D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Oznámenie o začatí kolaudačného konania spojeného so zemou stavby pred dokončením a nariadenie ústneho konania s miestnym zisťovaním

6 lajky
4 lajkov

Veď to už je hotové :slight_smile:

Nové DZ v križovatke LL.

10 lajky

Nemám nič proti Prešovu, ale prečo sa v tomto prípade nepoužilo značenie s cieľom Košice? Príde mi to logickejšie, nakoľko D1 je vo všeobecnosti známa ako prepojenie BA-KE :thinking:

žeby preto, že v prešove je odbočka na R4?. do PL?. neviem len si vymýšľam.

Len pokračujú v tom, že z nejakého dôvodu je po celom diaľničnom obchvate Žiliny už od križovatky D1xD3 Prešov namiesto Košíc.

1 lajk

Alebo mozno preto, ze si uvedomuju, ze napriek hejslovackemu masirovaniu mozgov, geografia nepusti a pre BA-KE je D1 naokolo blizsie a aj po otvoreni Visnoveho bude stale logickejsie jazdit to juhom. Cize tadialto budu jazdit ludia na Presov. Neviem v com je problem to nahlas povedat, ze D1 obsluhuje primarne BA-hejslovacko-PO.

9 lajky

z vyse 2000 nakladiakov na D1 pred PO prejde za PO asi 10 percent a smerom na giraltovce ide asi 5 percent cize okolo 100 NA. pritom tou trasou chodi asi 2000 NA v prevaznej miere trasou s-j. snad si nikto nemysel ze SO bude zmeny tranzitne toky…

To, na čo sa teším, sa nám bohužiaľ posunulo. Ale nie o veľa. Takže som stále v očakávaní, ako budú vyzerať toky tak okolo leta budúceho roku. A potom bude mať táto diskusia zmysel.

nejaký odkaz na tie čísla?

Do kapusian ide 17.21%…

https://idp.gov.sk/ a potom Trasy.

1 lajk

Lebo Prešov je diaľkový uzol pre SV Slovensko, Košice zase pre JV Slovensko. Medzi Prešovom a Košicami je označenie D1 historický relikt, ktorý by sa mal už konečne opraviť. Nie je to prirodzený ťah Z-V, ale J-S.

Cestné ťahy by sa mali číslovať v prevažujúcich smeroch Z-V a J-S a tomu majú zodpovedať aj dopravné ciele na DZ. Cestné ťahy cez územie Slovenska sú v princípe systém GRID - mriežka ako napr. v Poľsku, Nemecku. Nemáme radiálny systém ako Maďarsko alebo Česko (skôr Čechy).

Celá D1 je v podstate relikt minulosti. Je nanajvýš neprirodzené, aby jeden cestný ťah menil smerovanie niekoľko-krát.

J-S Bratislava - Žilina

Z-V Žilina - Prešov

S-J Prešov - Košice

Z-V Košice - Užhorod

Prirodzený a logický ťah JZ Slovensko (BA) - JV Slovensko (KE) čiže smerovanie Z-V je trasa:

Bratislava - Nitra - Zvolen - Košice

14 lajky

Prešov je hlavný diaľkový cieľ pre S19 Via Carpatia aj v Poľsku:

Tu úsek okolo Krosna, tu je to celkom prirodzené:

Tu dokonca pri Bielsk Podlaski, kde mi okrem Prešova chýba Rzeszów:

12 lajky

Vie niekto, ako pokračujú skúšky? Či sú problémy alebo predsa budeme mať vianočný/novoročný darček.

To neviem, ale coraz viac sa spomina datum uz okolo 22.11.25.

1 lajk

to by pan minister uz davno hlasil sak to by bolo len dva dni po otvoreni R2 a o tomto termine uz vieme nejaky ten den

4 lajkov

Dodatkom č.3 sa lehota na ukončenie technológie opäť posunula skôr o 62 dni na dátum 22.12.2025 a za to dostane firma ďalších 1 255 987,61€

7 lajky

Takže Matej32 buď zle videl, alebo zle napísal. Ale tak či tak je termín 22.12.2025 na otváranie nereálny. Ale… ak som to zle pochopil, tak ma dakto prosím určite opravte.

3 lajkov

Ked vtedy ukoncia technologie. Ako zhruba dlho budu trvat skusky?