Asgaard, posledné foto-info /ľavým krajom/ na východnom portáli hovorí toto: gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26212 . Výhodný je preto, že je tam na rozdiel VP priestor a kľud. Tam sa Taliani musia cítiť po vyfáraní z tunela ako v sanatóriu /dookola les/ a nebudú ich tam rušiť /aspoň zo začiatku/ slovenské dievčatá .
Je to východný portál (Dubná Skala), ráno som si všimol modré unimobunky a poobede sa už nejaký stroj rýpal v betónovej stene v mieste severnej tunelovej rúry.
Potvrdzujem, na pravej tunelovej rure pracuju a prve centimetre su uz von.
A nejaké foto by nebolo?
Sobota 18.4.15 - prebieha razenie na ZP tunela Višňové, aktuálne do 5 m. Nad portálom svieti tabuľa Uranpress a aj ich autá sa pohybujú na trase ZA-Višňové.
3 fotky:
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26517
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26516
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26515
myslim že hovoríte o lavej rure, berie sa to v smere od BA do KE a fotky z dubnej skaly nech sa páči
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26511
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26512
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26513
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26514
Uuuu, mozme otvarat sampanske?
Myslím, že pri tuneli Višňové na Talianov môžeme defintívne zabudnúť. Oni len došli podpísať zmluvu a azda prídu strihať o pár rôčkov pásku. Tady asi bude řádiť Uranpres ako kompletný subdodávateľ na trhacie práce.
Ozaj, a vie niekto, prosím vysvetliť, prečo sa nepracuje aj na razení druhej rúry v trase prieskumnej štôlne? Či tá bude zachovaná? Ale veď potom tam už na západnom portáli nie je miesto pre ďalšiu tunelovú rúru, ani náhodou. Alebo sa celý portál rozšíri? To ale je náročné, keďže tam treba opäť kotviť svah. Je teda možné, že s druhou rúrou v novej trase vedľa únikovej štôlne sa začne až podstatne neskôr, neviem ako dlho potrvá takéto rozšírenie portálu - pol roka, rok.. Môžeme očakávať preto oneskorenie? Dik za vysvetlenie
Nedavno to tu bolo. Zcprieskumnej stolne bude odvodnovacia. Trasa dialnice je zmenena tak aby viedla v trase prieskumnej stolne co najmenej. V priportalovych usekovh, kde sa prieskumnej stolni vyhnut neda, bude vyrazena nanovo.
EmBe a Mayllo, vďaka za fotky. Možno nie sú moc extra, ale pre tento úsek sú zásadné.
Pre EmBe otázočka. Chodíš fotiť aj na tunel Ovčiarsko, kde Uranpres fungoval na západnom portáli. Remeta svojho času pre Trend tvrdil, že sa zasadí, aby Uranpres robil na Višňovom /čo je logické/, hoci aktuálne vtedy razil na Ovčiarsku. Otázka znie, čo sa udialo na Ovčiarsku. Či razenie tunela stojí, či Uranpres sa len rozdelil /málo pravdepodobné/, či razenie prebrala iná firma.
Pre Mayllo ospravedlnenie za navonok hlúpe poznámky, lebo som neveril, že sa bude od začiatku raziť aj z VP tj z Dubnej skaly. Fotečka gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26514 . Nie sú to dokonca tí Taliani, spomínaní Andrejom? Uranpres to pravdepodobne z kapacitných dôvodov nebude.
len doplnim co napisal mareks - s druhou, pravou od Pociatka sa zacne, ak bude jednak dostatocny odskok od tej lavej. Az po tom zrejme pride na rad razba novych usekov teraz uz odvodnovacej stolne. Mimochodom, prave na ZP na nu miesto vyzera byt: gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26514 - tu ich budu musiet zopar vyburat.
Nevidel som výkresy. Ale rozumnejšie by bolo odvodňovaciu štolu cca 100-200 m v kopci nechať zavŕtať pár metrov smerom dole a vyviesť k ZP popod pravý tubus a k VP popod ľavý tubus /podľa Počiatka z BA/ do potokov. Oba portály sú dľa mňa na ten účel dostatočne vysoko vo svahu. Opustené úseky prieskumnej štôlne zo statických dôvodov môžu zaslepiť betónom.
Za chviľku tu bude už máj, neviete či sa už pohlo aspon niečim na tom tuneli?
Si šokujúco neinformovaný ![]()
11.6.2014 podpis zmluvy cca 10 mesiacov trvalo kým začali
S tunelárskymi kapacitami by teraz na Slovensku nemal byť problém, keďže tunel Čebrať je zastavený najmenej na rok.
Islo to na zlty FIDIC, co znamena ze si sami museli spravit dokumentaciu. Takze sa mi to zda primerane.
Pozri oznamenie o zmene na enviroportali, ktoreho odkaz bol sem pridany okolo konca roka. Tam sa jasne pise, ze odvodnovacia stolna bude spristupnena cez prve nadzemne podlazia oboch portalovych budov.
Bude sa to raziť konvenčnym spôsobom ako všetke tunely na slovensku alebo je to iba zavrt pre TBM-ko? Nie som spätne v prehľade ako to v skutočnosti bude, tak možno pre niekoho hlúpa otázka, ale tymto sa za nu vopred ospravedlnujem!