D1 Prešov juh - Budimír

dnes rano zacali frezovat privadzac v smere do KE

Otvarajme sampanske :slight_smile:

problem s meskanim suvisel s certifikaciou asfaltovej zmesi.
frezuje sa vraj rychly pruh do KE, ktory bol v najlepsom stave.

Ano, vyfrezovany je lavy pruh v smere do KE v celej dlzke od priestoru na otacanie do protismeru hned za krizovatkou az po autobazar. Auta su presmerovane do ostatnych 2 pruhov, je to tam vcelku dost na tesno :slight_smile:

je zakazane diskutovat o privadzaci v teme Presov-cestna siet?

tu je to lepsie, je to sucast dialnice, spravuje to NDS

NDS spravuje aj nejake useky I/50 a I/11

Ale tak ani o privádzači Lietavská Lúčka sa nediskutuje v téme “I/64 hranica s HU - Komárno - Nitra - Prievidza - Žilina” a ani “Mesto Žilina - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta” ale inde, nieje to podľa mňa až taký offtopic. Je to proste privádzač, aj keď donedávna bol vedený ako cesta II.triedy.

Tak, dnes som sa tamad presiel a sfrezovane je v podstate az po zaciatok D1…

Na konci useku D1 v smere na KE doslo k jednej zmene. Po skonceni dialnice tam bol usek cca 300 metrom kde bola max. rychlost 90 KM a az tak zacinala rychlostna cesta. Po novom sa dialnica konci na povodnom mieste ale rychlostna cesta zacina uz po cca 50 metroch. Rychlostne obmedzenie na 90km/h je iba v mieste napojenia starej cesty. Predpokladam za 99% vodicov ani nebude brzdit.

nuz, zakruta pred koncom D sa prechadza tak medzi 80-120 tacho (to je zvycajne bezne max), potom do kopca vykonnejsie vozy rychlost zvacsuju. v bode napojenia 1/68cky maju silnejsie vozy standardne cca 110, pomalsie 90. To na obrovske pokuty nie je. navyse nie je velmi odkial merat, kedze je to rovny a prehladny usek, takze policajtov zbadas okamzite. Mozno je obmedzenie dokonca myslele ako neexistujuce, kedze nikde nie su hned za sebou/nad sebou tabule - koniec dialnice/zaciatok Rky ci naopak koniec Rky/zaciatok D (vid Branisko smer PO): google.com/maps/preview#!q= … 13.1&fid=5

inac, koniec MPR neukoncuje zaciatok D…resp. R… cize, ak mas niekde MPR napr. 80 a za nou je zaciatok D alebo R, tak aj tam je 80…koniec obmedzenia je az pri najblizsej krizovatke alebo sa konci znackou koniec obmedzenia.. v pripade Braniska je to tato znacka za tunelom, ktora ukoncuje 80… google.com/maps?ll=48.99603 … 4&t=m&z=11

to som nevedel

tiez sa priznam, ze si to z autoskoly nepamatam :slight_smile:
ale je to tak, uz som si to aj overoval :slight_smile:…inac by bola 130 tuto maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=49 … 54,0,9.41
ale tam plati tato 80 maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=49 … 35,0,5.85

Privadzac smer KE je uz ukonceny, vcera dorabali VDZ. Je na 2+2 s odstavnym pruhom, prerusovanym odb. a pripajacimi pruhmi. Cize dobre riesenie. Kvalitu povrchu zatial posudit neviem, islo sa len pomaly v jednom pruhu. Ale vyzera to ok, len kanaly v odstavnom pruhu su na pohlad nerovne.

Najnovsie meraju 80ku smer PO za MUK Budimir. Aspon ze nie naslednu 60ku.
Aj tu inak menili ZDZ, Rka nekonci pred MUK Budimir, ale az tesne pred zakrutou pred znackou D. Cize MUK asi uz presla do spravy NDS od KSK. 80ky ostali.

a este pozor na neoznaceny sivy leon a tansportery uz maju na streche dve kamery

V sobotu merali presne na tom zjazde zo smeru PO do KE hore na kopci. Alebo len kontrolovali známky? To som si nestihol všimnúť, ale bolo by to nelogické, keďže sa tam už prepletajú autá z D1 aj z I/68.

jeeej, cize nase spekulacne ziadosti boli vypocute :slight_smile:

Pls. odkiaľ pokiaľ je tam Rka?