D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala | tunel Višňové

Ake vylucenie zo sutaze len tak? Na to je predsa zakon nie? okamzite do basi toho hajzla z NDS.

jedna vec ma zaujima, pokial si pamatam tak niekto tu pisal že pokial nevyberu firmu na stavebný dozor a napriek tomu budu stavat, dočasne to bude dozorovat dozor NDS, načo potom hladaju externý stavebný dozor ak maju na to vlastných ludí ? alebo som to zle pochopil, vysvetlí to niekto?

ako dodávateľ zarobíš ďaleko viac ako zamestnanec…

Úsek s padnutým mostom pri Kurimanoch dozoroval štát a kvalita toho dozoru sa ukázala.

teraz.sk/regiony/stavebny-do … lanok.html

Dnes som v rozhlasovom vysielaní RTVS počul nejakú info o nespokojnosti NDS-ky s postupom prác na tomto úseku (spomínali najmä tunel Višňové myslím), vraj ak nepríde k náprave, NDS hrozí odstúpením od zmluvy s dotyčným konzorciom.

Niekto meska par tyzdnov a hrozia, hovnostav meska vyse roka a pohoda… To mi pripomina myslienku, co som cital na skyscrapercity…

Este sa to stale nerozbehlo? Nema niekto nejake info?

Ja som to tiez zachytil, potom som sa snazil dohladat na nete nejake blizsie info a nikde nic.

Žeby sa to veľkolepé začatie razenia nechávalo na predvolebné obdobie? Aby sa tam mohli prísť všetci v plnej paráde ukázať a urobiť si kampaň? Predsa len, začiatok razenia najdlhšieho tunela v krajine je celkom významná udalosť a ten kto tam príde a pochváli sa s tým, že tá udalosť nastala aj vďaka nemu, získa silnú referenciu a to má vo voľbách váhu.

Uz vidim, ako NDS zrusi zmluvu s Impregilom a bude sa s tendrom tahat dalsie tri roky.

medima, čakať takmer 1 rok, aby slávnostne začali raziť tunel, to dúfam, že takéto plytvanie časom nenastane. Dá sa síce robiť za ten čas aj na iných častiach, stav. objektoch úseku, možno by súčasná vláda chcela okrem začatia razenia osláviť za 4 roky (to by museli asi poriadne v tuneli makať) aj jeho otvorenie, no nie je to asi reálne.

Ja so som tu spravu na SRO tiez zachitil a skor tu spravu vnimam tak ze robime bu bu bu pre divakov aby divaci uverili ze koname a pritom vedia ze pred portalmi uz stoja stroje a ked sa zacne robit tak vyhlasia my sme spravili bu bu bu a hned sa zaclo razit. Tata garnitura neriasi detajly riesi len marketing pred volicmi ostatne ju nezaujima.

v polsku ne dennim poradku.

Problém je práve v tom, že tie stroje stoja pred portálmi už pridlho namiesto toho aby razili tunelové rúry.

Tunel bude mierne dlhsi…sveci o tom rozhodnutie o zmene stavby pred jej dokoncim telecom.gov.sk/index/index.php?ids=54422

takze ak nikto nepoda do 15 dni rozklad voci rozhodnutiu tak 1.maja (na sviatok prace :smiley: ) mozu razit

To nie je nejaká blbosť s tým medzistropom? Pôvodne mal byť po celej dĺžke, teraz bude len v úseku pri východnom portáli. To akože spaliny budú prúdiť pod klembou tunela a potom zrazu vbehnú do priestoru nad medzistrop? Najprv vŕtali do Skansky, že nemá priečne ale pozdĺžne vetranie v projekte. Potom to učičíkali, že síce nebude priečne ale bude pozdĺžne s medzistropom a nakoniec nebude ani ten medzistrop? Viete mi to nejako vysvetliť? Len dúfam, že si nebudem pri každom prejazde tunelom nasadzovať plynovú masku.

možno má to niečo dočinenia s tým, že bude zachovaná i prieskumná štôlňa spolu už zo zbudovanou vetracou šachtou.Tým pádom by vetranie bolo kombinované…ale to len predpokladám

Vetranie bude len pozdlzne, pozrite kus do zadu, na konci decembra tu bolo pridane oznamenie z enviroportalu, tam je to pekne rozpisane. Pozdlzne vetranie bude stacit, pretoze pohyb aut vlasne spaliny vytlaci a pomahat im budu aj ventilatory pod stropom. Akurat nebude mozna obojsmerna premavka v 1 TR. Vetracia sachta bude mat svoj vyznam len v pripade poziaru.

dnes som si všimol, že na výhodnom portáli už začali s razením