Môže, ale nemusí sa im to oplatiť, záleží z ktorej časti Žiliny pôjdu. Ak viac z južnej, oplatí sa im ísť po diaľnici aj napriek následnému návratu, pretože trasa po diaľnici je o 10 km kratšia ako pôvodná trasa cez Strečno. Kilometrovo to budú mať rovnako, ale celkovo rýchlejšie. Z východnej strany Žiliny je to otáznejšie, tam by už mohlo byť výhodnejšie ísť cez Strečno, s predpokladom plynulejšieho prejazdu oproti súčasnosti.
video z auta zjazd na strecno - vychodny portal
Tak či onak môže to byť len značenie pripravované na možnú budúcu vetvu na cestu 18. Aj ked by sme asi všetci boli radšej keby išlo o ten pozitívnejší scénar. Každopádne je neakceptovatelná slabá úroveň riešenia problému z ministerstva. Možno sa to už aj rieši ale načo informovať verejnosť, veď tu máme krížom krážom, s temami pripravenymi 3 mesiace dopredu…..
Keďže na odbočke už boli videné zábrany, pravdepodobnejšie sa mi zdá, že značenie už bolo namontované, keď v rámci povoľovacieho konania prišla námietka voči tej odbočke.
Do konca týždňa budú zábrany odvezené. Nechápem, čo tu riešite.
Vie si niekto predstaviť to, že ľudia budú pred výjazdom spomaľovať a hľadať odbočku na Vrútky, ktorú sa niekto snaží nezmyselne uzavrieť? Môže sa vytvoriť kolóna v tunely a hromadná zrážka. Kto si to zoberie na zodpovednosť?
Maximálna rýchlosť pred výjazdom je 100 km/h čo je pre bezpečný výjazd dostačujúce.
Ale na druhej strane tu máme tunely kde to je …
Teraz ako je veľký problém, že Vrútky musia ísť cez Strečno?
Ako chápem, že zamrzí, ale teraz sa pri Strečne asi uľaví a zmiznú tie kolóny.
Či je tam ešte niečo čo som nepostrehol?
môžu cez Stečno, ale nemusia. Tunel Višňové je vo veľmi dobrom technickom a bezpečnostnom stave. Všetky zložky sa snažili o zabezpečenie maximálnej bezpečnosti pri prevádzke tohto tunela a je nezmyslom ohroziť bezpečnosť zablokovaním výjazdu.
Vzhľadom na to, že ich doviezli pred pár dňami a aj NDS potvrdzuje, že výjazd bude zavretý, tvoje tvrdenie mi príde dosť pochybné.
No, podla mna nie sa az taky problem pre vrutocanov, ako skorej pre tych co idu na Turcianske Teplice. Teraz isli cez Vrutky, popri martinskom sidlisku a napojili sa obchvat 65. Mali to od aktualneho ukoncenia dialnice ku krizovateke 18 x 65 5 km.
Pokial nebude zjazd, tak ide po D1 az ku privadzacu R3. Po nom ku krizovateke R3 x 18 a naspat ku krizovatke 18 x 65. Je to 10 km.
Este kolko odbornikov posle navigacia krizom cez centrum mesta Martin, kedze krizovatka do mesta je skorej a aj krizom cez mesto sa da ist na Turcianske Teplice.
OK
aj keď pre južne od Vrútok to nie je až taká zachádzka, 1 min a 4 km
Ale beriem
Tak toto je úplne alibistické zdôvodnenie od NDS, a čo zjazd za tunelom Bôrik do Mengusovce? Tam je to v poriadku? Opäť dvojitý meter…
zjazd za tunelom Bôrik do Mengusoviec je 300 metrov od portalu kym sa zjazd fyzicky oddeli od dialnice. Pri dubnej skalite mi to podla satelitnych zaberov pride dost menej.
Tak mi po prečítaní článku napadlo, či tam nie je súvislosť s tými nedorobkami na bezpečnostných systémoch v tuneli.
…a teda sa tvária, že hľadajú riešenie, ale v zásade sa čaká na dokončovačky? A keďže podľa jedného z dokumentov majú čas do apríla, tak sa to otvorí až potom. Tak nejako si to myslel?
Len špekulujem, že kým nie je úplne OK bezpečnostný systém, nechcú mať zároveň zvýšené riziko havárie v tuneli.
Dve slová ma viedli k tejto špekulácii -
"Príslušný orgán sa preto rozhodol, že zjazd sa v TEJTO CHVÍLI nebude používať pre osobnú a nákladnú dopravu”
A aký je problém so zabezpečením tunela?
Pár príspevkov vyššie, link na fb Milína Kaňuščáka.