D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Ťažko povedať, znamená to však jediné, tunel sa otvorí niekedy na jar 2026.

Nie, NDS a MD SR tlačia na sprejazdnenie tunela do konca roka resp. 22.12.2025.
Ukončenie prác má byť 30.11.2025.
Avšak dohoda je spravená takým spôsobom, že ak Zhotoviteľ práce urýchli, tak za každý deň dostane cca 20 tisíc eur navyše.
Ak tento tzv. akceleračný harmonogram nesplní, nič sa mu nestane.
Pochopiteľne, inak by im na takúto dohodu nepristúpil. Je tam podmienka plnej kooperácie so všetkými zúčastnenými stranami, aby ten termín 22.12.2025 dali.
Takže šanca otvorenia tunela do konca roka tu je, ale nikto ju negarantuje. Povedal by som, že druhá polovica decembra je najskorší možný termín sprejazdnenia tunela Višňové, ak všetko pôjde podľa predstáv.

5 lajky

včera som išiel okolo Dubnej skaly, tak všetký čiary nakreslené, a tunel vysvietený ako vianočný stromček.

6 lajky

Skúška HaZZ predpokladám, že môže prebehnúť až po inštalácií technológie nie? Kedže sa musí otestovať zadymenie tunela a odvetranie dymu. Tak ako na tomto videu https://youtu.be/2LAcvIOaLDE?si=yzoUQPzZH8gRhk_a

na konci vsetkeho bude takticke previerkove cvicenie podla vsetkeho a podla vyhlaseni ministra

ale to uz vsetko musi byt ukoncene

a o tomto cviceni sa isto dozvieme z viacerych stran

1 lajk

Nechce sa mi hľadať to video, kde Ráž hovorí, že sa začína so skúškami v tuneli, no bolo to už pred pár týždňami. V prípade, že vedia robiť skúšky a zároveň dokončovať “nepodstatnú” časť technológií, tak by ten dátum 22.12. mohol aj sedieť.

A tým pádom sa dostávame späť k tomu, čo napísali Matej32 a rempo, že by sme fakt mohli vidieť otvorenie tunela ešte tento rok. Samozrejme, ak budú hviezdy a bohovia naklonení…

Tlak zo strany Ráža je podľa mňa enormný aj preto, lebo nevyšiel obchvat Ružomberka.

Akože čakal som rôzne scenáre, ale takúto kovbojku teda určite nie.

4 lajkov

Ja som siel okolo v SOB 25.10.25 a vsimol som si na Vychodnom Portaly ze sa svieti v Severnej Tunelovej Rure. V juznej (smer BA-KE) sa nesvietilo…..

1 lajk

Aj v nedeľu sa svietilo, zjavne niekto zabudol pred víkendom zhasnúť. Alebo robia skúšky.

5 lajky

Máte niekto možnosť odomknúť tento článok a dať ho do monitoringu? Vďaka.

Je to tam, no informatívne nič moc, až na tú asfaltku k posedu, čo je ale ot.

6 lajky

Takze zajtra sa dozvieme viac?

podla mna sa dozvieme asi tolko ze ako vela pokrocili ale ze este ako vela je potrebne urobit a odskusat a ze robia vsetko preto aby to bolo do konca roka… v lepsom pripade do vianoc… ale radsej nebudu predbiehat a februar 2026 to isti

4 lajkov

Kedysi sa semtam spravili ankety, ze kedy sa otvori ten-ktory D/R usek….
Tak ja si tipnem, ze D usek Lietavska Lucka - Dubna Skala stihnu otvorit do konca tohto roka 2025… Som optimista :innocent:

2 lajkov

Žiadne termíny by som nekomunikoval až kým nebudú protokoly funkčných skúšok a neprebehne kolaudačné konanie. Všetko treba poriadne preveriť a uistiť sa, že prevádzkovanie bude bezpečné. Mesiac hore-dolu je úplne nepodstatný pri tak náročnej a rozsiahlej stavbe. Kľudne nech to je aj na jar 2026, len nech je všetko na 100%.

14 lajky

Veď tu ide o zárez na pažbe.

2 lajkov

kolaudacne konanie tak o tri roky

2 lajkov

Višňové sa plní policajtami, mieri tam Robert Fico s vládou. O čom sa bude rokovať?

Po utorkovom rokovaní vlády v Šuranoch, kde sa riešila výstavba nového závodu na výrobu batérií, zamieri slovenská vláda na čele s premiérom Robertom Ficom na sever krajiny – do obce Višňové pri Žiline.

V stredu 29. októbra sa v tamojšej budove obecného úradu uskutoční výjazdové rokovanie vlády Slovenskej republiky. Hlavným bodom programu má byť analýza sociálno-ekonomickej situácie okresov Žilina a Bytča. Materiál predloží premiér Robert Fico osobne.

V Šuranoch rokovanie sprevádzali protesty verejnosti proti výstavbe nového priemyselného závodu – nespokojní obyvatelia dokonca na krátky čas zablokovali cestu, po ktorej prechádzala kolóna vládnych predstaviteľov. Aj preto sa v Žilinskom kraji kladie mimoriadny dôraz na bezpečnosť a plynulý priebeh celého podujatia.

Obec Višňové už obyvateľov upozornila, že počas konania rokovania – v stredu od 7:00 hod. do 16:00 hod. – budú zavedené dočasné bezpečnostné opatrenia v spolupráci s políciou a ďalšími zložkami bezpečnostného systému štátu. Obmedzenia sa dotknú dopravy a parkovania v okolí obecného úradu a kultúrneho domu, pohybu osôb v blízkosti rokovacej budovy a vstupu do vyhradených zón. Obyvatelia sú vyzvaní k trpezlivosti a rešpektovaniu pokynov bezpečnostných zložiek. Podľa občanov sa už teraz centrum obce plní príslušníkmi polície.

Zatiaľ nie je potvrdené, či sa vláda bude venovať aj sledovanej téme rozostavanej diaľnice D1 medzi Lietavskou Lúčkou a Dubnou Skalou. Mnohí však veria, že návšteva vlády v regióne prinesie jasnejšie informácie o dokončení očakávaného tunela Višňové, ktorý má byť podľa slov ministra dopravy sprevádzkovaný ešte do konca tohto roka.

Dnes sa vo Višňovom uskutoční výjazdové rokovanie vlády, čo sa má preberať? | Žilinak.sk

z textu vyberám posledný odstavec :

Zatiaľ nie je potvrdené, či sa vláda bude venovať aj sledovanej téme rozostavanej diaľnice D1 medzi Lietavskou Lúčkou a Dubnou Skalou. Mnohí však veria, že návšteva vlády v regióne prinesie jasnejšie informácie o dokončení očakávaného tunela Višňové, ktorý má byť podľa slov ministra dopravy sprevádzkovaný ešte do konca tohto roka.

No ty vole, co tam asi budu papalasi preberat vo Visnovom. Urcite nie rozvoj Michaloviec

6 lajky