D1 Prešov juh - Budimír

a na co teda maju sluzit? aj mna to celkom zaujima (davno som tam nesiel)… :slight_smile:

myslim, ze to aj MH spominal, ze tam budu tiez dynamicke tabule.

dynamicke tabule su tie, ktore meraju rychlost a potom zobrazuju pokial si prekrocil 130?? lebo take tam uz su pomerne dlho…

Zrejme aquila myslel premenne dopravne znacenie, ake je mozne napriklad vidiet na useku D1 v Petrzalke. blog.sme.sk/blog/115/60025/clanok_foto.jpg

No nieco podobne tam uz je.. ale este nikdy som to nevidel zobrazovat nieco ine ako prekrocenie rychlosti :slight_smile:

Tento úsek bol zaradený medzi prioritné, aby sa tu vybudovali účinnejšie protiopatrenia proti povodniam. Náklady na realizáciu sú odhadnuté na cca. 0,5 mld. SKK. Doba realizácie po r. 2011.

Ak by sa niektoré spoločné úseky mali stavať na 3+3, tak skôr R1+R2+R3 ako D1+R4.

D1 BA-TT
D1+R4
D2 BA-MA
D4
R1+R2+R3

Toto sú úseky, kde sa celkovo uvažuje ísť riešiť 3+3 pruhy.

A ak sa D4 bude stavať ako R8?

Vychádzam z toho čo je a bol by som rád, keby si mi nedával tieto naozaj detinské otázky. :exclamation:

Na tejto casti D1 dochadza k vymene povrchu zatial v pravom jazdnom pase pri vstupe na dialnicu pri Budimiri v smere na PO, tazko odhadnut v akej dlzke, mozno 3,4 km. Vsimol som si to len letmo z autobusu a dokonca sa mi zdalo, ze sa horna vrstva ani nefrezovala, co je mozno ale blud. Dnes to este overim.
Skoda len, ze sa nevymenila aj cast vozovky okolo MUK pri Budimire, tam je povrch v katastrofalnom stave uz niekolko rokov neopravovany. Je to akokeby uzemie nikoho tych cca 500m, privadzac tam konci pred obdocovacimi pruhmi a dialnica zacina az za koncom MUK…

hej, vsetky cesty, ktore su sucastou MUK by si zasluzili opravu… niektore vetvy pripominaju cestu pre traktory :unamused: Vsetko je to pod spravou NDS, nie?

Netusim, je to totiz miesto, kde koncila dialnica a kym privadzac na Kosice este nebola cesta pre motorove vozidla, bolo to asi pod spravou SSC. Teraz to kludne moze byt tak, ze MUK je pod SSC kedze dialnica zacina az za nou a cesta pre motorove vozidla konci pred nou…

Prešov: Policajti dnes skontrolovali na diaľnici 705 vozidiel :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9916

.. 4 hodiny prebiehala kontrola
.. 55 vodicov nemalo dialnicnu nalepku :astonished:
.. dalsich 55 priestupkov k tomu

galeria k tomuto useku je prazdna, tak som tam pridal aspon fotky z kosickeho privadzaca

dialnice.info/album_cat.php?cat_id=124

dialnice.info/viewtopic.php?t=9933

je ten povrch ozaj uz opraveny ? lebo kedysi bol ten povrch nie zrovna najlepsi ..

Na tomto useku sa po oploteni zvysi rychlost na 160 km/h.

Tu určite áno. Síce potom bude treba dôraznejšie upozorniť na koniec diaľnice, je tam na konci dosť ostrá zákruta a zo 160 spomaľovať treba začať skôr.

Já jsem spíš pro značku upozorňující na zatáčku a doporučenou rychlost, když tam bude omezení, bude jako obvykle na o 20 km/h nižší rychlost, než kolik je potřeba :frowning:

Mimochodem ta zatáčka by měla (no kdo ví, že?) za dva roky začít mizet v rámci stavby Budimír - Bidovce

Aj keby nahodou bol ten usek odovzdany nacas 2013, tak sa ta zatacka bude pouzivat este minimalne 7 rokov…