D1 Prešov juh - Budimír

…no ale bezpečne to je, ved auta sa po náraze nedostali do protismeru. :laughing: :laughing: :laughing:

Za to mohla niekoho zabiť policajná pneu :wink:

stojaca voda môže byť aj kvôli opotrebovanému a zvlnenému asfaltu

problemom zvykol byt opacny smer a aj to len pri hustom dazdi, kde sa voda drzala v miernych kolajach. smer KE bol uplne ok, na kritickych miestach bolo odvodnenie pomocou tych priecnych deliacich pasov

dnes v smere KE → PO po dnesnom miernom dazdi bolo osadene docasne dopravne znacenie “A8 Nebezpecenstvo smyku” na urovni Petrovian … naozaj tam dost stoji voda… som zvedavy co sa stane po vytrvalejsich dazdoch… sudruhovia asi niekde urobili chybu :slight_smile:

Podľa môjho názoru ani nespravili chybu. Veď bude kde znovu utopiť a teraz doslova pár miliónikov na opravu, keď sa na to nemyslelo pri oprave zvodidiel :wink:

sú vôbec v strede odvodňovacie žľaby? niečo takéto gallery/image_page.php?album_id=223&image_id=15267 nevšimol som si..

zhodou okolnosti na tom useku, kde osadili znacku, su zlaby, rovnako aj v opacnom smere skoro na konci d1, kde sa predcasom stala ta vacsia nehoda… na tejto fotke ho kus vidno:

buď sú žlaby upchaté alebo nnie sú dostatočné

vcera sa frezovali odvodnovacie drazky, prave pod inkriminovanym mostom… kde udelali z NDR chybu?

vsade rozhodne nie su, len na klopenych zakrutach: google.sk/maps/@48.9471043, … 6656?hl=en

ano na fotke vidno zlaby, avsak tie zlaby zacinaju az za mostom. To znamena, ze pod mostom v mieste hromadenia vody niesu. Ako som pisal, minuly tyzden pod mestom frezovali odvodnovacie drazky.

Na zákrute pred Budimírom osadili značky 100 - 80… Dúfam, že len dočasne.

Preco docasne? Ta 100 je tam v poriadku 80 uz malo ale prezijeme to.

No a práve preto napísal že dúfa že je to dočasne. 80 je proste zbytočne malo. 130 sa dá v pohode.

Vyzera, ze nie su docasne a ze su na oboch koncoch dialnice. Usekom som este nesiel, viem to len z fotiek a vidiet len trvale 60ky, 80ky a 100ky nie.
Kedze nie je este ukoncena sutaz, prepdokladam, ze to nijako nesuvisi so stavbou pokracujucich usekov. 130km/h bolo v oboch zakrutach skutocne moc, ale 100ka bez problemov. Ach jaj.
Esteze su stavby nadvazujucich usekov spadnutie… foto: gallery/image_page.php?album_id=124&image_id=33495

Aby som to upresnil, tie značky sú tam trvalé a sú na oboch koncoch diaľnice, teda aj pred vjazdom do Prešova, pravdepodobne tam budú do ukončenia výstavby nasledujúcich úsekov, žiaľ, je len otázka času, kedy páni zákona začnú chytať na týchto miestach nebezpečných cestných pirátov, ktorí sa tam budú rútiť povedzme osemdesiatkou (podobne ako sa pravidelne meria 80tka na privádzači v smere od Košíc, ktorá tam je asi kilometer pred touto “nebezpečnou” zákrutou… Na hlavu je celý náš štát, vôbec nerozumiem prečo sa do zákrut nedávajú odporúčané rýchlosti. Mimochodom 130 je v tých zákrutách relatívne dosť, ale išiel som tam aj rýchlejšie, len asi každý vodič by to v 130tke nevybral…

Tiež som si vravel ze 130 je dosť. Ale keď ma raz v smere do KE za dažďa pri rýchlosti 110km/h obiehal chlapík na rozpadnutej felicii, povedal som si ze za sucha to v 130 musí dať ledajake auto :smiley:

Auto na odpis a vodič asi tiež. (Nepoznám to tam, len som si tak rýpol.)

Ja tú zákrutu s Feliciou vyberám v + - stovke, s Polom takých 100 - 110. Samozrejme, keď je sucho. S takým autom si výjazd na Zelený dvor treba trochu premyslieť, lebo potom sa už ťažko naberá rýchlosť v stúpaní. Za dažďa sa tam neodvážim vojsť rýchlejšie ako tých 80. Obmedzenie z kopca má podľa mňa zmysel, ale do kopca ťažko…