D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Čisto teoreticky už môže tento úsek predčasne užívať na kolieskových korčuliach.

9 lajky

To bolo na vedlajsom useku ne? Neviem ci len tolerovane alebo dokonca nejako polooficialne

Vyzera to ovela lepsie ako pri RK to je pravda. V najblizsich dnoch by mala byt dokoncena cela vozovka vo visnovom, cize sa to uz konecne blizi.

1 lajk

Tu by sa zišli nejaké fotky z tunela, aby sme vedeli zhodnotiť reálny stav. To, že bude dokončená vozovka, je určite fajn, ale všetci vieme, že pre spustenie tunela, a teda celého úseku, sú dôležité technológie. Plus teda je akési podozrivé ticho okolo tej trhliny v sekundárnom bloku tunela.

4 lajkov

Bicykle, korčule, pešie prechádzky boli neoficiálne dlho (celé mesiace) možné na úseku, ktorý končí v Lietavskej Lúčke. Ale po pár mesiacoch to začali SBS kontrolovať a ľudí vyháňať.

Nerozumiem prečo je ten asfalt taky vyblednuty, akokeby sa na ňom už 2 roky frekventovane jazdilo. Či je to len zaprášené, ale to by tiež nemalo byť, veď tunel bol prerazený už dávnejšie.

Tiež som sa nad tým zamýšľal. Podľa mňa je to slnkom, či? Však na ten asfalt už svieti mnoho mesiacov.

2 lajkov

celý pravý pruh je riešený ako trojpruh, Je tam až také stúpanie, že je potrebný??. Druhú vec som si všimol, že na križovatke LL.sa nedá otočiť ani zjedného smeru. Čiže ani od višnovéhe sa nedá vrátiť späť ani so smeru od HP sa nedá otočiť. Podľa mňa škoda, keď je už všetko vybudované, dalo by sa to zrealizovať s minimálnymi nákladmi.
,

Myslíš, že to takto ostane? Teda, že tie vetvy ostanú zablokované? Podľa mňa to je len dočasné značenie, dokým sa neotvorí tunel. Možno som príliš veľký optimista, ale to by bola aká hlúposť inak.

1 lajk

ja by som skôr povedal, že je to dočasné riešenie pokiaľ sa neotvorí privádzač do rajca, a to potrvá niekoľko rokov resp. desať ročí . Stále tvrdím, že nds resp. md, neuvažuje koncepčne a dopredu, ako príklad by som uviedol postavenie D1/D4 bez križovatky, alebo neriešenie cesty medzi turanmi a hubovou, hoci sa vie, že tam bude ´po otvorení LL-hp a rk, enormný nárast dopravy. Už dnes sa dá predpokladať, že to bude “peklo” .

Mne sa to riesernie s trojpruhom paci. Ja by som povedal ze je to dobre riesenie, hlavne pri tazsich kamionoch. Tie nemaju problem vyuzit kineticku energiu v kratkom stupani. Toto je ale kontinualne stupanie od lietavskej lucky az po tunel vo visnovom v dlzke niekolko kilometrov.

6 lajky

Myslím, že sa to tu dávnejšie riešilo. Ten trojpruh vyžaduje nejaká norma, vzhľadom na sklon vozovky.

2 lajkov

Tak ony tie normy a ich požiadavky začasto nevznikali len tak od stola, ale ako súbor poučení z prúserov, minimálnych štandardov a vecí čo sa ukázali ako dobrá prax.

3 lajkov

Hlavne ak bude koniec trojpruhu rieseny ukoncenim laveho a nie praveho pruhu.

1 lajk

Ozaj mate nejake info ohladom toho tektonickeho zlomu v jednej z rur? Zasanovali to uz, resp. stiha sa tento problem vyriesit tak, aby sa tunel sprejazdnil na konci tohto roka 2025?

2 lajkov

nejako podozrive ticho je okolo toho, snad to sknaska poriesila a makaju naplno s dokoncovanim tunela a montazou technologie..

3 lajkov

Ak ma niekto rad video, tak som nieco natocil. Ja viem je to dlhe a kto ma rad hudbu, tak si prosim nejaku pustite. Ja som len skusal po dlhej dobe video, ako a ci sa mi podari.

22 lajky

parada aj Tvoje video len potvrdilo fakt ze mimo tunela je hotovo a vymalovane, pripravene na odovzdanie ,tunel bude fajna brzda, zial.. aka dlha to este uvidime.. kazdopadne zrejme dalsi polroka budeme len cumiet na hotovu dialnicu duchov podobne ako tomu bolo aj na dalsom useku ..skanska sa pomaly ale isto moze stahovat na usek KNM-oscadnica

2 lajkov

Popici video. Super…

1 lajk

Fakt super video. Máš super dron.

2 lajkov