D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Tento tu bol o par dni skor :smiley: len je to teda cele video nie short

1 lajk

Áno, jediný rozdiel je že nejde cez veľkú premávku. Ale myslím si že určite to lepšie ukázal/vysvetlil.

4 lajkov

Mna celkom zauima porovnanie casu cez tunel visnove s casom jazdy na strecno v spicke ked Visnove nebolo este otvorene, posledne dva roky som sa vzdy dopravnej spicke a posuvanie v kolone pod strecnom vzdy uspesne vyhol tak si to uz neviem dajako ani odhadom porovnat.

1 lajk

No mne z tych videi vychadza, ze cas sa setri hlavne tym, ze sa nejde cez ZA a nestoji na semaforoch. A ten isty efekt by mal aj normalne JV obchvat ZA s napojenim na I/18 a prejazd Strecnom. Akurat bez premrhanych miliard.

6 lajky

musel si sa sem prist aj na novy rok vygrcat?

4 lajkov

Take posledne porovnanie pred nieco vyse mesiacom, ked sme sa so zenou vracali z HE do BA, chytili sme spicku, od odbocenia z D1 pri Dubnej skale, popod Strecno, cez ZA az po napojenie na D1 pri krizovatke Lietavska Lucka to trvalo 1:45 hod. Boli sme na sviatky v HE a vracali sa 26.12., presli sme usek cez Visnove a cesta trvala, ak pocitam tie iste body 12 minut. Podotykam, ze do HE jazdim 15 rokov, takze to realne viem porovnat roznymi trasami, ale casova uspora v tomto pripade bola extremna. Samozrejme, ak nie je spicka, potom sa realne da bavit o cca 15 minutach

8 lajky

tiež som zástanca južnej trasy, ale úplne objektívne treba povedať, že zachovanie prejazdu Strečnom by nevyriešilo zápchy a nebezpečný bod, kde by boli aj tak neustále obmedzenia

3 lajkov

V smere na vychod, ktory doteraz ukazovali vsetky videa, pod strecnom nebol nikdy problem kym nebola nejaka vynimocna udalost. Problem bol smer na zapad pretoze premavka koncila na krizovatke v Za a kolona od krizovatky siahala az za meander. Odtial sa slo x km takmer krokom az k tesku.

Toto ziadne vdeo uz nezachyti, jedine mozno pocas udrzby tunela.

4 lajkov

Tie miliardy by sa rozdali na krištáľové gule, aby sa vodiči mali kam pozrieť, či tam bude nehoda, padajúce skaly alebo to bude nedajbože prejazdné.

8 lajky

Priemerná uspora casu je 15-20 minút a to je bezpochyby vela casu. Tych 12 minút je uz pri prazdnom strecne. Je to aj tym ze sa skrati trasa o 8 km. Ze ci to stalo zato velmi zalezi od toho aká bude intenzita nielen cez tunel ale na komplet 25 km od HP po ds. Ja som stale skepticky ci budu zodpovedajuce intenzity tym 40 mil za km.

3 lajkov

A co tak zapocitat nehodovost.
Tu su zobrazene nehody na I/18 medzi Zilinou a Vrutkami len za 1-10 2025.

Cakal by som, ze nehodovost po otvoreni dialnice klesne.

8 lajky

Väčšina nehôd bude teraz Turany-Ivachnová.. ako napríklad teraz

5 lajky

7 lajky

Takze Visnove je uzavrete. Nehoda v tuneli smer Zilina - Vrutky.

Takze vraj 4 auta v sebe.

3 lajkov

Môžem potvrdiť. Teraz autá musia odísť do privádzača na solinky zo smeru Hričovské Podhradie

1 lajk
1 lajk

hlavná vec, keď včera obmedzili rýchlosť na 60, tak sa tu vzniesla vlna kritiky. Teraz treba zasa skritizovať, prečo neobmedzili rýchlosť na 60km . :grinning_face:

2 lajkov

A preco nie? Za zlomok penazi sa dala I/18 rozsirit na 4 pruhy, alebo spravit kludne dve urovne mostov nad sucasnou cestou, prekryt to (galeria), kludne aj kratky tunel vedla zeleznicneho. A praveze by bolo vsetko poriesene uz davno bez zbytocnej megalomanie. Proste je to nic ine ako obycajna cesta v lese s jednou zatackou. Nie je tam ziaden horsky masiv, ktory by sa musel prevrtavat tunelom. Napr na riesenia typu Krivan-Mytna je tam miesta nekonecne vela.

10 lajky

Tak som si konecne presiel Visnove. Siel som vcera (1.1.) Vecer a parada. Prvy krat som dal vecer z KE do Ostravy pod 4h a to som nesiel ani nejako extra rychlo. Hlavne prejazd Zilinou na Kysuce je parada. Ziaden semafor. Ako citam, tak som si vybral spravny den na cestovanie

Pred tunelom smerom na zapad je spomalenie na 80. Asi kvoli kratkemu pripajaku. Skoda no. Dalsia znacka, co ju budu vsetci ignorovat.

Okrem blikania znacky v tuneli aj pisu, aby auta udrziavali rozostup. Mam ale pocit, ze sa to rozsvieti dost neskoro na to, aby si to dotycny vsimol. Ja som siel celkom daleko od zhluku aut a stale sa to vyplo tesne predomnou.

Osvetlenie v tuneli je vyborne. Konecne si moja epilepticka zienka nemusela zakryvat oci ked ideme cez tunel. Myslim, ze k tomu prispieva aj celkom vysoky strop. Super.

8 lajky

v celku si mi nahral na smeč. Pre menej chápavých severná trasa sa využíva aj na iné smery, ako KE-BA.