D1 Prešov juh - Budimír

Za toto by mali tych policajtov okamzite presunut riadit krizovatky. Ako si moze ten co ma “pomahat a chranit” dovolit provokovat a ohrozovat. Taketo treba nahrat na video, zavesit na Youtube, zistit presne ktori policajti mali sluzbu a pekne ich tam vymenovat.

jednoznacna provokacia…uz sa mi viackrat stalo, ze pridu ku mne v lavom pruhu, spomalia na moju uroven, pozeraju chvilku a potom pridaju, mozno pozru dialnicnu znamku a pod…ale naposledy medzi TT-BA…az som sa smial…bolo to cez obed, D1 da sa povedat - prazdna, audi kobra v pravom pruhu sla nieco medzi 100 - 110, ked nahodou niekoho predisli tak sli pred neho a ked mal len denne svietenie, to hmlovkove a pod., tak tym vodicom rozsvietili na zadnom skle napis: ROZSVIETIT SVETLA…
ja som supol do tempomatu nieco medzi 110 - 120 a siel som si v pohodicke, az doslo k predchadzaniu audi…ked som uz bol pred nimi, tak v pravom pruhu samozrejme zrychlili, aby sa dostali na moju uroven, mozno si pozreli znamku, ale nespomalili, sli dalej na mojej urovni, asi ich to bavilo…ked ich to uz asi po 5 min. prestalo bavit, trosku zrychlili, ukazali mi, ze sa mam zaradit do praveho pruhu, ze nemam jazdit v strednom, dupli na plyn a vzdialili sa asi 100m, potom zasa spomalili…
na jednej strane je to smiesne a aj pre take pripady sa smejeme z policajtov..ale na druhej strane smutne, ze toto su ti, co maju ochranovat a starat sa o poriadok a byt prikladom…
ale nic proti policajtom, poznam aj normalnych :slight_smile:

Este pridam postreh ze Kosicka policia v poslednom case rada pouziva na meranie privadzaca do KE sivy Seat Leon, lahko identifikovatelny podla zrkadiel ktore ma lakovanie na strieborno.

nejake info o vitazovi rekonstrukcie povrchu privadzaca? niekto, kto sa vyzna v VO, kde sa to da najst.

V smere KE-PO vymenila NDS prostrednictvom Eurovii tento povrch v pravom jazdnom pase, v dlzke 1,2km: maps.google.com/maps?saddr=E50& … sz=16&z=13
Je to zaujimave, na cca 300 metroch ku koncu useku bol povrch dost rozbity, s viacerymi zaplatami, takze super, ale zbytok sa mi javil uplne v pohode - ciacmenej stale takto (pravy, pomaly pas): maps.google.com/maps?saddr=E50& … 3841984039
Most cez Torysu, hned za malym ‘policajnym’ odpocivadlom nebol sucastou, povrch sa ukladal len pred a po mostnom uzavere. Pochopitelne, kedze nedavno sa robili uzavery a povcrh na moste. Ale ako uz asi po tretikrat za poslednych 5 rokov ani tentokrat ten prechod neurobili dobre. Neuveritelne. Aj z google maps je vidiet, ze most bol viackrat opravovany - robili aj povrch, aj uzavery, ale furt to je zle. Sice nic katastrofalne, aby si hlavou udrel do strechy auta, ale ani nic pohodlne na pitie kavy. Proste ked to uz cca 3x za poslednych 5 rokov robili, ostava mi rozum nad tym stat.
To iste aj aj na inych prechodoch, uz viackrat opravovanych, jednak komplet asfaltovanych, ale aj drobne prace na uzaveroch a furt bez vysledku, niekedy dokonca horsie. Uvidime, co bude po tomto: Oprava mostov obmedzí premávku na diaľnici Prešov - Košice

