D1 Svinia - Prešov západ

Posledne fotografie su dva tyzdne stare: presovske.info/p201a3-Dialnica-P … vinia.html

Trochu mi pripadá akoby boli pási moc úzke… a čo budú robiť keď budú chcieť rozširovať napr. pri tom mostíku?

Co by mali rozsirovat?

na 3+3 (možno to bolo fotené z diaĺky…)

Mne sa to zdá dosť široké… na niektorých mostoch nemusí byť odstavný, ale rovno 3 pruhy…

heh, ked sa nerozsiruje ani na usekoch kde je radovo vacsia zataz, tak hentam sa nacakame :slight_smile:

to: Tomas PO - Na presovske.info su fotky s datumom 29.8.2007-neviem ci to su dva tyzdne stare-podla mna mesiac!!!

Keďže do otvorenia je ďaleko, dva týždne alebo mesiac je úplne jedno!

A to uz preco by sa malo rozsirovat na 3+3? Nevravim, ze by to nebolo super, keby sa robila takato predpriprava, ale co potom s mostami, tunelmi…?

Nic viditelne sa od tejto doby nezmenilo.

Z posledných fotiek mám dojem, že tu sa pracuje takým bežným, nič nesúriacim tempom (pritom východ potrebuje diaľnicu ako soľ a čo najrýchlejšie), zdá sa mi že dĺžka výstavby tohto úseku je až moc dlhá. Nie je tam síce ľahký terén, no aj tak tam nemajú také obmedzenia ako napr. pri Žiline - plná premávka, možno sú finančne obmedzovaní :question:

Usek je relativne kratky (7km), ale na nic nenadvazuje a riesi len bodovu zavadu (nevyhovujuce parametre starej cesty), takze stat rozhodol, ze sa bude stavat takym tempom, akym sa stavia. Urcite je to len o peniazoch :slight_smile:
Stale si vsak myslim, ze by sa malo stavat tak, aby sa cim skor mohol sprejazdnit polovicny profil :bulb:

teoretik: tento usek je stale davany na druhu kolaj, nema taku prioritu ako Zilina kde bol danny slub KII. Kedze ho financuje stat a cas este tento usek netlaci neponahlaju sa. Mozno kontrolny den upozorni na fakt ze by to trebalo stihnut do volieb :slight_smile:. Ved naco sa ponahlat ked volby su az v roku 2010

Zipso: Proc myslis ze se to netihne do pristiho roku, kde je oficialni termin ukonceni? Mosty jsou ve vysokem stadiu rozpracovanosti, zemni prace taky… nejvic prace je asi na krizovatkach na zacatku a na konci useku… Ja myslim ze to stihnou, zrejme jeden pulprofil s nejakym provizornim napojenim na zacatku i konci o neco driv…

BTW, jsou krizovatky Svinia a PO-zapad soucasti tohoto useku? Nebo je staci udelat nejak provizorne a doresit je az s dalsimi useky?

pochopitelne jsem se upsal oficialni ukonceni je 2009…ale ten pulprofil myslim pristi rok bude..

krizovatku Presov-Zapad by mohli spravit komplet, dialnica sa tu napaja na stvorpruhovy privadzac a myslim ze dost aut z prilahlych obci zostane na starej ceste… takze by sa patrilo mat to dobre poriesene

Tam by sa predsa malo riesit aj pripojenie R4, takze to moze byt trosku komplikovanejsie.

nj fakt, na R4 som zabudol…

ssc.sk/user/view_page.php?page_id=426

tu je nakres krizovatky, mne sa zda ze vobec nepocita s R4 ani s pokracovanim D1 na juhovychod

Tu je to este presnejsie.

dialnice.info/album_page.php?pic_id=71

Krizovatka D1-R4 bude asi 2,5 km pred MUK Presov zapad