D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Ok, tak zacnem. Idem smerom na Bratislavu.
Sconto - momentalne vypnuty, kedze ked ho zapli tak skolabovala cela Zilina.
Pri Ceulozke.
Semafor pri Tescu.
Novy semafor na Pravobreznej - za zeleznicnou stanicou. Zatial nespusteny.
Potom chvilu nic a idem na Hricovsku ulicu.
Prechod pre chodcov so semaforom.
Krizovatka Hricovska - Oceliarska
Krizovatka Hricovska - Priemyselna
Prechod pre chodcov so semaforom

A vchadzam na D3

3 lajkov

Hricovska ulica? Ved odbocis na budatin. Pri celulozke nie je nahodou len v jednom smere? Ja tadial tiez nejazdim ale pamatam si ze ked som presiel Tesco tak som presiel aj ten. Cize smer kysuce 1.5 semafora. Oproti tomu RK 4(?) semafory

Keby to bolo take zle, cez visnove by bolo jednoznacne casovo vyhodnejsie.

bavíme sa o spojení medzi HP a DS, takže tých semafórov je tam fakt neúrekom. Len malu poznámočku pre asdfr nie pravobežná, ale ľavobrežná, ale to je v podstate jedno, každý pochopí. To isté platí o “hričovskéj ulici”, kto chce pochopí, kto nechce spraví z toho kauzu. Pre tých menej chápavých, napíšem “a ideme ulicou po hričovskéj”.

1 lajk

Teraz sa bavime o spojeni medzi ds a kysucami

kto sa baví o spojení s kysucami?? citujem : Ok, tak zacnem. Idem smerom na Bratislavu., ja tam nevidím žiadne kysuce.

Smer vychod- zapad je Samozrejme cez visnove kratsie o 8 km a ovela rychlejsie o tom sa nemusime bavit. Ovela zaujimavejsi je smer na kysuce co je vzdialenostou aj casom prakticky to iste. A potom este do vychodnej casti ZA a Kie kde po dialnici je uz obchadzka

aha , ok tak na kysuce je asi najlepšie spojenie, cez višnové, LL privádzačom do ZA po rajeckej popod rondel, mostnou na estakádu. a som pri Budatíne. Nemám to odskúšané, ale tam keď si dobre pamätám, semafory 2x pre chodcov. Cez mesto prevažne 70 tka . a kiu si netrúfnem odhadnúť čo je výhodnešie . strečo/višnové?

vraj sú všetky bezpečnostné komponenty v poriadku Rezort dopravy: Nedostatky neohrozujú bezpečnosť v tuneli Višňové (mindop pod vedením Ráža nemožno veriť)

Tunely staviame aby sme prekonali prirodne prekazky ako horsky masiv. Na “klukate, nebezpecne a upchate” cesty ti staci “vyrovnat, zabezpecit, rozsirit” cestu, vsak ano.

No a ked uz musim ist prstom po mape, tak je to asi takto, nie?

proti

Cize z D1 je to kilometricky dlhsie cez ZA, akurat je tam urobeny nejaky obchvat nejakej mestskej casti, tak to ide rychlo. Proste z vychodu na sever to musi byt kratsie nez z juhu na sever, vsakano.

1 lajk

Nie, nie je. Ako ja suhlasim, ze trasovanie D1 a D3 pri Ziline nie je najstastnejsie ale realne zo smeru Dubna Skala/Martin je to na Kysuce cez tunel Visnove trochu menej a teraz vecer o 21:30 o 6 min rychlejsie ( cez den ten rozdiel bude este vacsi ).

Ine je to zo smeru Dubna Skala/Martin do fabriky KIA. Tam je to kilometrovo kratsie cez Strecno a casovo to cez den moze byt +/- podobne.

Tu je diskusia o prejazde Zilinou, nie o jazde z Dubnej skaly.

No a porovnavat miliardovy tunel s nijak nevylepsenou I/18 je riadne odtrhnute od reality. Nikto predsa nehovori, ze sa nemalo robit nic. Udolny variant s tunelom vedla zeleznicneho by to vsetko krasne poriesil.

