Mýtný systém pomůže uvolnit ucpanou D1 ![]()
Na automatické řízení dopravy se těší i dopravní policisté. Zároveň však připouštějí, že řada šoférů sama od sebe omezení rychlosti nebude respektovat. [b]"Proto budeme dodržování rychlosti důkladně kontrolovat," [/b]říká Rostislav Plachý z republikového ředitelství dopravní policie.
Zase další represe proti svobodnému rozhodování svépravných občanů.
Ale jinak ten bombastický titulek je daleko za očekávaním. Dovolil bych si tvrdit, že to pomůže, ale jen trochu.
No, vzhľadom na to, ako sa jazdí, aký je počet dopr. nehôd, počet mŕtvych je represia už priamo nevyhnutná. ![]()
Dnes jsme byl na D1 Kroměříž východ - Kroměříž západ. Obecně: úsek je prakticky hotov, položené koberce, svodildla, protihlukové stěny, chybí jen značení.
Problémem je most přes Moravu ve směru na Prahu teprve probíhají práce na mostovce (jaké nevím, na to jsem jel moc rychle
) a místo kde se původně na trasu napojoval obchvat KM - tam chybí dokonce kus náspu ve směru Ostrava.
D1: zabrání tragédiím tabule?
Tabule nezabrání magorům - osobákům jet 180 a kamionům 90 a předjíždět (to prý byla příčina poslední nehody).
Nevíte někdo jaký je aktuální stav tendru na 0135, zahájení výstavby, předpoklad předání do provozu ???
Jarda v září 2007 psal:
Byl vypsán tendr na stavbu 0135 Kroměříž východ - Říkovice:
Předmětem této stavby je 11,3 km dálnice D 1 kategorie D 26,5/120 a 2,5 km rychlostní silnice R 55 kategorie R 24,5/120. Na silniční síť je připojena 3 MÚK, z toho 1 je křižovatka čtyřpruhů (D 1 x R 55 a R 49). Součástí je 6 přeložek silnic I. - III. třídy a 6 přeložek polních cest. Obsahuje 21 ks mostů o celkové ploše 19 852 m2, z toho 11 dálničních, všechny mosty jsou betonové. Předpokládaná cena je 6,6 mld. CZK bez DPH.
To sice nevím, ale v období květen červen bych se tam rád podíval na kole a samozřejmě podám zprávu.
Nevíte někdo jaký je aktuální stav tendru na 0135, zahájení výstavby, předpoklad předání do provozu ???
Tak nakonec je odpověď zde (díky Michalovi na fóru ceskedalnice.cz):
Skanska zahájí stavbu D1 z Kroměříže do Říkovic na Přerovsku
dialnice.info/viewtopic.php?p=69528#69528
Link na oficielní PDF leták stavby Kroměříž - Říkovice:
právě začala stavba úseku Kroměříž-východ Říkovice:
Ostravský úsek dálnice D1 je ode dneška o dvanáct kilometrů delší
Zapomněli napsat, že poněkud končí v polích
a nenavzuje na něj ani dobrá jednička. Ale aspoň funguje jako předměstský úsek.
thomas, tak ale v priebehu roku az dvoch to nebude v poliach ale velke plus vidim, ze je to D28 ![]()
Však já vím, ale ty dva roky nebude moc platný, ani z něj nebude adekvátní výnos.
D28 jsem kritizoval v horách, ne v pahorkatině.
Právě započatá stavba: rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v … kovice.pdf
Překvapilo mě, že do ní patří výrazný kus R 55
Stavební povolení pro stavbu "Protihluková stěna Chodov v km 0,865 - 1,350 dálnice D 1 vlevo“:
2 thomas: to tiez pozeram, ale to je len dobre. normalne tisko zavidim ako s nadcasom sa uz v CR stavia ..
naprostý souhlas, že je to dobře. Uvidíme, jestli ještě letos stihnou dát do stvaby navzující úsek R55 - Hulín - Skalka. Tím by se tvyřil nezanedbatelný zárodek R55 od Otrokovic (či dokonce už Napajedel) před Přerov.