D1 Praha - Brno - Lipník

OT: abychom ČR jen nechválili: v Čechách se plánují stavět R, kde je kapacita max. 10 tis./24 hod. ale s tím, co hoří nejvíce (R35 HK - SY) se otálí. Na druhou stranu i tak dobře.

Otázka do pléna: Jaký máte názor na trasování D1 na střední Moravě?

Jaký máte názor na určitou dobu soubežné D1 a R 48?

Souběžná D1 a R48 nevadí, ovšem trasování D1 na střední Moravě je zbytečně klikaté, a když už obchází D1 Přerov ze západu, tak napojení mělo být od Vyškova zhruba po přímce, ušetřilo by se odhadem 12 km těm, kteří jedou [Ostrava] - Lipník - Vyškov - [Brno] a Kroměříž nebo Hulín je nezajímá.
Cesta přes Kroměříž už měla být R49.

Já si taky myslím (proto jsem se taky ptal :slight_smile:),. že trasování na střední Moravě je hrozné - je to v podstatě jen výsledek historických změn trasdy D1. Nejlogičtější by bylo trasování v působním koridoru D47. R 55 a R49 by vedly spolu peážně od Chropyně do prostoru SV od Otrokovic. Překvapuje mě, že to nikoho na ŘSD nezajímá. Mimochodem spojka Kojetín - Přerov se podle mě stejně jednou bude muset vybudovat.

Vadí mi ale i ta severní Morava - kritizovala to i unie. D1 a R 48 mohly vést společně až do prostoru za NJ a tam se rozdělit. Ušetřilo by se asi 30 km.

Bylo vydáno stavební povolení na PHS Troubsko - já vím, vás to asi tak nepotěší jako mne… :wink:

viz: mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-pora … 425%29.htm

Jinak co se týče trasování na střední Moravě - už to bylo mnohokrát diskutováno - ano z dnešního pohledu je to hloupost, pokud by byla dokončena síť dálnic a rychl. silnic tak už ne - u Hulína se rozdělí dopravní proudy na Brno - Ostrava, Brno - SK, Ostrava - Břeclav (Wien), Olomouc - Zlín atp. Nemyslím si, že pak bude relace Brno-Ostrava až tak hodně dominantní (Ostraváci budou mít lepší jet na Prahu přes R35 a D11) - pokud ano, tak krátká spojka Kojetín - Přerov přece nebude až tak drahá… => tj. momentální stav je kompromis různých všech různých zájmů…

Bo - Ova podle mě je hlavní spojnice na Moravě a i ŘSD to tak chápe, jinak by to nebylo nazýváno D1 a ta by vedla na SK. Původní varianta přitom optomálně řešila všechny směry.

Mapman nějak nestíhá aktualizovat mapu :wink:

Je mi to potřeba připomínat :wink: Update červenec 08…

OT: teraz som kusok mimo, aku mapu ? :wink:

Tuhle: dalnice-silnice.cz/mapy/mapa.jpg

Aktualizace proběhla bleskově :smiley: , na Mapmana je spoleh.

řekl bych, že tuto:

dalnice-silnice.cz/mapy/mapa.jpg

Zdá se, že je už ale aktualizovaná.

A vedel by (resp. chcel by) mapman urobiť aj podobnú mapu Slovenska :question: :wink:

ja by som sa tiez prihovaral :wink:

Nu čo už, vedel by som aj by som chcel, len by sa mi nesmierne hodilo keby mi dakdo šikovný zohnal ideálne čiernobielu slepú mapu výškového profilu SK, lebo to sa zháňa najťažšie. Inak v súčasnej dobe by som ju už chcel robiť veľmi pravdepodobne vo vektoroch a k tomu by bodli vektory k cestnej sieti, riekam a hraniciam :wink: S takýmto základom by bola tvorba mapy otázkou jednoho/dvoch dní…

ŘSD zahajuje výstavbu klíčového úseku dálnice D1 pro Zlínský kraj:

viz: rsd.cz/doc/Stavime-pro-vas/D … insky-kraj

V září a říjnu by měly být zprovozněny úseky D1 u Kroměříže - viz.: ct24.cz/doprava/nove-silnice … -od-rijna/

“Centrální mozek” D1 viz:
dialnice.info/viewtopic.php?t=10546
ceskedalnice.cz/vizualizace-video.htm

dufam, ze je spravne do vodovahy vypodlozeny :stuck_out_tongue:

Do fotogalerie dialnice.info/album_cat.php?cat_id=108 jsem pridal nove letecke foto z vystavby useku MUK Kromeriz-zapad az po MUK Hulin.

Foceno M. Orlita 18.8.2008

Na Webu ŘSD je leták k nově otevíraným úsekům D1 mezi Kojetínem a Kroměříží, viz: rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v … omeriz.pdf