D1 Prešov juh - Budimír

Diaľnica je hotová a ešte 250 mil. SKK stáli ďalšie systémy. Tu je vidieť, čo všetko SR zaratúva do výslednej ceny diaľnic.

dialnice.info/viewtopic.php?t=962

A ešte by mi mohol niekto povedať, odkiaľ z Budimíra pokračuje D1 na KE? :wink:

D1 z Budimira nepokračuje na kE, ale BUDE pokracovat na Košické Olšany smerom na MI.

Dobre, MH, ďakujem za odpoveď.

Lebo inak trasa R4 a D1 sa takmer blíži do toho istého smeru a podľa mňa by mohli byť spoločne. :slight_smile:

Reakcia MH:

To je sice vsetko pekne, ale dopravna policia sa k tomu sprava macossky, takze nejake usmernovanie premavky pomocou premenneho DZ, tak skoro neuvidime. Na zmenu prevadzkoveho stavu moze dat pokyn len policajt a tym sa na centralnom dispecingu sediet nechce. Takato “perfektna” sucinnost s policiou je na celom Slovensku. Vid premenne DZ na useku Mierova - Senecka, ktore zatial de facto ani nebolo pouzite. Tusim len raz pri nehode na Pristavnom moste a aj to bolo len vypisane, ze P. most je uzavrety a ostatne znacky sa vobec nezmenili.

príspevok presunutý z monitoringu tlače

MH,

dopravná polícia (DP) stále nevie spolupracovať. Ani “medzikrajovo”. Je hanbou a škandálom, keď BB a RK, Donovaly, polícia nevie zabezpečiť z každej strany tohto horského priechodu 2 policajtov v 1 aute, spolu 4 policajti na 2 autá, v zime, keď je priechod nezjazdný pre kamióny. Sú tam síce značky, ale realita je taká, že ten kamión tadiaľ pôjde, lebo šetrí a na Slovensku je slabý postihový systém.

Toto sa donieslo “až do najvyšších miest v EÚ”, takýto prípad. Takže DP na Slovensku nevykonáva svoju prácu, tak, ako by mala. Odôvodnenie DP ako stanovisko bolo, že Donovaly sú v 2 krajoch a DP nemá dostatok ľudí.

Výsledkom sú často za rok nezjazdné Donovaly, pretože DZ tam síce je, ale to je málo. :laughing:

Tu sa chcem opytat, ze ako sa to deli:

Presov - Kosice. A ma tu byt aj D1 aj R4. Je to spolocny usek alebo je to spolocny usek, ale je oddeleny cez obce. Proste, kde je R4 a kde D1? :unamused:

Adoas,

je to jedna dialnica D1, ktora sa na tomto useku PO-KE stava zaroven aj R4 … cize len jedna cesta, oznacena 2x :slight_smile: Nieco podobne ako Ziar nad Hronom - Budca - je to R1 BA - BB, ale aj zaroven usek R2 TN-KE :slight_smile:

A planuje sa potom po dostavbe R4 rozsirit tento usek na 3+3 pruhy? :wink:

to fakt neviem …

ale vzhladom na dnesne intenzity a “rychlost” budovania D1 na vychode a R4 celej, hlavne v smere z Presova na sever asi tak skoro nie :slight_smile:

mel,

az teraz si to citam. Tak ja viem, ze do r. 2020-30 sa nad tym nebude uvazovat.

Bol by to luxus na vychodnom Slovensku, pretoze je to zbytocne. Vychod treba preppojit a napojit na dialnicnu siet v Europe.

Ja sa tomu venujem, pretoze to treba zohladnit v pribliznom vyvoji. Osobne to nepovazuje za dolezite, staci potom dobudovat R2 ZV-KE a bude menej aut na dialnici D1 PO-KE, aj ked bude severna vetva R4 dostavana. :wink:

V takom prípade, ja len napíšem, že ju zaplavuje voda, t.j. nie je stavaná na väčšie povodne.

Zdravim, uz pred par mesiacmi som si vsimol nejake nove tabule, ktore su este stale zakryte ciernym platnom. Nevie niekto naco budu sluzit?/ co na nich bude zobrazene?:slight_smile: Vsimol som si ze su na zaciatku dialnice, potom pri Hummer-i a na konci… :slight_smile:

Čo to je ten HUMMER :question: Reštaurácia :question: Lebo inak je to auto dialnice.info/album_page.php?pic_id=771

Hej je to restauracia a zaroven tam aj predavaju Hummery…

a este na doplnenie pridam link :slight_smile: : hostinec.sk/gastro/REHU002/index.asp

no je to predovsetkym pracka spinavych penazi, pre nezasvetenych :wink:

Tak poprosim o zasvetenie :sunglasses: Ty myslis tych “telesne a dusevne” postihnutych, co zo svojho dochodku kupuju Hummre??? :question:

To sú potom aj všetky autá nad 4 mil. SKK na tom tak :question: (nemám také)

pockaj ktory teraz myslis ? :smiley: lebo tam moze byt 265 alebo 37 alebo aj 17 :smiley:

Jeden jazdí v Nitre (čítal som v novinách). Naživo som videl vojenské hummery, v Kuchyni a jeden ten vojak mi povedal, že máme úzke cesty, ale išiel som do hĺbky, lebo v USA tiež nie vždy sú široké, tak mi povedal “no problem”, lebo prechádzal v pohode aj cez nespevnenú krajnicu, … ale naozaj sme OT.