NDS opravuje prvy z troch mostnych uzaverov. Pocitovo nebol na prejazd extra zly. Premavka je zvedena do jedneho pruhu, ale so 60kou :frowning:
google.com/maps/preview#!da … !2e0&fid=5

z ineho diskusneho fora vyberam:
“cize opravu dialnicneho privadzaca budu realizovat Inzinierske stavby, a.s., vysledna cena by mala byt 877 939,87 €”
"este taka zaujimavost, Doprastav, ktory ma realizovat opravu cesty na Sekcove, skoncil v tejto sutazi az 5. (posledny). Hmm a to co sa hovori v PO na hlas, ze suma za opravu cesty na Sekcove je vysoka, nebude az taka nepravda :slight_smile: "

skanska opravila Luboticku cestu (2+2 v dlzke 1,5km) za 400 000 eur, teraz je suma za rovnako dlhy usek dvojnasobna (aj ked Petrovanska je 3+3).
skanska len frezovala a kladla novy povrch, uvidime, co sa bude robit tu.

NDS sa trochu cini, na tomto, takmer 30 rocnom useku, robi zopar oprav:

• uz spominana vymena 3 mostnych uzaverov
  • priebezne vymeny povrchov v standarde dlzok a frekvencii, ktore pozname z inych usekov
  • komplexna vymena povrchu na privadzaci, na ktory bol prave vybany dodavatel IS KE
  • a najnovsie uprava MUK Petrovany (hned prva MUK hned za PO):

ndsas.sk/aktuality-opravy-po … 827s45629c

sucastou je aj malovanie mosta na zelene farby - dialnicne farby PO a okolia

Dialnica sa zazelenava, postupne sa maluju vsetky zabradlia na mostoch na zeleno. Mosty cez D ostavaju nenamalovane.

Situacia ma pokracovanie, druhy z troch opravovanych mostnych uzaverov je tento, opatovne upravovany. V ramci reko sa meni aj povrch na moste, druhykrat za posledne 3 roky: maps.google.com/?ll=48.916285,2 … 3&t=k&z=18

youtube.com/watch?v=gBV5wCUDtD8

video: Rozhanovce - PO (Obr. mieru)…D1 Budimir - PO juh…prejazd PO smer PP
1:03…MUK Budimir
3:09…oprava mosta ponad Torysu na D1
3:38…MUK PO juh/koniec D pred PO
4:01…krizovatka s I/68…4:31…prakticky dalsia krizovatka s I/68
5:21…krizovatka s NK - buducou I/68

Kedze privadzac z PO presiel pod spravu NDS informaciu ohladom rekonstrukcie preposlem sem.

Z dôvodu veľkoplošnej opravy vozovky bude čiastočná uzávierka privádzača D1 v úseku Prešov – križovatka D1 Haniska (výjazd z mesta PO na D1 Prešov – Budimír)
v nasledujúcich termínoch a úsekoch:

1. privádzač D1, smer KE – vonkajší jazdný pruh od 10.00 hod. dňa 08. 07. 2013 do 19.00 hod. dňa 21. 07. 2013,
  2. privádzač D1, smer KE – stredný jazdný pruh od 07.00 hod. dňa 22. 07. 2013 do 19.00 hod. dňa 28. 07. 2013,
  3. privádzač D1, smer KE – vnútorný jazdný pruh od 07.00 hod. dňa 29. 07. 2013 do 19.00 hod. dňa 11. 08. 2013,
  4. privádzač D1, smer PO – vonkajší jazdný pruh od 07.00 hod. dňa 12. 08. 2013 do 19.00 hod. dňa 25. 08. 2013,
  5. privádzač D1, smer PO – stredný jazdný pruh od 07.00 hod. dňa 26. 08. 2013 do 19.00 hod. dňa 01. 09. 2013,
  6. privádzač D1, smer PO – vnútorný jazdný pruh od 07.00 hod. dňa 02. 09. 2013 do 19.00 hod. dňa 15. 09. 2013.

Sprevádzkované budú vždy 2 jazdné pruhy pre každý jazdný pás na výjazde, resp. vjazde na (z) D1.

