smer KE dokopca je na 130 tiez dost vela, kedze zakruta je zle klopena. stalo sa tam viacero nehod, ale nie nejako extremne casto. povacsine TIR, ale skoncilo to na zvodidlach.
ak doteraz mohla byt 130ka, tak by stacilo obmedzenie na 110 (100), pripadne dopolnkova pre TIR 80km/h.
Teraz je tam doporucena 60ka, este z cias ferencz jozku. Neviem, ci teraz doslo k jej zruseniu, ale zrejme ano, kedze by uz nedavala zmysel. skoda, krok spat, resp. prilisna uzkost a dlasia policajna pasca… nehovoriac o tom, ze rozbehnut sa do tohto kopca, kde chyba odstavny pruh zo 60ky je nezmysel, ale totalny. a policajny transporter pri vyjazde z D na Budimir uz zvykol stavat davnejsie, takze je to jasne…
google.sk/maps/@48.7926873, … !1e1?hl=en
Ale zase ked ches odbocit z dialnice na budimir a kosickenolsany tak v tej zakrute uz spomalujes, a odbocovaci pruh je troska rozbity. Potom sa na teba lepi v 110km nejaky iniciativny sofer a blika na teba preco spomalujes.
60ka uprostred diaľnice?.. že zvyšujeme bezpečnosť, hej pán Kali? to sa ešte len teraz budú sypať eurá do kasy..
to je pravda, ale jazdim tadial 20 rokov a videl som tam odbocovat ze tan cas max 5 aut. nesrandujem.
len ja som tam odbocoval 5 krát, nesrandujem
v poriadku, to nic nemeni na veci, ze intenzita vyuzivania tohto vyjazdu je minimalna.
oprava povrchu .. presov.korzar.sme.sk/c/8197339/n … -usek.html
konecne! bolo na case, usek Ke-Po je na viacerych miestach uz v dezolatnom stave-na viacerych miestach sa uz teraz da jazdit bezpecne max tak 80-90 ,viac len na vlastne riziko.., podobne ako dalsi najstarsi usek pri LM resp okolo Liptovskej Mary ale tam sa uz tiez priebezne vymiena povrch tusim.. ,obe useky si uz ziadaju generalnu vymenu povrchu aj s podlozim
Stale nerozumiem preco dali na konci usekov obmedzenia na rychlost 60 km/hod. Mam pocit ze policia ine ako tieto rychlosti nepozna. 8 rokov som prechadzal usekom denne a nespominaml si okrem smrtelnej nehody jednej motory aby bol tento usek nehodovy. Pokial zacne na useku vystavba, tak obemedzenia urcite pochopim, ale 20 rokov po vystavbe si spomenut ze treba tam spomait? Je smiesne ze v kosiciach na juznom obchavate su useky kde nieju pripajacie pruhy, hustota dopravy je ovela vecsia a rychlost je tam 90 km/hod. Nehovoriac ze na smer kosice zacina stupanie a pokial tam clovek tu zakrutu nevezme rychlejsie akceleracia so slabsim autom je pomala a paradoxne sa stava prekazkou, pretoze auta pripajajuce sa od Budimira obmedzenie rychlostne nemaju. Ta zakruta znesie urcite vecsie rychlsti ako 60, sam som za sucha ju jazdil 120-130 km/hod. Trend spomalovania na useku zacal uz skor ked rekonstruovali privadzac do PO a v pravom pruhu dali 60. Zda sa mi ze dobuducna to bude len horise. Bolo by spravne tie rychlosti v usekoch prehodnocovat individualne a nie plosne pouzivat obmedzenie na 60 km/hod
Super 120 do zakruty kde nevidno.
A? Na polovici zákrut nevidíš do zákrutu mám preto chodiť všade 60? Čo je to za blbá poznámka?
Asi to bude pre teba prekvapujuce ale tak aby si stihol zastavit az tam bude spadnuty pasovy buldozer. Tak ze mozno 60 mozno nie
Až stretnem na diaľnici niekoho, čo ide 60, budeš to určite ty.
Pre tých, čo nie sú schopní prejsť diaľnicu aspoň stovkou, je tu stále možnosť využiť I/68…
Ako dat na D/R 60 km/h alebo 80 km/h bez relevantneho obmedzenia (stavba, udrzba, tunel) je chore aj na SR pomery. Aj ked ta zakruta je divna ale ta uz nebude sucastou D ked sa postavi Bu-Bi ale tam mohla ist 100 km/h obmedzenia a to by stacilo.
Zaujímavý postreh, mam to chápať tak že pre NDS, 20 rokov bola zákruta OK a zrazu nezvláda inú rýchlosť ako 60? Este si neodpustím poznámku, zákruta do KE je prehľadná, nebezpečnejší je skôr úsek pri stúpaní kde casto nárazový vietor robi problemy a tam NDS ani varovnú značku nedala. Tak ako to bolo doteraz to bolo fajn, odporúčacia 60. Pre motoristov ktorý úsekom prechádzajú prvýkrát je to upozornenie na spomalenie a vodiči ktorý tadiaľ jazdili denne vedeli čo si tam môžu dovoliť.
Neviem ci to uz niekto spominal ale “trvale” znizenie (100 / 80 / 60) je aj na opacnej strane - zakruta pred zjazdom do PO.
Je to chore.. Doteraz 130, a zrazu 60. Ak uz velmi chceli znizovat tak 80 by bolo az az… netusim kto to posudzoval..
v tomto smere by som to aj chapal. Niekolkrat sa uz stalo, ze petrovanska ulica bola taka upchata, ze kolony siahali az na dialnicu, pripadne kolona zacinala v tej pravotocivej zakrute a nebolo to veru nic prijemne. Dnes rano o pol siedmej som tam uz samozrejme videl pomahacov s radarom.
Avsak obmedzenie v smere do Kosica povazujem za buzeraciu a nastroj pre pomahacov ako vybrat co najviac pokut…
Pri takom to vražebnom tempe aké tam predvadza DPS je fakt otázne či to stihnu vôbec do septembra? Za posledný mesiac fakt minimum pracovnej aktivity okrem zaasfaltovania 6m asfaltu pri benzinke od PO. Mne to pracovne tempo skôr pripada cielene a to bud kvôli nedostatku silného investora v budúcej OZ ktorý tým pádom teraz môže vyjednavať lepšie podmienky alebo presun DPS na druhu susednu stavbu od Budimira na Sečovce, každopadne niečo z toho tam bude platiť!
Možno to bude tým, že NDS má teraz plné ruky práce s elektr. DZ, výmena vedúcich postov, nové vedenie, nejaký anonymný list o praktikách alebo čo, koncesná zmluva PPP… A jednoducho na dohliadanie na priebeh prác nejakého “trápneho” privádzača akosi neostal čas ani kapacity. Sú dôležitejšie veci. DPS si teda robí čo chce, sú voľní, nikto im nedýcha na krk s termínmi. My point of view