video z tunela
Ahojte, dnes som bol pozrieť východný portál tunela. Tu je video so širším pohľadom.
Kto si chce pozrieť ako bude vyzerať vjazd do tunela, skúsil som aj takéto.
Uz sa to blizi…
Kto sa chce poobzerať, mám tam aj panorámy
VRÚTKY. Motoristov čakajú na diaľnici D1 pri Dubnej Skale dopravné obmedzenia. Diaľničiari tu budú v najbližších dňoch upravovať trvalé dopravné značenie.
„Práce budú prebiehať v ľavom jazdnom páse v smere na Bratislavu, v úseku medzi križovatkami Martin 1 a Dubná Skala. Pre zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky bude tento úsek dočasne uzatvorený na niekoľko dní,“ uvádza Národná diaľničná spoločnosť (NDS)
Práce sa začnú v stredu 8. októbra v ranných hodinách a naplánované sú do nedele večera (12.10.). Spočívať budú v odstránení betónových zvodidiel a v úprave vodorovného dopravného značenia.
„Počas prác bude doprava na D1 v smere na Žilinu vedená cez križovatku Martin 1 na privádzač R3 a pokračovať bude po ceste I/18 na Dubnú Skalu. Na zjazde z R3 bude zachovaný výjazd v smere na Turany, avšak výjazd na Žilinu bude uzavretý,“ upresnila NDS.
Príprava na otvorenie tunela?
Umelec a vyzerá to ako level Branisko 2003.
Na fb pod prispevkom NDS (zmena dopravneho znacenia kvoli napajaniu useku) v komentaroch niekto spomína termín otvorenia visnoveho okolo 20.11.2025.
to by sa už dávno chválili podľa mňa
O tom dost pochybujem, kedze len jedna tunelova rura je v takom stave ako je vidiet na videach od MinDop. V druhej nie je ani znacenie, ani funkcne osvetlenie a bohvie co dalsie. A treba este pocitat aj s “papierovackami”, aj ked v tomto pripade bude asi silny tlak, aby bolo vsetky “30-dnove lehoty” skratene na minimum.
Cize je realne, ze sa otvori len jedna rura? Objekty mimo tunela su hotove nie?
Takyto variant mal minister, tusim to povedal u Zavodskeho, ze by sa mohla jedna rura otvorit na jeden smer a druhy by zostal popod Strecno, jedna rura sa z technickych dovodov neda zobojsmernit, plus minus nejak takto to bolo povedane.
Jedna rura nemoze byt otvorena. Tunel otvoria ako celok. A svietia obe rúry uz.
Tak ako je to teda? Čo chýba v druhej rúre? Resp. môže vôbec niečo chýbať, keď začali prebiehať skúšky?
A uz zacali prebiehat skusky?
Ak si dobre pamätám, tak Ráž v jednom zo svojich tisícich videí to vravel.
Nešlo skôr o úsek Kriváň-Mýtna?
Vo Višňovskej doline sa podľa všetkého robia podkladové vrstvy. Nešiel som ďalej, pretože tam bolo neskutočne blato. Asfalt zatiaľ žiadny.
Pred tunelom sa trošičku robilo aj v nedeľu poobede. Prakticky sa už len upratuje, chyba ešte obrusna vrstva okolo riadiacej budovy a zrejme sa bude robiť asfaltka ponad portál.