inak našiel som stránku na ktorej sa dalo prihlásiť na cvičenie asi ako komparz
ale dalo sa to asi iba zamestnancom RZP ako tam pozeram
o 14:00 by malo začať podľa toho
inak našiel som stránku na ktorej sa dalo prihlásiť na cvičenie asi ako komparz
ale dalo sa to asi iba zamestnancom RZP ako tam pozeram
o 14:00 by malo začať podľa toho
To je napätie ![]()
o výsledku možno povie zajtra v krížom krážom alebo ho len spomenie že bolo
Simulácia nehody v tak dlhom tunely…bez dopravy ide “vždy podľa plánu” …ale keď bude tunel plný áut v dvoch pruhoch a stane sa to niekde v strede…nedajbože dve od seba nezávisle…neviem či majú aj taký plán
Fotky HAZZ
ja by som z toho nerobil tragédiu. Ono aj tak každý zásah je špecifický, nedá sa nikdy nasimulovať presná skutočnosť.
Áno primárne ide o to vyskúšať či všetka technológia v tuneli funguje správne, či idú SOS búdky, či z hydrantu tečie voda a pod. Na nehodu sa pripraviť nedá, ale netreba zabúdať že v tuneli uz hasiči 2x úspešne zasahovali už počas jeho výstavby keď horeli elektrické káble, ktoré dokonca aj spôsobili zadymenie, pričom raz evakuovali až 85 pracovníkov.
Maju plany na vela specifickych sitacii aj na tieto tebou spomenute.
Firma ktora zabezpecovala zadymenie
Povolenie na predčasné užívanie (ak som dobre pochopil)
Správne, 15 dní to bude visieť a na 16-ty deň to bude právoplatné čiže 21.12.2025.
22.12.2025 sa môže jazdiť.
Michal, to mi nejako nesedí. 15 dní je na doručenie rozhodnutia a 15 dní je na prípadný rozklad. Právoplatnosť rozhodnutia nastavene až v roku 2026. Úsek sa môže otvoriť až nasledujúci deň, čo pri guľatej zemi a pevnom časopriestore nedá 22.12.2025.
ale da, oficialne to uz potvrdili vsetci vratane NDS a zhotovitela ze sa otvara 22.12. tak netrep a nezavadzaj tu ostatnych!!! expwy ma pravdu https://www.facebook.com/photo/?fbid=1371709014966191&set=a.239714328165671
Píšem ako je to podľa zákona č. 71/1967 Z.z. Nič viac.
Na verejnoprospešné stavby sa odníma odkladný účinok. Je to vo výrokovej časti rozhodnutia. Čiže aj keby v rámci alebo po tých 15-ich dňoch prišlo odvolanie, tak rozhodnutie nadobudne právoplatnosť. Rozklad si žije ďalej svojim životom.