míľniky výstavby zo stránky dialnica.info:Zhotoviteľ je povinný vyraziť 100 m od východného portálu (súčet v oboch rúrach) a 100 m od západného portálu (súčet v oboch rúrach) do 12 mesiacov od dátumu začatia prác, do 42 mesiacov od začatia prác preraziť obe tunelové rúry
to som zvedavý ako chcú vyraziť prvých 100 metrov z východu do konca júna keď tam ešte nemajú ani unimobunku alebo toitoia ![]()
prerazenie do konca roka 2017
Asi uz Taliani zistili, ze keby odovdali stavbu nacas, boli by jedini. Vsak nejaka ta povoden sa vzdy najde.
Tak tak, alebo nejaky ten zosuv si dokazu zariadit.
Tuto im zosuv asi bohyzial nehrozi vyzera to ze su mimo zosuvoveho pasma
Veľkonočná nedeľa 5.4.15:
ZP tunela Višňové: prebieha príprava ľavej tunelovej rúry
Sem-tam sú po celej trase spravené nejaké výkopy a nové vrty okolo trasy diaľnice.
ZP tunela Višňové:
Video: youtube.com/watch?v=Yowq0-v … e=youtu.be
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26215
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26214
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26213
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26212
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26210
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26209
Nová prístupová cesta od tunela až k ceste III. triedy:
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26208
Zárez medzi mostami 201 a 202 - budúce zárubné múry 222 a 223:
gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=26211
EmBe, a rozprávali po našom, či po taliansky? Cez hluk vrtačky to nerozoznať… hahaha
![]()
zilinak.sk/prispevky/1536/tu … ualna-foto
Pozerám, že fórum sledujú aj redaktori miestnych médií ![]()
Aj s EmBe za zeleným mužíčkom
skopírovné (fotogaléria n°26209).
Aj vodoznak dialnice,info si odrezali. EmBe mohol by si z toho vytazit takze tisice
Aspon ta mohli slusne poziadat, ci tu tvoju fotku mozu pouzit.
Keď tú fotku rozklikneš, tak je tam ich vodoznak cez dialnice.info
Ale nie je to prvý raz, čo použili fotku od nás, tu orezali ten vodoznak (po tejto skúsenosti som začal dávať EmBe) ![]()
zilinak.sk/prispevky/1253/pr … la-visnove
Keby aspoň zdroj napísali.
[album]24465[/album]
No, aby som tak trošku právne ochránil redakciu Zilinak, (nie som odtiaľ) tak všetky fotky, ktoré autori pridajú na fórum dialnice.info, sa stávajú majetkom tohto fóra, čo je potvrdené vodoznakom vpravo dole a teda sú už aj voľne šíriteľné po celom internete, samozrejme za predpokladu, že na fotke bude uvedený autor a hlavne zdroj, odkiaľ foto pochádza, čím sa dáva jasne najavo, že uverejnovateľ foto nie je jej autorom. Toto redakcia dodržala.
Ved prave, trosku slusnosti nezaskodi. Mne sa raz ozvali z BB kraja a cheli moj suhlas na zverejnenie jednej fotky tu z fora na ich propagacne materialy. Dokonca som im poslal original tej fotky s lepsim rozlisenim, nech to maju z prvej ruky. Ved my to robime presne rovnako a tiez zverejnime zdroj, kde sme fotku/info ziskali.
No pri tom prvom článku to nedodržala (Prípravné práce pred západným portálom tunela Višňové 17.1.15)
Orezali vodoznak dialnice.info a ani do článku nedali zdroj tej foto. A v druhom článku je vodotlač fóra zas pre istotu zakrytá ich vodotlačou.
Ja som za to, nech sa to šíri. Veď na to to je. Ale ten zdroj sa patrí napísať. Možno by to niekoho zaujalo a aj na fórum prišiel. Ale už sme asi mimo tému. ![]()
Toto by mohol upresniť niekto z moderátorov - pretože mi možno unikli nejaké podmienky tohoto servera, ale pozrel som si formulár prehrávania fotiek, aj podmienky s ktorými užívatelia súhlasia pri registrácii, a nikde nie je uvedené, že by sa fotky stávali majetkom tohoto fóra (alebo jeho prevádzkovateľa). Človek ich prehratím zväčša len súhlasí s ich spracovaním v informačnom systéme, prípadne udeľuje neexkluzívnu neodvolateľnú licenciu prevádzkovateľovi (aby bolo vôbec právne možné tieto fotky na stránkach zobrazovať). To zaprvé (vodoznak na tom nič nemení). A za druhé, to že fotky sú na tomto serveri automaticky neznamená, že sú “voľne šíriteľné po celom internete” za akéhokoľvek predpokladu - opäť - pokiaľ takto nie sú definované niekde nejaké skryté podmienky fóra.
Príkladom fotiek, ktoré sú ďalej šíriteľné na internete za predpokladu uvedenia autora a zdroja je napríklad licencia Creative Commons - Attribution. Bežné fotky zverejnené na akejkoľvek stránke sú ale v plnom rozsahu majetkom ich autorov a chránené autorským zákonom. To, že väčšina médií na slovensku toto úplne bežne porušuje je druhá vec, ale nemalo by to kriviť vnímanie toho ako to v skutočnosti s použitím autorsky chránených fotografií je.
ak by sme mali striktne dodržiavať duševné vlastníctvo, tak môžme zrušiť celý monitoring tlače a všetky fotky a videá z ciest, na ktorých vidno ľudí a autá
To si samozrejme uvedomujem, že monitoring je dosť na hrane (resp. za ňou) a videá zase narážajú na iný zákon. Ale aj tak treba na to pamätať, a hlavne neuvádzať polopravdy (alebo horšie) ohľadne toho, ako to s fotkami na internete je.
[size=77]SMT (som mimo témy)[/size]. Napríklad na stránke dialnica.info/ D1 Lietavská Lúčka - Dubná skala pod “poslednou” fotkou v stĺpci je takéto obmedzenie:
© Copyright 2015 Dialnica.info
Fotografie, ktoré obsahuje server dialnica.info sú chránené autorským zákonom a nesmú byť kopírované na iné verejne dostupné servery.
Presunte sa sem Co Vam tu chyba alebo ako ste spokojny s forom?
Dnes som videl pri vychodnom portali bagrovat, atd.
pokračuje aj ďalší nekonečný príbeh tunela Višnové a to súťaž na stavebný dozor.
Súťaž bola vyhlásená 25.1.2013–áno 2013 je správne,ponuky sa otvárali rok na to 25.2.2014,ako vieme NDS vyhodila všetky lacnejšie ponuky a chcela zazmluvniť tu najdrahšiu ale bola podaná námietka pre vyhodenie-UVO jej vyhovel lebo ich nepravom vylúčili tak následne NDS radšej súťaž zrušila a argumentovala to zmenou okolnosti pri ktorých bola súťaž vyhlásená-konkrétne zmena operátorského strediska riadenia tunelov Žilina t.j. že vraj nepočítala že sa všetko bude riadiť odtiaľ a pri výstavbe tohto strediska potrebovala ďalšieho kľúčového odborníka a tak súťaž zrušila ale bola podaná ďalšia námietka proti zrušeniu súťaže kde namietali že NDS už s súťažných podkladoch upozorňovala že sa môže zmeniť projektová dokumentácia a tým aj navýšenie odborníkov.
UVO dal za pravdu námietke-v čom mal naozaj pravdu-a zrušil “zrušenie” súťaže a tak sme po vyše dvoch rokoch opäť na začiatku.