D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

A preco by 90 percent ludi malo podrobne zaujimat vztah medzi xtym a ytym mestom. Ani jedno z nich nema 100k.

1 lajk

A prečo by obyvatelia Vrútok mali byť radi za ten zjazd? Im to autá neberie z obce - buď ich bude rovnako, alebo viac. Pre nich je to len riešenie zlé a horšie.

zlé, horšie, a najhoršie riešenie pre obyvatelov vrutok, je nezrealizovanie zjazdu. Keby chcel ísť obyvatel vrútok zo ZA domou, tak by musel íst na križovatku MT sever, cez R2, do martina, a potom by sa dostal domov. Fakt výborne riešenie :waving_hand:

7 lajky

R3 si myslel, ale ano bez toho zjazdu je to nezmysel

3 lajkov

Najlepsie pre obyvatelov Vrutok by bolo dostavat R3ku. Nech na staru cestu idu naozaj len ludia z mesta. Ti, co nemusia, radi pojdu okolo

1 lajk

no hej, veď autá, ktoré idu na TR a dalej, tak to by mali super, a dá sa povedať aj bližšie. ALe táto R3, patrí tiež do ríše rozprávok.

Ak bude zjazd otvorený a pokým nebude dostavaná R3, bude každý, kto chce ísť napr. do Turčianskych Teplíc, chodiť cez Vrútky, pretože táto cesta sa v podstate priamo napája na “obchvat” Martina, ktorý vedie po jeho západnej strane a R3 je na jeho východnej strane.

Týmto som samozrejme nechcel povedať, že má ostať zatvorený.

Bola by to fakt riadna blbosť.

V zásade si ani neviem predstaviť, ako by sa to odargumentovalo. Ako sa môže niečo naprojektovať, povoliť a postaviť počas platnosti starej normy, čo je až v takom rozpore s novou normou, že nepomôžu ani akékoľvek opatrenia na zmiernenie novovyvstaného rizika. To by musela byť tá predošlá norma z bezpečnostného hľadiska úplne ustrelene nebezpečná.

Alebo som niečo nepoňal, resp. zabudol zobrať do úvahy.

4 lajkov

Pred istym casom som zachytil nejaku spravu v mediach ohladom vychodneho obchvatu mesta Martin v suvislosti s novou nemocnicou. Predpokladam, ze by to bolo predlzenie toho kusku R3 smerom na juh, vie o tom niekto nieco viac? Dakujem.

Nájdeš to v tejto téme https://infrastruktura.sk/t/r3-krizovatka-d1-martin-turcianske-teplice

1 lajk

dakujem

Vychodny obchvat nie je R3, je to mestská komunikácia 1+1 ktorá ma viesť od kruhovej križovatky Košúty poza mesto po napojenie pred Košťanmi, (zatiaľ len po Sklabinsku cestu) R3 je plánovaná az poza Tomčany a koniec pri Rakove, naposledy hovorili ze to chcú nejako spojiť, ale to vznikne kočkopes, tranzit viesť okolo nemocnice a zastavané uzenie

1 lajk

freza na useku

3 lajkov

v prvom rade, dakujem za príspevok, ale pripadá mi trocha smiešne, keď na “20cm” snehu sa vyťahuje fréza. Zrejme ju chceli odskúšať. :waving_hand:

3 lajkov

O dva tri dni sa dozvieme ci sa stiha 22. December. Som zvedavy😁

2 lajkov

no to som vazne fest zvedavy ci zas nieco “vazne” a “necakane” zas nepride ako obvykle.. uz sme si zvykli na najprekliatejsich usekoch na slovensku ci uz ruzomberok alebo visnove..

tak dnes je mini deň D. Snáď všetko dobre dopadne :slight_smile:

2 lajkov

to si cakal kym bude po polnoci aby si to napisal :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: :+1:

6 lajky

Zmena stavby pred dokončením

zaujimave… a nestacil by len ten obchvat R3? Martin ma zapadny 2+2 a este aj ten bulvar Jilemnickeho sa tusim nedavno rekonstruoval.

my nočné sovy nad veľa vecami premýšlame :joy:

1 lajk