte za "fundovane vyjadrenie, do stavbarciny sa velmi nerozumiem. Myslim, ze od Sarisa po PO sa dlhsie nestavalo, lebo tam bol problem s pozemkami, ale uz je vsetko v plnom prude. Fotku sa pokusim uploadnut.

Tento usek je pomerne dobre rozostaveny ved termin este zdaleka netlaci a situacia sa tam zo dna na den zlepsuje. Ja tam prechadzam aspon 2x za mesiac a je vidiet ako to pekne napreduje.Clovek si ani neuvedomuje ze sa tam prefinancuje 7 miliard.Cez PO prejde denne zvisene mnozstvo nakladnych aut zo zeminou a pocas dna je to na existujucej ceste dost huste. Ten usek konecne odbremeni dopravy pri Presove. Pracuje sa na mimourovnovom napojeni na cestu pred Chminanskou novou vsou. Ak by preslo PPP na dalsi usek tak by mohla stavba pokracovat subezne az po Fricovce. Ak budu peniaze mozme sa tesit ze plynula doprava za PO smerom na PP bude v roku 2009

Vraj do konca roka ma byt otvoreny usek na polprofil, zvysna cast az nabuduci rok.

tomu neverim, chyba tam kompletna MUK a kopu kopu prace

Taky tomu neverim, ani na zacatku ani na konci neni ani kousek asfaltu, u Presova (pred 3 tydny) se ani nekoplo do zeme… nicmene dneska do Presova vyrazime, tak se schvalne podivam a dam vedet i treba s nejakyma fotkama…

mozno spravia provizorny vyjazd namiesto MUK… :wink:

to E499.3056: odkial preries toto info?

inac uz mam nervy stochto useku vsak ho stavaju uz 3 roky a stale nic moc je to strasne ja nechapem co budu robit do konca buduceho roka vsak vsetko mohlo byt hotove uz tento rok

to lufthansa: neviem ake tri roky-dialnica sa zacala stavat v maji 2006 tak si myslim ze za 4 mesiace sa toho na slovenske pomery spravilo az az!!!

inac ked niekto pojde okolo podlo by nove foto z tohto useku

Ehm, ak by som mohol sa opytat, v akom stadiu je rozpracovane DO Maly Saris?

(DO - dialnicne odpocivadlo) ak by to niekoho nenapadlo :wink:

oproti poslednym fotkam sa toho vela nezmenilo, do konca roka poloprofil nehrozi