D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Súhlasím. Už len aby bol hotový privádzač z turia aby neboli kolóny v Lietavskej Lúčke / Porúbke / Bytčici :smiley:

2 lajkov

Obchvaty väčších miest by mali byť trasované tak, aby čo najviac premávky stiahli na seba, tu je očividné, že sa to nepodarilo a kritika je oprávnená. Projekt je fail od začiatku po koniec, od doby výstavby, cez predraženie, neplnenie účelu obchvatu, až po také drobnosti ako uzavretý zjazd. Zvyšok je ale už len plakanie nad rozliatym mliekom.

6 lajky

Google mapy uz počítajú so správnym časom za prejazd, t.j. 8 minút.

V takomto prípade je trasa Martin - Brodno rýchlejšia po D1 a cez Žilinu o 6 minút.
Cez R3 je to o minútu dlhšie a cez HP o 6 minút dlhšie, čiže rovnako ako cez Strečno.

2 lajkov

Ale tu sa bavíme o diaľnici, ktorá nie je primárne určená ani projektovaná ako obchvat.
Neviem kedy to tu vzniklo, ale akosi často ľudia začali nazývať diaľnice prechádzajúce okolo miest, že je to obchvat. Nie je…ale môže plniť funkciu obchvatu.

17 lajky

dalsia perla ducha. dialnica ktora primarne nespaja daleke a ciele a primarne nie je ani obchvat. primarne aby lokalka isla do prace atd…

1 lajk

Diaľnica má prebrať na seba tranzit, na tom sa zhodnúť si myslím vieme, bez ohľadu ns to, či je alebo nie je projektovaná ako obchvat, toto je len slovíčkarenie. Žilina je vcelku významné mesto, dostalo 4 úseky diaľnice HP-DS, HP-Bodno, 4 tunely, nespočet mostov. Celková suma je takmer rovnaká ako bu bola za tunel Karpaty. Tieto 4 úseky, teda neboli projektované ako obchvat a zoberú na seba dopravu, ktorá ide na Bratislavu zo severu a z východu. Doprava, ktorá ale nemá za cieľ Bratislavu, napríklad ide z Juhu, alebo východu na sever, musí ísť stále cez mesto, pri niektorých trasách sa stalo to, že sa doprava premiestnila , jednej časti mesta na druhú. Toto sa nemôže považovat za úspešný projekt a keď pridáme tú dobu, ktorú to trvalo tak to už vôbec.

Cez sviatky islo po I/18 vela ceskych znaciek.
Idem od Ostravy. Nabehnem na D3. Pred Zilinou zidem z nej, prejdem cez mesto a potom znovu nabehnem na D1 ? Preco by som to mal robit?

Par prispevkom vyzsie mas ukazku, ze cez tunel je trasa Martin-Brodno rychlejsia o 6 minut ako cez Zilinu. Kilometricky je tak isto trasa o par sto metrov kratsia.

Lebo ta tak posle navigacka aj znacky. Na Brodne je stale smer Presov oznaceny smerom do Ziliny.

1 lajk

Nic z toho nie je nemenny stav.

Google ma posiela uz cez tunel. Offline navigacie ako sa budu postupne aktualizovat tak tiez budu vediet, ze je uz otvoreny tunel a budu ho brat do uvahy pri vypocte trasy.

Znacky - to je chyba spravcu komunkacie, ale tiez to nie je nemenny stav. Daju sa vymenit.

1 lajk

Asi hovorime o dvoch roznych trasach. Na trase Vychod-Kysuce. Navigacky idu cez Visnove, Zilina-Juh, cez Rondel a Estakadu na Brodno. Tak naviguju aj znacky ak si dobre pamatam (nedaval som velmi pozor, ked som siel naposledy)

Kadial by znacky mali navigovat, podla mna je po D1+D3 cez Hricov a navigacia podla dopravy ci uz cez Zilinu, tak cez Hricov

Tunel zo smeru HP je uzatvorený

update: už by mal byť znova otvorený 11:30 cca

12:32
Tunel Višňové je dočasne uzavretý. V smere na Martin ho uzavreli po tom, čo do tunela vbehli dva psy, vodiči to obídu cez Strečno.

Čítajte viac: SME minúta - Sledujte najnovšie správy minútu po minúte - SME.sk

Zrejme išlo o túto udalosť. Asi diera v oplotení…

4 lajkov

Skor by som to tipol, ze tam vbehli cez zriadenie staveniska.

Bolo by vôbec v tom masíve technický možné postaviť taký široký tunel ?

1 lajk

Obávam sa, že ak bude v tuneli nehoda, tak to posledné čo bude riešiť je dať sa nabok…
Inak tunel Višňové je prázdnučký. Samozrejme je to tým, že kapacita cesty je podstatne väčšia jak 1+1 húsenková dráha pod Strečnom, nehovoriac o úseku ZA - Strečno…
Išiel som cez neho už x-krát.
Nebyť chronických nedodržiavačov rýchlosti, idem od začiatku až po koniec sám…

2 lajkov

Len oni stavaju take tunely aktualne aj na S19, nie na nejakej hlavnej dialnici, ako my…

1 lajk

Ide o tunel na diaľnici S7 v blízkosti Rabky.
Je navrhnutý pre priečny rez 2x3, preto má po oboch stranách cesty núdzové pruhy.

2 lajkov

oni na hlavnych dialniciach maju ake tunely ? nejaky je vo varsawe inac neviem. potom ked si za rozumne prachy postavili hlavne dialnice este ked mali mensie hdp ako teraz tak teraz ked su bohatsi mozu riesit aj zlozitejsie.

4 lajkov

Účet za tunel Višňové sa zvyšuje. Diaľničiari platia advokátom za arbitráž - SME

1 lajk
8 lajky