D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Ked som pozeral video cez televizor, vsimol som si na jednom useku cyklistu. Ci to je pracovnik stavby sa da povedat tazko. Mozno po dokonceni vonkajsej casti, ked odidu stroje to bude trochu bezpecnejsie skusit sa prejst na bicykli po tomto useku.

Pred mesiacom vo videu na kontrolnom dni tvrdili že je hotových 2km vozovky v JTR. Stroj ktory betonuje vozovku robi od 200-300 metrov za den. Cize dnes po 28 dňoch od zverejnenia videa, by mala byť vozovka hotová. Je to uz otazka pár dní, kým sa dozvieme radostnú správu z tunela. :slight_smile:

1 lajk

verim, ze kto este nema natrenovany prejazd takym dlhym tunelom, stiha este toto leto Mala Kapela / Sveti Rok :grin:

1 lajk

Višňové bude ešte o 2 km dlhšie než Mala Kapela :smiley:
Ale myslím, že každý aktívny vodič na Slovensku je už asi dostatočne vytrénovaný frustrovanou jazdou 70 km/h za 30 ročným smradiacim dieselom cez 5 km dlhé Branisko :smiley:

10 lajky

270 km od SK je bližšia možnosť natrénovať si prejazd 10km diaľničným tunelom s úsekovým meraním 100kmh na obchvate Grazu - A9 tunel Plabutsch.

2 lajkov

Konečne dorobili vozovku. :clap:

4 lajkov

Takze podla toho ako sa krutia pri vyjadreniach ohladom otvaracieho terminu, ako taky had, sudim, ze Visnove sa bude otvarat asi najskor koncom jari 2026 :frowning:

8 lajky

Uz sa to blizi

Slub je celkom silny. Som zvedavy

1 lajk

uvidime, tato veta je dost nadejna zeby to naozaj mohlo vyjst “Ministerstvo píše, že prebiehajú práce na montáži technologických zariadení v celom tuneli, montujú sa už ventilátory a osvetlenie.” takze nieze vozovka je komplet hotova ale zaroven uz bezia montaze technoloii naplno.. asi si s tym fakt svihli, skanska je zaruka spolahlivosti vzdy som to tvrdil.. kiezby robili cele kysuce prave oni

1 lajk

Presne tak, už si ani minister nedovolí na plné hrdlo povedať, že sa Višňové otvorí do konca roka.
A po zhliadnutí videa TA3 sa mi potvrdila ešte jedna vec, nie sú ani dobetonovane všade chodníky.

Hej, ak to stihnú, do čoho ich dosť tlačia, tak to bude strašne na tesno. Fakt som zvedavý. Je to ako akčný film. :grin:

5 lajky

Uprimne zacinam mat silne tusenie ze to ,zbesile, otvaranie usekov do konca roka sice s meskanim ALE predanim ze aj tak skor ako malo byt podla zmluvneho dodatku smeruje len k jednemu… Predcasnym volbam po neschvaleni rozpoctu s dlhovou brzdou…

R3- R2 -R2 - D1 -D1 kazdy usek s mesacnym rozostupom nie je len tak..

5 lajky

Videl som len na Markize videoreportaz o komplet dobetonovani vozovky aj v druhej rure… nevsimol som si chodniky ci su po celej dlzke OK alebo nie.

Ale mna dost zaujuima, ci ste si niekde nevsimli nahodou v nejakych reportazach, ci sa zmienili k tej tektonickej trhline v jednej z rur… hm?
Ci je to uz zasanovane, popripade co sa s tym deje a ako to oddiali planovane otvaranie…?

ak to tak naozaj bude, tak budúci rok bude naopak opäť veľmi slabý…zasa 0
aspoň to Višňové mohli nechať na február a dokončiť tak, aby to nebolo odfláknuté a nesvietila nám tam 0 na ďalší rok

osobne si myslím že keby to nemali dorobene tak vozovku ani nebotonuju v danej rúre

2 lajkov

Už sa nejakú dobu šepká o tom, že najvyšší súdruh by chcel vyhlásiť predčasné voľby na jar budúceho roku. Ale to už ideme OT

video od NDS

4 lajkov

“Tektonicky zlom” :sweat_smile: Je to zasanovane a monitorovane. Dokonca operatorom tunela v prevadzke bude hlasena akakolvek zmena “tektonickeho zlomu”. Snad z toho teda nezacne vytekat lava.

9 lajky

uplne staci tych 200 l/s vody. hora ako spongia, ktovie co bude o 10-20-30 rokov…