1 lajk

A cez Za resp okolo Za by siel ten variant kadial?

1 lajk

Takže železničiari sa z dôvodu problematických geologických podmienok, predošlej banskej činnosti, či následkov činnosti Wehrmachtu desaťročia boja strečnianske tunely i len rozšíriť do potrebného profilu a radšej sa upínajú k rozsiahlej preložke celej trate mimo Domašínsky meander, akokoľvek je to scifi, ale NDSka tam lusknutím prstu vyseká dva tunely o podstatne väčšom priereze než je treba na jednokoľajný železničný tunel…

7 lajky

Drx, prosím vysvetli mi, čo vlastne požaduješ. Chceš aby sa upravila cesta I/18 podla tvojich požiadaviek, aby sa skrátila cesta do Ostravy, alebo požaduješ vytvorenie stroju času a vratenie sa do roku 2014? Alebo čo?

Fakt ma už nebavý čítať tvoje hlúposti v každej téme

19 lajky

On jednoducho miluje juh a nenávidí sever! :wink:

Ani domašínsky meander, ani samotná Žilina a ani železničná stanica ho nezastaví.

Ale teraz vážne, DrX, začni kresliť. Kadiaľ to povedieš?

no minimalne kratsiu tunelovu prepojku pre tych co idu od vrutok smerom na kysuce (resp na buducu D3 Brodno -KNM) by to do buducna chcelo tak ako som to nakreslil ,Visnove je vyhodne skor pre tych co idu smer Trencin a Bratislava prip co byvaju v okrajovych juznych castiach Ziliny ako napr Bytcica, Banova a to je fakt.

2 lajkov

Este dalej potiahni ten pin ja juznom privadzaci. Daj ho az k tunelu aby ti to vyslo.

Ked sa bavime o ceste cez mesto, tak od znacky po znacku.

Mimochodom, privadzac ma 100 miesto klasickych 90km/h

[quote=“lamiska, post:9348, topic:26567”]
Nie, nie je. Ako ja suhlasim, ze trasovanie D1 a D3 pri Ziline nie je najstastnejsie ale realne zo smeru Dubna Skala/Martin je to na Kysuce cez tunel Visnove trochu menej a teraz vecer o 21:30 o 6 min rychlejsie ( cez den ten rozdiel bude este vacsi ).
Ine je to zo smeru Dubna Skala/Martin do fabriky KIA. Tam je to kilometrovo kratsie cez Strecno a casovo to cez den moze byt +/- podobne.[/quote]

fajn, aspon nieco. lebo ked mame krizovatku ciest, kde 3 cesty su vyznamnejsie a jedna na rajec menej tak obchvat mal byt trasovany aby vyriesil najma tie 3 = severny obchvat. ze kadial presne je vec zadania a projektu.

teraz mi ukazuje rychlejsie visnove 6 minut do ZA ale smerom na MT iba 2 minuty co je fakticky to iste. a k tomu neexistuje zjazd do vrutok. takze smer MT napriek dialnici celkovo vyhodnejsie po I/18. a smer ZA o nieco vyhodnejsie cez tunel s tym ze sa musi ist cez mesto tak ci tak. okolo NR mal byt povodne SO ale nakoniec vyhral zdravy rozum, ale tu sa to nepodarilo. tu sa zaplatila miliarda eur za 25 km pricom tranzit s-j nebude vyuzivat hp-ll a cast ani visnove. tlieskam.

a pokial sa casy I/18 natiahnu tak je to akurat dokaz ze kopa aut tadial chodi stale.

update, smerom na vychod je na gmaps anomalia, od krizovatky ll po portal tunela 6 km za 7 minut, ak tam nie je obmedzenie tak je to urcite menej

vcera rano (6.1.) 8:30 odjazd z RK do BA cez Visnove…cesta pohodová - trvala 2:20 s predpisovymi tacho-rychlostami (120-135kmh). Realna uspora viac ako 15min oproti “predvisnovemu obdobiu“.

1 lajk