Info PZ SR

na tomto privadzaci by bolo mozno na mieste urobit z uzkych 3 pruhov 2 sirsie v oboch smeroch a radsej urobit odbocovacie a pripajacie pruhy…lebo najma ten vonk. pruh pri vjazde do PO je tak uzky, ze kamiony maju problem sa tam napratat

nezda sa mi ze by boli pruhy uzke, ale mozno z toho predsa len urobia 2+2, ako v ramci “homogenizacie” v BB

mne sa zasa zda, ze su “uzke”, ked tam jazdia kamiony asi takto:

maps.google.sk/maps?q=Pre%C5%A1 … 43,0,6.54

3 pruh bol robeny ako pruh pre trolejbusy. Rovnako otocka pod privadzacom, cize vlastne MUK. Usek zatrolejovany nakoniec nikdy nebol, troleje koncili na obratisku pri ZVL. Ale aj tie su uz demontovane.
Jazdim tadialto kazdy den a treti pruh pouziva malokto. Hlavne preto, ze je strasne rozbity, kedze nikdy nebol opravovany, navyse je v nom mnozstvo kanalov. Ak tadial kamion obcas ide, nikdy nemam problem sa vymerat, ani ziadny pocit uzkosti.
Teraz je ZDZ len na vstupe do mesta, na vystupe nie je ziadne. Na vystupe je len VDZ, ktore ma zvnutra praveho pruhu prerusovanu ciaru, zvonku plnu, okrem odbociek na benziky ci vyjazdy: google.com/maps?ll=48.96927 … h&t=m&z=19
Znamena to, ze do tohto pruhu sa vodic smie zaradit len na jeho uplnom zaciatku a povolene je len nasledne preradenie sa do stredneho. Pri vsetkych vjazdoch je ciara prerusovana, ale az tesne pred vjazom, cize clovek ani poriadne nemoze pravy pruh vyuzit ako odbcovaci, ale defacto pomerne ostro zahnut zo stredneho cez pravy ku firme ci benzinke. Samozrejme, vacsina vodicov to ignoruje a pred odbocenim porusi VDZ, odboci do praveho a ku firme/benzinke. Ale nie kazdy, takze je to pekny zmatok.
Do mesta je to tiez zmatocne, najprv ZDZ o troch pruhoch, comu zodpoveda ZDZ aj VDZ: google.com/maps?ll=48.95628 … h&t=k&z=19 Po par sto metroch za jednym z vyjazov zmena VDZ na rovnake ako v protismere.
Proste paskvil.
Asi by som osobne urobil 2+2 a odstavny pruh (su tam autosalony, a auta vykladaju teraz z praveho pruhu) a v miestach vjazdov a vyjazdov riadne odb. a pripajacie pruhy. Intenzita tam nie je taka, aby boli potrebne tri pruhy, ani stupanie nie je tragicke, a najma zacina neskor, takze TIR sa moze rozbehnut. Osobne auta tam jazdia tiez zvacsa okolo povolenej 80ky, nikto v lavom pruhu nechodi 50kou a podobne.
Zaroven zvysil rychlost na 90, kedze vsade budu pripajace a odb. pruhy dlhe ako je len potrebne + odstavny pruh, je tam aj MUK na otocenie sa do protismeru, ci k prevadzakm na druhej strane. Ziadny prechod pre chodcov.
Este je tu jeden stary prejazd, ktory kvoli chybajucim New Jersey profilom zvyknu vidici vyuzivat, samozrejme, castokrat zasahuju zadkom vozidla do rychleho pruhu, co je strasny problem. Kvoli dobremu rozhladu sa este ziadna tragedia nestala, dokonca sa ani netrubi, je to nejako tolerovane (policiu som tu este nevidel v momente, ked sa niekto otacal, takze takuto situaciu som nezazil). Ale to je len otazka casu, kedy NDS profily osadi, kedze o par metrov dalej je MUK (inak mnohymi vodicmi nepoznana, kedze ide podjazdom popod privadzac).
Co je le najpodstatnejsie, podla Zipsa mali koncit opravu prveho pruhu zajtra, ale este ani nezacali.

Sprava ktoru som zavesil ohladom obmedzenia pruhov pocas rekonstrukcie som mal od PZ SR. Kde nastalo omeskanie bohuzial neviem

MUK Prešov juh je opravená, všetky vetvy majú nový povrch, na privádzači sa však stále nič nedeje, súťaž vyhrali IS Košice

privadzac sa prelozil na august. MUK presov-juh je ina reko ako privadzac