D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

150km medzi odpocivadlami s pumpou na hlavnom tahu je ale extrem.

Vramci europy je uplne bezne zauzivane, ze ked niekto cestuje v zahranici/tam kde to nepozna po dialnici a blikne mu kontrolka tak natankuje na najblizsej co bude. Takto ked niekomu blikne za Hybe , tak teoreticky ani na tu pumpu nedojde.

Namiesto toho ocakavate, ze ten clovek pocas jazdy sa zacne hrabat v mobile a googlit na ktorom zjazde je pumpa, kedze na tu pumpu nenavadza ani znacka. Argumentom mobil by sme teda mohli zrusit vsetky kilometrovniky, znacky cisiel ciest, miestne navesti, znacky sluzieb, obchadzok a smerove tabule. Ved mate mobil s GPS a mapami.

A co ked je to cudiznec, ktory vramci EU nema roaming alebo si precerpal data? A co ked je to vodic, ktory jazdi “oldschool” len podla znaciek?

3 lajkov

pokiaľ viem, tak pumpy stavia súkromník a odpočívadlo NDS…ale baviť sa tu teraz o tom, že by celé odpočívadlo mal stavať súkromník je uplná utópia

v každom vyspelom štáte západnej Európy sú veľké odpočívadlá do cca 50 km (s výnimkami, kde to je z rôznych dôvodov nemožné)…

nejde len o natankovanie, ale aj o povinné prestávky vodičov nákladných vozidiel…asi nikto nehce, aby veľké 40t súpravy schádzali z diaľnice do miest ako ZA a RK len kvôli prestávkam…

ono je to všetko super, že sú nové pumpy v okolí ZA a pod., ale neviem si predstaviť, že niekto cestuje z Ukrajiny do Nemecka a má si robiť zachádzka všade tam kde nie je odpočívadlo 150 km…

ja keď si platím diaľničnú známku, tak očakávam v tom aj nejaké služby, ako sú napr. odpočívadlá…v každom štáte to dostanem okrem SK

7 lajky

Je úplne bežné, že keď cestujem kde to nepoznám tankujem pri každej prestávke. Používam pravidlo “pol nadrže = prázdna nádrž”

2 lajkov

Trochu trápne toto vyplakávanie, že budú kúsok od seba odpočívadlá/ČS. Doteraz tam nebola diaľnica a vodiči mali kde urobiť to aj to. Cesta prvej triedy sa “chvalabohu” neruší, tak aj NA môžu prejsť na starú trasu by urobiť to aj to.
NDS aj štát sú tak neschopní, že nevedia ani nastaviť správne priority, aby v žalostnom (a aj skorumpovanom) stave robili to najlepšie čo sa dá. Uvidím čo napíšete, ak pre zatvorený(é) most(y) budú jediné obchádzkové trasy 100-150km dlhé…

aj na R1 boli staznosti ale postupne sa pumpy postavili. pokial je to tak dlhy usek tak sa tam pumpa objavi.

4 lajkov

Nezabudnime, ze vacsi problem ako 150km na jednu nadrz je kapacita TIR. Aktualne odpocivadla maju katastrofalnu kapacitu. Nove nebudu mat o nic vacsiu. Ak nechceme dopadnut ako D1 v Cesku, treba nieco spravit. Je tam tendencia, ze o par rokov bude D1 o dost viac vyuzivana smerom na Ukrajinu. Bolo by fajn nebyt zaskoceni kamionmi nocujucimi na krajnici

8 lajky

A teda odpočívadlo Turie bude obojstranne prístupné?

1 lajk

Vieme niečo nové o privádzači Rajec? Zachytil som že ho predsa len budú stava?

Áno, v článku, ktorý som čítal, bolo uvedené, že sa do konca roka začne stavať.

1 lajk

aj na youtube

5 lajky

a podla coho si zistil ze je tam “tendencia” ? podla mytneho systemu z 5000 NA cez strecno iba 1200 sa dostane k ivachnovej. pred PP menej ako 1000. pred PO okolo 500. ked bude treba urcite sa odpocivadla vybuduju, zatial su to skor mokre sny.

podľa vizualizácie obojstranne prístupné nebude….. Bude iba zo smeru od Višňového.

Som celkom o tom presvedčený, že som videl na videu predpripravené zjazdy z oboch strán.

1 lajk

Videl si miesta pre otáčanie vozidiel údržby.

A to, čo je vidno v 4:23 a 5:23 v uvedenom videu vľavo dole nie sú prípravy na vetvy na/z odpočívadlo/a?

4 lajkov
2 lajkov

Zmena stavby pred dokončením a návrh o vydanie kolaudačného rozhodnutia.

5 lajky
12 lajky