D1 Mengusovce - Jánovce

To viem ze sa tam nic nestavia, ale nic sa nevie ci sa urobi novy tender a ked ano kedy? ano to ma spravdu ale by to bola hroza pre Svit, lebo urcite premavka sa zvysi :slight_smile:

eucitizen,

nechcem sa ťa nijako “dotknúť”, ale miest ako Svit je na Slovensku veľmi veľa. Osobne viem, že cesta PP-Svit je cestou smrti.

Ale to ešte neznamená, že D1 to zmení.

Ciest smrti je na Slovensku ako maku.
Je to aj dôsledok toho, že po roku 1998 sa stopla výstavba diaľnic, ale nestopol sa prírastok dopravy. Každročne máme na cestách viac áut, kamiónov, …

[i]Podľa mňa je cesta smrti aj diaľnica D1 BA-Trnava. Denne sú tam nehody (o patkoch nehovoriac). Je to tam preťažené, chcelo by to pridať min. jeden pruh každým smerom.
To sa ale asi nikdy nestane, pretože ešte nemáme dobudovanú D1 ako takú a pokiaľ to nebude, tak asi na rozširovanie peniaze nebudú.

pozn. admin: na tento prispevok sa zacala rozvijat tema mierne OT.. dovolil som si ju premiestnit do spravnej temy .. dialnice.info/viewtopic.php?t=604

konkretne pokracuje tunak ..
dialnice.info/viewtopic.php?p=7706#7706[/i]

Mna si sa nedotkol, len budem musiet byt trpezlivejsi a pockat si trosku viacej nez som ocakaval. Ale to co ma zaraza ze je uplne ticho, ako keby sa to nechcelo riesit :frowning:
Apson PP bude mat klud

Hefaistion,

čo nie je môže byť. Nikdy tu nie je istota. :sunglasses:

umk,

to, čo píšeš o Doprastave, nie je pravda. Najprv si over “kapacity” alebo aj to, kde sa staiva po “kúskoch” a potom sem píš takéto argumenty.

Ale hlavne, že ty si “počul”.

Nakoniec keby to aj bola pravda, tak čo? Aká je legislatíva, tak sa podľa nej “existuje”. Nikto by podľa mňa nečakal na 1. úsek, ohrozil by svoju “výhru” na ďalšom.

Okrem toho, na 1. úseku je tunel. :sunglasses:

Hefaistion,

po stránke otvárania z hľadiska technického (napojenie na cestnú sieť) to problémom nie je, to je pravda.

Pomaly sa začína stavať na 2. a 3. úseku.

Samotný 1. úsek je problematický, celkovo, preto je o ňom dlhšiu dobu aj tzv. “ticho”. Čo sa má o ňom písať? Čaká sa na ďalší postup z viacerých strán. :sunglasses:

A myslis ze ten dalsi postup este bude tento rok? A keby1. usek zacali stavat az na buduci rok, dokaze sa dostavit do roku 2008, ako to bolo planovane?

eucitizen,

myslím, že nikto ti nedá konkrétnu odpoveď na tvoje otázky.

Bolo veľmi dôležité, aby sa 2. a 3. úsek začali stavať, aj keby mal 1. úsek problémy.

Nový tender môže trvať aj 1 rok.

Prípadné súdy by celú záležitosť ešte viac skomplikovali. Ale stavať by sa mohlo.

Ak by sa začalo stavať v r. 2006, tak do r. 2008 zostábajú 3 roky. Na danom úseku je tunel ako aj úsek je dlhší, nie som stavbár a sami stavbári nevedia presne odpovedať, pretože záleží od toho, kedy by sa v r. 2006 začalo ako aj od iných podmienok.

V každom prípade sa mesto Svit aj s PP stáva podobným príkladom ako PB, aj keď dôvody nestavania sú úplne iné.

eucitizen,

tak ako aj napísal Hefaistion, tak je na to ťažko odpovedať.

Ale vypísanie a vyhlásenie nového tendra spolu s oznámením jeho výsledkov môže trvať aj 1 rok, to je pravda. Neviem, ťažko povedať, ako sa bude ďalej postupovať. :sunglasses:

Ak sa nezačne stavať na I. úseku v r. 2006, tak nastanú vážne problémy a diaľnica zrejme nebude dostavaná do r. 2008. To by znamenalo problémy aj pre EÚ.

Takže konečne sa potvrdzujú slová viacerých, že nebolo a nie je vhodné smerovať celé fondy EÚ na 1 projekt a len na diaľnicu D1. :wink:

Konecne som to videl na vlastne oci . Pri Mengusovciach sa maka jedna radost , len tak dalej. Horsie je to na prvom useku , ani stopy po pracovnom nasadeni. Ja si myslim , ze r. 2006 , ako zaciatok vystavby je hrozne neskoro a neviem ci by sa to dalo stihnut , ved je tam aj tunel , no nechajme sa prekvapit. Taktiez Vazec Mengusovce prijemne prekvapenie vela strojov vela ludi . Ak by to tak klapalo od zaciatku vystavby… ale to je obohrata piesen.

Problem je ze o prvom useku nic sa nevie, NDS zatila nic neriesi, apson nic nie je o tom pocut :frowning:

eucitizen,

čo nie je počuť, je vidieť. Aspoň teda ja vidím spory medzi právnikmi. Je však pravdou, že NDS, a.s. príliš činná nie je. :wink:

Medzi ktorimi? Grecka firma a NDS ale NKU?:slight_smile:

Nebudem komentovať podrobnosti, ale v tomto prípade do toho ešte zasiahla aj taká inštitúcia ako ÚVO. :wink:

co napokon je prirodzene, ked cez nu idu tendre.

Ano, devil, ale práve v tom je tá neprehľadnosť právomocí, keď do tohto procesu majú právo hovoriť viac ako jedna inštitúcia, NDS, teda ešte aj ÚVO.

Veď tu nastal zásadný problém, kt. spôsobil zastavenie výstavby na I. úseku a ďalej zrušenie výsledku tendra, no len na I. úseku. :wink:

Verejne obstaravanie v civilizovanom svete sa obist neda. zasadny problem bol v tom ze niekto nevie zhltnut ze prehral tender a robi machinacie, nie je to neprehladnosti pravomoci.